Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
25.11.06 09:30

xmarketa
U nás zas manža říkal, že by děti chtěl po sobě. Tak jsem mu říkala, že to ne. Mám po císař, tak to nelze. Pak taky nikdy nevím, jak bude vypadat druhé těhu, jestli bude bez problému jak to první. A co kdyby ne, že? a Manžel je pořád prč, tak co bych dělala, kdybych musela do nemocnice. Rodiče pracují … Tak mi říkal, že jeho mama i moje mama měli děti po sobě. Tak jsem mu sdělila, že to chtěně nebylo, že to bylo tak, že chybička se při sexu vloudila. A taky obě mamy s taťkama tenkrát bydleli u rodičů, protože ještě neměly byt. A jejich mamky byly obě doma.
A pak jsem mu ještě říkala, že si nedovedu představit, jak má teď Peťka delší dobu ty střevníp roblémy,t ak kdyby to mělo další mimi a do to ještě Peťku vobdobí vzdoru, tak to bych byla KO. A on mi nepomůže, když je pořád pryč a když je doma, tak furet sedí u kompu, protože má práce moc.
Takže pro mě zatím je to tak, že druhé mimi aby se narodilo tak, až Peťka půjde do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
25.11.06 10:30

DanielaB: A Danielko, kdyz ji das jen pul te sklenicky, tak to ona uz dal nechce nebo ji proste ty das ze svyho rozhodnuti jen pulku? A dokrmujes ji pak jeste mlikem? A kolik tak?
Ja jsem totiz nekde vycetla, ze po cca 14 dnech, co zacinas s prikrmama ma uz pak jeden ten zeleninovej prikrm nahradit obed. Kompletne, tzn. ze uz pak zadny mliko. To Laura zbasti celou tu sklenicku a pak stejne vetsinou chce jeste mliko a jeci, dokud ho nedostane. Jen po tom kralickovi uz nechtela… Ja ji zatim asi budu davat to maso tak cca 2× tydne, to by melo byt o.k.,ne? Jinak stridam svy vareni /brokolice, petrzel, brambory, cuketa atd./ s jidlem od Hippu nebo od Hami a myslim, ze je ji to jedno, co ji, chutna ji i to domaci i to kupovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.11.06 11:36

xmarketa-jéé.já bych taky brala hnedka druhý.už se mi po tom úplně malilinkatém miminečku hrozně stýská :oops: to jsou ale jen chvíle,pak Niki zazlobí a hned mě to přejde :lol:
ovšem moje švagrová teď neplánovaně otěhotněla zas(má syna 1R3m) a tak trošku jí závidim…hlavně to,že Bárt bude mít fakt sourozence…já mám ségru starší o 6 let a rozumíme si vlastně až teď v dospělosti…
zas je to ale záhul na tvoje tělo,ne?mít takhle brzo za sebou miminka…
ale jestli se cejtíš,určo do toho jdi.kor jestli i manža souhlasí!!!!!
držim palce,ať to vyjde :wink:
my do toho půjdem asi až příští léto…
Theresie(Terka)+Nikita

• Citovat
  • Upravit
635
25.11.06 20:51

Ahoj holky, taky mám chutě na druhé mimčo co nejdříve… Brzdí mě fakt, že bych se pořádně oběma nemohla věnovat… navíc, kdyby třeba Klárka ještě nechodila…hmm Buď na to skočíme příští léto (jako Terka) a nebo počkáme se snažením až Klárka bude mít tak 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
27.11.06 10:52

Jééé holky, taky bych brala druhé mimi :D Strašně mi chybí to těhu období a přijde mi, že Elí z toho pidi miminečka hrozně rychle vyrostla. Nás ale brzdí hypotéka, takže počkáme, jak to budeme zvládat a když to půjde, za dva za tři roky jdeme do toho.

Simi Elča toho příkrmu víc nesní. Dá (teď už jenom) 50tku, pak cca 10min pauza a potom se dorazí mlíkem (zhruba 80ml). Už se sice naučila hezky otvírat pusinku a pěkně by papala, kdyby ji při jídle nezajímalo dalších 150věcí :roll: Jak ji dám do lehátka, začne študovat kšíry, bryndák, plínu, lžičku,… No je to děs.
Ona je v poslední době vůbec nějaká zvědavá. Dokonce natolik, že jak ji něco zaujme a je to v její blízkosti, šup na bříško a plazením vpřed! Už se učí i dávat při tom kolena pod bříško, takže asi bude brzy lozit.
No a jak je zvědavá, nechce vůbec ležet. Vím že se to nemá, ale dávám ji sedět. Už se udrží sama, tak ji to moc baví. Taky už stojí (s oporou), ale toto potěšení jí dopřávám jen občas. Mám strach, aby si ty záda neničila až moc.
Pořád z toho mám špatné svědomí, ale co by člověk neudělal pro chvíli klidu…
Co mi ale vrtá hlavou je, že Elí vůbec „nemluví“ :cry: Podle knížky má vydávet hlásky a nějaké ty slabiky, ale to Elču ani nenapadle. Ta vydává jen nějaké zvuky, ale ty mají do hlásek daleko. A to na ni tolik mluvím. Někdy si připadám jak dement, když se jí snažím navnadit. „Tady máš dudu, papů, u jídla ham a mňam,…“ Nemáte holky nějakou radu, jak mimi „rozmluvit“? Mně by to dost pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
28.11.06 08:52

Danielko, tak to bud mozna rada, Laura zase porad „neco vypravi“ a cloveku uz z toho jde hlava kolem… Vcera se naucila vystrcit jakoby jazyk do rulicky a huci a snad u toho i tlaci nebo co - kazdopadne to nevypada pekne :D :D
S tema prikrmama - tak to ja Lauri pekne precpavam, oproti Elce je drobecek /ted 6 kg/ a davam ji tak tech 125 zeleniny a pak treba jeste 90 ml mleka… Jenze kdyz ji to mleko nedam, tak jeci. Tezko rict, jestli ma takovej hlad, ale jeci a uklidni se az tim mlikem… Davala bych min zeleniny, ale zase - mela by uz obed jist jen zeleninu, tak se snazim omezovat spis to mleko… Dostala jsem radu, at ji po zelenine dam jen caj, ale problem je, ze ona proste caj nechce. Zadnej a nikdy…
Jo, holky, jak to mate s darkama k Vanocum? Ja celkem vim, co Laure poridim, ale oboje rodice chteji koupit neco vetsiho, tak jednem jsme poradili zidlicku - vybrali jsme na netu takovou skvelou, ktera s ditetem roste. Ale co druhy rodice… Co ted tak Laura muze jeste brzy potrebovat? Myslela jsem na ohradku, ale myslim, ze by v ni nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.11.06 17:39

Simi tak to s jazykem dělá Elí taky :lol: Plus bonus: vystrčí jazyk a jakoby vydechne, takže ukázkově plive :roll: :lol: Ale hlásky nevydává žádné…

Závidím ti, jak ti Laura baští tu zeleninku. Já to zase zkusila se špenátem, opět ksichtík a plivala. Dneska jsem nakoupila květák a polívečky - zeleninová s rýží a kuřecím masem a rýžovou s mrkví. Zítra něco z toho vyzkouším, tak jsem zvědavá. Je mi jasné, že vyhraje ta s kuřecím masem. Po kom to ta holka má? :wink: :D
No a dívala jsem se ve Sparu na biozeleninu, jsem nechápala 8O Ty ceny!!!

Čajík jsem se do Elči taky pokoušela dostat, ale pro změnu na mě udělala děsný obličej, tak jsem ji převezla a po troškách jí ho přidávám do mlíka :wink: Za den to udělá cca 50ml.

Dárky od rodičů - nevím teda, co doma máte nebo nemáte. Nic většího kromě golfových holí mě nenapadlo, ale já bych třeba chtěla pro Elí tohle
http://www.caryfuk.cz/…fisher-price
A tady ten hrnec je taky super, ten jsme už koupili a skvěle si s ním vyhrajeme :lol: Doufám, že se bude líbit i Elči. Kamarádka to taky kdysi dceři kupovala a říkala, že si s tím malá fakt vyhrála
 http://www.caryfuk.cz/…ci-hrnec-new

Abych nezapomněla… Dívala jsem se na to vaše fotoalbum. Máte moc krásné fotečky :D U těch z porodnice jsem si hezky zavzpomínala :D A pokojíček je taky super! Z jakého dřeva je ten nábytek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.11.06 08:21

Takze poporade - uz nemuzu davat Laurince masicko. Pred tydnem mela toho kralika a strasne ji to chutnalo, ale pak ho celej den blinkala. No a vcera jsem ji zkusila dat kureci /vzdy je to od Hami/, dala jsem ji radsi jen pulku sklenicky a zase blinkala… Takze budeme muset asi s masem vydrzet…
Davat caj do mlika je dobrej napad, ale je vubec nutny do nich ten caj dostat? Mne rikala dr.,ze je hlavne dulezity, aby denne kadila. A to splnujeme, takze ji caj nenutim.
Hracky - presne tohle choditko chci pro Laurinku taky - myslim, ze by to mohlo byt dobry, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.11.06 08:57

Jo a to drevo, je to moreny, ale co to nevim… Je to souprava z Ikey, u nich se to jmenuje DIKTAD. Pokojicek uz vypada trosku jinak, samy hracky a kramy a na zemi to pen.puzzle, nicmene je mi fakt lito, ze ho Lauri zatim nevyuziva, ale nejak se mi ji tam nechce porad prestehovat z nasi loznice. Ale uz je asi cas, ze jo? Nebo jak tak dlouho spi deti u rodicu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
29.11.06 19:14

Simi mně se právě líbí, že v tom to dítě není nuceno stát, ale že se postaví, kdy chce…

http://www.qmagazin.cz/index.php?…

http://www.ostrovpokladu.cz/…dstrkovadla/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.11.06 09:51

Tak hlásím vychládnutí mé hlavy! - Z nápadu mít další mimi.
Eliška měla minulý týden poslední očkování, jeden píchanec nějaká trojkombinace. Udělala se jí na nožičce zatvrdlina velká jak líslový oříšek. Dr. říkala že je to normální reakce a může to mít až měsíc. Ale co, Ela byla potom týden úplně špatná. Ufňukaná, nespavá, jak jsem ji chytla tak plakala jako by jí bolelo celý tělo. Takže tohle mě vyléčilo z dalšího mimča.

Taky by mímo vyšlo na zimu a to nic moc. Třeba až příští léto jak píšou Theresie a Michaello, po dvou letech to je rozumější.

Danielo já dávala do chodítka synka od šesti měsíců, ani neseděl. Jen tam tak pololežel a nožkama se odstrkoval. Začal chodit v 11 měs. Tehdá všichni dávali do chodítek, byla to bomba! Kluk vyrostl a je ůplně v poho, žádné problémy s páteří. Takže to naše přidržování v sedě mimčům neublíží :-)

Simono ohrádku jsem taky měla a děcka v ní řvali, nechtěli v tom být. Jak zjistili že se můžou pohybovat volně tak bylo po ohrádce.

Co se týče vánočních dárků jsem na tom stejně:„Něco kup malé, babička“
Máme takového hadrového pejska asi 40cm. má v bříšku strojek, který se dá vyndat a hračka vyprat. Když sním Ela zatřepe tak vydává různé zvuky. máme to z Tesca Má to dlouhé nohy tak se jí s tím bude dobře kolem sebe mlátit :D :D
Ale velký dárek zatím nemám, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
30.11.06 10:51

Ježiši co mi to tam vlezlo??? Mělo tam být tohle
 http://www.more-her.cz/…a-odrazedla/?…

Marky Elča tu zatvrdlinu měla taky, jen ne tak velkou a nebolelo ji to. Na další očkování jdeme v ÚT, tak jsem zvědavá. Bude to zároveň půlroční velká prohlídka, to Elí zase prořve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.11.06 12:30

Danielo, teď tak courám po netu… Napadlo mě že bychom koupili Elišce k vánocům třeba kočárek…
Stejně by na léto kupovala.
http://www.babysuper.cz/…hledej_3.php?…[1]=all&volit_pole[2]=all

Ty odrážedla můžou být fajn, na těch autíčkách můžou i sedět i je tlačit jako chodítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
30.11.06 13:16

Hoj holky,
my už taky naplno jedeme v příkrmech, nevim už jestli jsem to tady psala tak pro jistotu - Emma přibrala strašně málo a tak jsme to dostaly příkazem od Dr. :( Takže první asi 4 dny jsme měly mrkev od Hippu, teďka baštíme mrkev s bramborou a na neděli mám přichystanou mrkev s bramborou a kuř. masem od Alnatury. Jinak jsem z těch příkrmů zmatená nevim co může a co ještě ne, třeba s tou rýží :?: Chtěla bych jí dát tu dýni ale maj jí jen s rýží - můžu jí to dát nebo ne?
Pak jsem pověřila babičku aby nám sehnala cuketu s bramborou a květák s bramborou protože v našej fajném DMku prostě tohle nemaj. Mám ještě připravenou bramboru se špenátem a chtěla bych zkusit brokolici.
Jooo a nemáte někdo radu jak nenakazit malou? Strašně mě bolí v krku a bojim se aby to nechytla - mamka mi radí abych doma chodila s rouškou ale to se mi teda zrovna moc nechce :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.11.06 16:39

Danielo
jak jsi se ptala na mluvení našich mrňat tak Eliška buďto radostně vříská, nebo prská, nejraději jídlo. Prská i na lidi, má to jako komunikační prostředek. Vyplazuje jazyk a někdy vydává i hlásek, to když je najezená a v klidu. Umí na „ham“ otevřít pusu a umí „hopy,hopy“ to v náručí mám její nožky v dlani a ona se odráží. Tak takové děláme pokroky! Úplně mimo tabulky. :cry: :wink: :D

zlaticko
S příkrmama moc neporadím bo kojíme. Ela dostává dopo. nějaký to mixovaný ovoce a večer před koupáním kaši Sunarku (rýže+banán) a do toho jí taky vmíchávám ovoce.
Teď řeším co jí dát na noc protože to noční kojení je hrozný. Nejraděj by spala s prsem v puse :twisted:

Ta rouška tě asi ochrání nejspolehlivěji, ale choď s tím :?
asi jo, neni nic horšího než zasoplený mimčo, protivný, nejí, nespí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí