Poradna duly
Jana Čurdová
Tak já jsem se sem k manželovi přestěhovala před 3 roky a dodnes tu nikoho neznám a každý den chodím sama ven
Znám jen lidi v baráku, ale ti už mají svoje děti dospělé a nebo mají vnouče. V ulici se zdravíme jen s jednou paní. Ta má holčičku o 2 měsíce mladší než je Martínek, ale nechodí na procházky a všude je jen s manželem a jézdí autem. První dítě jsem si pořídila ve 22 a všechny kamarádky co jsem měla teď chodí do práce a nemají čas. Ale do práce se mi moc vracet nechce. Sice mi trochu ty lidi chybí, ale zas si aspoň povídám s kamarádkou, která bydlí mimo moje město a má stejně staré dítko a to mi docela pomáhá. Kdybychom bydleli na sídlišti, tak je to určitě lepší. U rodičů mi stačili 2 dny a hned jsme si tam s jedno maminou povídaly. ![]()
Ivčo já taky chodila věčně sama ven s malým… dokud malý nemluvil nebo se aspoň nesnažil, občas jsem se přistihla, že trpím samomluvou ![]()
Nicky33: já se doma taky nudím a to jsem teprve první den na neschopence. Ale aspoň si odpočinu a navíc v tomhle počasí. Já jsme se na Prahu 3 Žižkov přestěhovala za manželem teprve loni a nikoho tu taky neznám tak pokud jste některá ze Žižkova bylo by to fajn se třeba někdy sejít i osobně a pokecat..
Ellanis píše:
Ivčo já taky chodila věčně sama ven s malým… dokud malý nemluvil nebo se aspoň nesnažil, občas jsem se přistihla, že trpím samomluvou
Martínek je línej mluvit a říká asi jen 5 slov. Tak si venku taky občas povídám sama se sebou ![]()
Jajo nejsem přímo ze žižkova, ale bydlím pod Ohradou a chodíme na procházky na Ohradu, Spojovací. Je tady založena diskuse Těhulky z Prahy 3 tady
Ahoj holky, můžu se připojit? Čtu Vaší diskusi téměř od začátku, ale pořád jsem se bála, abych něco nezakřikla, miminko je hooodně vymodlený
. TP mám 19.7., ročník 1981, Strakonice.
O miminko jsme se snažili 2 roky a v lednu už jsem nás měla objednávat do CARu, ale nakonec to skoro na poslední chvíli vyšlo bez pomoci. Přecházím sem vlastně rovnou z diskuse o PCO syndromu.
V pátek jsem byla na KO a na screeningu a jsme OK. Ale už se těším na další kontrolu. Vždycky po kontrole žiju pár dní euforií, že je ten prcek v pořádku a za pár dní už stříhám metr do další kontroly a nemůžu se dočkat.
Pro začátek jsem se asi rozepsala dost. Jen ještě jedno info, některá z Vás tu psala, že se má chodit na UTZ s plnym močákem…tak doktorka mě v pátek vyvedla z omylu, prý ne…já taky nevěděla, jestli to tak je nebo ne, tak jsem pro jistotu trpěla
![]()
Vítám další těhulku
my se snad budem „množit“ až do porodu ![]()
nepřihlášená Ellanis
ahojkyyy, tak sem zjistila, že se s tim jídlem nějak nepředám jak nemám na nic chuť, dneska sem měla dvě pečený brambory…tak se to aspoň snažím dohánět mlíkem…zejtra jdu na ko, tak snad bude vše v pořádku…
Ivco: jojo to důvěrně znám, všechny kamarádky ze školy studujou, nebo pracujou, takže vlastně krom jedné ani nemám s kým pokecat…naštěstí sem si našla holky v diskusi duben 08, tak mám alespoň někoho..
Předně vítám novou těhulku ![]()
S tím plným močákem jsem psala já, někde jsem to teď četla, tak děkuju za info, zítra jdu na kontrolu a asi bych tam pak trpěla ![]()
Co se týče přátel, tak jsem na tom taky dost bídně, s manželem jsme se už několikrát stěhovali, teď jsme se snad usadili, ale zrovna tady mám nějak problém si kamarádku najít. Měla jsem pár kamarádek z předchozích měst, ale to prostě na dálku nevydrží, když není snaha na obou stranách. Tady teď mám jednu jedinou kamarádku, ale je to zároveň i má kolegyně, tudíž jí o těhotenství nesmím říct, ne, že bych ji nevěřila, ale vím sama, jak mě kolikrát svrbí pusa a nechci ji dostat do stejného postavení. Proto jsem tak ráda, že vás mám, po porodu si snad někoho najdu.
ahoj marcelo, taky tě vítám. je fajn, že jsi ze Strakonic. pocházím odtud a žila jsem tam dlouhá léta a doteď tam mám spoustu kamarádek ![]()
marfuško, já naopak mám v ČB pár dobrých kamarádek, ale kvůli bydlení, které je tam docela drahé, jsme před půl rokem odešli do J.Hradce. do ČB ale stále dojíždím do práce (někdy jde pracovat z domova), takže se s nimi vídám. ale tady neznám skoro nikoho, ať už z okruhu mamin, nebo mimo ně
Ahoj holky a krásné ránko
jelikož bydlíme na vesnici, koupili jsme tam před 16 lety baráček a po 3leté rekonstrukci jsme se do něj nastěhovali, tak máme okruh lidí, se kterýma se stýkáme, pořád říkám, že naše ulice jo co se týče vztahů nejlepší, věkově k nim mám nejblíž, takže o pokec s kamarádkama myslím, že nebudu mít a nemám nouzi. Já na nemocenskou jít zatím nechci,mám dobrou práci a zatím probíhá těhu bez problémů, tak si říkám, že by mi doma určitě zakrněl mozek a nejspíš bych se unudila nudou. Navíc moje sousedka taky čeká mimi,ale v květnu, další sousedka se o mimi pokouší, tak já si potom budu mít určitě s kým pokecat. Ono je to někdy potřeba.
Na utz jsem taky šla s plným močákem, načež mě sestřička poslala vyčůrat, že ho musím mít prázdný, ale utz mi dr dělala vaginálně, tak možná proto. Pamatuji si, že když se dělal normálně přes břicho, tak jsem močák plný mít musela. No ale dnes už je to možná jinak.
Holky taky se vám zdají v noci sny?? Já teď nemám jedinou bezesnou noc.
Jo a vítám novou těhulku Marcelu, páni já už se ve vás holky nevyznám!!
jak dlouho trvá ten screening? Já jdu zítra,tak jsem z toho trochu nervozni. A ultrazvuk probíhá přes břicho,ne?
klostermanko, v tomhle ti asi neporadím, mně jen brali krev a dělali utz, jinak nic…
Klostermanko to asi záleží na dr, jestli bude dělat utz přes břicho nebo vaginálně.