Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
20.12.06 08:24

Tak myslim, ze to bude dobry, vcera teda ke svace dostala jablicko s mrkvickou, k veceri ryz. kasi s bananem /ale misto Sunaru do toho jen vodu/, celou noc krasne spinkala /coz se mi po mliku nikdy nestalo :D / a ted rano jsem ji dala zas banan a caj. Evidentne ji to chutna a az se divim, jak to zvlada, ze ji mlicko snad ani nechybi. No a od vcerejsiho poledne nekadila, takze myslim, ze je to snad uz dobry. A to jsem zatim ani nedavala ten Hylac, co nam napsala doktorka. Takze kdyz to bude dobry do vecera, tak ji na noc dam uz asi normalne zas Sunarek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.12.06 16:29

Simi to je dobře že se Laurinka z těch průjmíků tak rychle dostala :-) :-)

U nás všechno v normálu. Eliška se teď naučila pískat, spíš ječet! Je to hrozný :evil: Ječí v šalině, v autobuse, ve dne,v noci prostě pořád. Už asi týden.Prostě má radost, místo žvatlání nebo prskání ječí do stašných výšek!!

Koupila jsem Eli nový kaše. Sunarku od šesti měsíců. Poslední dobu nic nejedla ale tyhle jí zachutnaly :D :D
Dostává příkrm sem tam, pořád kojíme.

holky, já jsem propadla aukcím 8O
Už jsem vyhrála Elišce kombinézu za 110,– , flašku+termoobal+kartáček na vlasy za 46,– a teď jdeme na poštu pro odrážedlo -pejsek za 450,– Mám z toho velkou radost. Dají se tam sehnat věcičky docela levně :D :D
www. mimiaukce.cz , www.aukro.cz http://www.aukro.cz/…_sleva_.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
22.12.06 21:22

Ahoj holčiny :D

Marky to odrážedlo je super! Koukám, že v aukcích se věci dají sehnat za skvělé ceny. Třeba si taky někdy najdu čas…
A prosím tě nepřipomínej mi MHD! :roll: :evil: To je nářez, zvlášť teď před Vánocema. Lidi jsou úplně pomatení a bezohlední!!! :evil: :evil: :evil:

Holky taky máte tak aktivní děti? Já už nedělám nic jiného, než lítám za Elí a hlídám, aby se někde nepraštila. Jako že už se teda hlavou omlátila o kde co :roll: :cry: Včera se třeba doplazila z postele ke stolu (byl k ní přisunutý, aby se Elí nesvalila na zem) a jak se na něj sápala, ujela jí ruka a rozrazila si horní ret :?
A když ji dám na zem, je to taky děs. Člověk aby všechno obložil matracema. Do teď jsem byla odpůrcem chodítek, ale asi mi nic jiného nezbyde, jinak se mi Elča někde přizabije. Dokáže to ve vteřině :roll:

A víte, co se nám dneska stalo? Dávala jsem jí jíst, chvíli v klidu pila a najednou začala hystericky ječet. Pořád se to stupňovalo, až přestala dýchat 8O :? Najednou úplně zbledla! Jsem nevěděla, co mám dělat, tak jsem ji proliskla a tak se asi po půl minutě probrala. Byla jsem z toho úplně v šoku. Volala jsem Dr., jestli je to normální, tak říkala, že se to může občas stát, ale že kdyby se to opakovalo, máme s Elí zajet do nemocnice. Tak mám strach, aby to nebylo něco vážného… :cry:

Ale abych tady nešířila chmury. Tady je pár fotek…
Právě jsem se vzbudila…
http://www.baby-cafe.cz/…buzen%ED.jpg /> Elča akrobat :lol:
http://www.baby-cafe.cz/…ani%E8ka.jpg /> http://www.baby-cafe.cz/…%20stolu.jpg /> http://www.baby-cafe.cz/…k%F8esla.jpg

Jinak vám děvčátka přeji krásné a pohodové Vánoce, pod stromečkem spoustu úžasných dárečků a do nového roku hodně zdravíčka a štěstí a ať vám dětičky dělají jen radost :D 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.12.06 22:26

Danielo byla jsem si vyřídit pro Elišku „šalinkatu“ Je do tří let dítěte a stojí teď 6,– a po novém roce 10,– :D Potřebuješ jen rodný list dítěte. Platí pro jakýkoli doprovod. Je to od nich pěkný :-) Jezdím docela často takže HURÁ, HURÁ :D
Kvůli "ochotným :evil: " spoluobčanům jsme koupili trojkolku, tu můžu naložit sama do MHD.

Tvoje Elí je moc šikivná panenka :P :P
Má pěkný páčo :D já jsem Elišce ofinu ostříhala. Lezlo jí to do očí, pak si je třela a měla červený. Tak je bez ofiny, no ona toho na tý hlavě stejně moc nemá, teď jí rostou druhý vlásky, tak dva centimetry :-)

Jsme nechali k babičce poslat odrážedlo hrocha za 1.200,–
Na MIMIAUKCI jsme ho našli za 450,– a 600,– o toho jsem hrála, ale prohrála.hraje se nějak na poslední příhoz ve správnou vteřinu.

To co se ti stalo s Elí pri krmení je fakt šok!!!
Dktorka by ti měla říct co máš v první chvíli dělat.

Kluci se mi , když byli maličcí, párkrát zadýchali a pak nemohli popadnout dech. Dr. nám řekla že dítěti začne jakoby natíkat krček, takže musí rychle do chladu, buď ven nebo třeba strčit hlavičku do lednice nebo mrazáku :?
Taky jsem držela bezládný tělíčko, je to strašný. Je dobrý když víš co hned udělat. Jet do špitálu je sice dobrá rada ale to by musel být za rohem. Stalo se nám to tak třikrát, jsou to vyjímečný „záchvaty“ .

Pohyb naší Elišky je celkem omezený, umí se zatím jen otáčet a to občas, je to zhniloun :roll: :D
Chodítko u Elinky oceníš :wink: :P

http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?…
Ale tuhle aukci MÁM :-) :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.12.06 22:33

Oprava k aukcím: hraje se prý tak dlouho dokud je někdo ochotný víc zaplatit .
Pro Danielku :D :D :D :D

Krásné a pohodové svátky přeje Eliška :D

http://www.sedivec.cz/…pf07_500.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
2.1.07 13:52

Ahoj holky,
kde jste kdo? Nakukuji sem už pár dní a nikdo se tady neukazuje :cry:

Tady jsou nějaké nové fotky našeho pokladu :D
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.1.07 09:08

Ahoj holky,
tak jaky byly Vanoce? Ja jsem se divila, ale Laurinka to vnimala! Nejvic se ji libily prskavky a kupodivu i darecky, no a z toho, ze jsme byli porad nekde na navstevach byla taky dost nadsena - zkratka - uzila si to a my s ni!
No mam zas tradicne nejaky dotazky :D Koupili jsme ji k Vanocum mj. i to choditko od Little Tikes a my pribuzny hned rikali, jak je to krasnej darek, ale ze je to az pro chodici deti a ze ted by mela mit to klasicky choditko, v kterym jsme chodili i my. Rekla jsem, ze si to nemyslim a pomalu z toho byla hadka a oni mi to choditko fakt sehnali. Je asi po 10 detech, osklivy, no tak jsem z toho nadsena… :( Co si o tom myslite - je to dobra vec nebo ne. Ja si myslim, ze v tom dite bude spis pasivni. Nebo myslite, ze tam ty nozky rozpohybuje spis?
No kdyz uz jsme u toho - tak novinky za ten tyden vanoc - mame 2 zoubky a taky uz Laurinka stoji /samozrejme kdyz ji drzim lehce podpazdi/ a snazi se lezt /to ji ale klouze, takze musim poridit boticky/ a taky uz mi konecne pije caj /ikdyz teda jen po lzicce, v pitku nebo ve flasce ho proste nepozre…/.
No ty zoubky - obcas cinknou, obcas ne /asi jak zalezaji zpatky do ty natekly dasnicky/, takze Lauri docela place, ale mazu ji to tim citr. gelem a vrele doporucuju, do minuty je po placi a to na hodne dlouho!
S tema botickama - chtela jsem ji koupit, ale nejmensi cislo je 17 a to je ji veliky. Tak mam to koupit a vycpat nebo ji koupit jen protiskluzovy ponozky…? Fakt by totiz rada lezla, ale klouzou ji parkety i to penovy puzzle, zkratka vsechno…
No a to piti - to nase dite proste z flasky pije jen mliko… Jaky mate zkusenosti treba s pitkem vy??
Tak to jsem se rozepsala… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
4.1.07 09:36

Jo a jeste se chci holky zeptat - kdyz davate treba k obedu masozeleninovej prikrm, tak pak davate na dopiti jeste mliko nebo jen caj? Mala uz konecne pije caj, ale jen ze lzicky, takze se mi to vzdycky protahne - ale aspon nejakej posun :D Kolik teda tak davate ted za den mlika? Ja uz jen rano, odpoledne a na spani, takze za den celkem tak 600 ml, jinak uz jen prikrmy a caj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
4.1.07 11:18

ZA chvíli jedu s Eliškou k dr. na kontrolu. Pak písnu, máme taky spoustu novinek :-) Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.1.07 08:00

Ahojky,zdravím vás v novém roce 2007 a chtěla bych poprosit DanieluB a změnu mětrříku ,na půl roce jsme měřili 65cm a vážili jsme 6380g.Děkuju ´moc
Taky jsem se ještě chtěla zeptat,jestli budete někdo kupovat nějaký golfky a nebo jestli někdo nevíte jaký mají lidi zkušenosti s golfkama quinny zapp?Díky moc za odpověď...... :lol: :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.1.07 08:11

79Simona -Ještě jsem chtěla odpovědět na tvůj problém s chodítkem,tak jsem někde četla,že ty chodítka nejsou pro děti vůbec dobrá,že jak neumí chodit a mají těžký hlavičky a páteř ještě není pevná,tak hlavička tlačí na páteř a nožičky taky ještě nejsou plně připravený,tak rpý to prostě není zdraví.No ale,na druhou stranu,všichni jsme vyrostli v chodítkách a taky jsme v pořádku:-)))))
Jinak být tebou,tak raději koupím botičky,protože jakmile se děti učí chodit,měli by mít nohu pevnou ,tudíž v botičce.
No naše Valinka pije mlíčko i čaj pěkně z pítka,tak že v tom my nemáme problém,ale zase nám v noci vůbec nespí,je to fakt strašný.....Ona vůbec nepotřebuje spát,já to nechápu,přes den spí tak hodinu a půl 3× po20 minutách a to je všechno ,no a v noci taky nic moc,dneska byla3 hodiny vzhůru.Taky to máte podobný nebo musíme mít zase my něco extra?:-))))
Ještě jsem chtěla napsat,že jsme pořád bezzubý,ale nevadí,brzy to určitě doženeme a že už parádně sedíme.Taky vám posílám nějaký fotečky do galerky,tak zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.1.07 08:27

79Simona -Ještě jsem chtěla odpovědět na tvůj problém s chodítkem,tak jsem někde četla,že ty chodítka nejsou pro děti vůbec dobrá,že jak neumí chodit a mají těžký hlavičky a páteř ještě není pevná,tak hlavička tlačí na páteř a nožičky taky ještě nejsou plně připravený,tak rpý to prostě není zdraví.No ale,na druhou stranu,všichni jsme vyrostli v chodítkách a taky jsme v pořádku:-)))))
Jinak být tebou,tak raději koupím botičky,protože jakmile se děti učí chodit,měli by mít nohu pevnou ,tudíž v botičce.
No naše Valinka pije mlíčko i čaj pěkně z pítka,tak že v tom my nemáme problém,ale zase nám v noci vůbec nespí,je to fakt strašný.....Ona vůbec nepotřebuje spát,já to nechápu,přes den spí tak hodinu a půl 3× po20 minutách a to je všechno ,no a v noci taky nic moc,dneska byla3 hodiny vzhůru.Taky to máte podobný nebo musíme mít zase my něco extra?:-))))
Ještě jsem chtěla napsat,že jsme pořád bezzubý,ale nevadí,brzy to určitě doženeme a že už parádně sedíme.Taky vám posílám nějaký fotečky do galerky,tak zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.1.07 09:29

No nam vylezly zuby dva a zase zalezly, takze jsme taky bezzuby! :D
Laura si zkusila stat, kdyz ji drzim a hrozne ji to bavi, nejradsi by se uz asi rozbehla. No ale jen to obcas zkusim, to by asi taky vadilo na pater, ze jo? Jinak to lezeni ji vubec nebavi, ani s botickama. Moje mama rikala, ze asi bude po mne. Ze jsem porad jen lezela, maximalne se otocila a pak najednou v 10 mesicich jsem chodila. Ze jsem nejak vynechala ty mezifaze :D
Miaa - ja si to s tim choditkem totiz myslim taky - ze to skodi a ze nic dobryho /bohuzel ani hezkyho/ to neni, ale presne tak - my v tom vyrostli vsichni a zijeme a chodime a tim presne mi rodina argumentuje a na to se neda nic rict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.1.07 10:49

Jeste vam tu dam odkaz na PF, ktery jsme s Laurinkou vytvorily :D

http://public.fotki.com/…ka78/pf2007/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.1.07 11:50

Simono, máš pěkný fotečky :-)) Tiše závidím Laurince fotoalbum. Eliška ho má slíbený… už půl roku :-(
Máme stejný problém s lezením. Chtěla bych koupit Elišce botičky. Měřili jsme jí v obchodě nožku s botkou a vel. 17 je akorát, tak spíš 18. Stály 390,– tak to jsem nekoupila. Máme protiskluzové ponožky, jsou nanic, chce to botky :-)
Synek měl chodítko asi od půl roku a byl nadšený! Seděl v něm opřený o bříško,jakoby ležel a špičkama bot se odrážel. Za chvíli v něm lítal ja čert :-)
Boty jsou určitě lepší, drží kotníček ve správném úhlu. Děti mají tendenci při stání bez bot krčit prstíky.

mezi svátky Elišce taky vyrostly dva spodní zoubky, celkem v klidu, bez pláče. Už mě kousla :-) jsou pěkně ostrý.

S jídlem ti neporadím. Ela je pořád přikojovaná (to je slovo:- ) tak nevím kolik si vypije.

Miaa golfky kupovat nebudem, máme trojkolku a jsme spokojení.
Ela sice v noci spí ale musí u toho dujdat prso. Je to strašný a nejde mi to jí odnaučit. Nakonec jí to prso pro klid dám, jinak je schopná se probudit a mít den- už se párkrát stalo, třeba od tří do pěti… Přez den spí venku v kočárku 1hod,v poledne 2-3hod a někdy zaspí chvilku i odpo.
Na fotkách to Valince v čepici moc sluší Máš hezkou panenku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital