Poradna duly
Jana Čurdová
xmarketa - Takze jsi zastance choditka? No tak ja to s tim zkusim.. Laurince se tam urcite taky bude libit, ale rikam si, jestli neni jeste mala na to, aby mela uz nozicky porad takhle dolu a pracovala s nima… Jak dlouho to mimi tam tak muze byt…?
Tak vás holky po dlouhé době zdravím ![]()
Dneska jsme byli na kyčlích a doktor mně pěkně namích!
Jadýrka už má Elča vyvinuté, takže na další KO už nemusíme, ale ptala jsem se ho, jestli nevadí, že si malá stoupá. Řekl mi, že si dítě v sedmi měsících nemá co stoupat, tak jsem se ho zeptala, jak to mám udělat. Prý ji nosit nebo dát do kočáru
Tak mu říkám, že si ale Elča stoupá celý den, že ji přece celý den nemůžu nosit. Zopakoval mi, co říkal prvně. V sedmi měsících si dítě nemá co stoupat a bylo. Tak si myslím své a na radu Markéty zajdeme o víkendu koupit nějaké kvalitní botky, aby si Elča nekřivila nožky. Ale zuřím ještě teď!!! ![]()
Jo a jdu se podívat na MMB po nějakém chodítku. Elča když se postaví, tak se zkouší pouštět
Nebudu čekat, až ztratí rovnováhu a o něco si rozbije hlavu.
Jsem se vypovídala a je mi líp ![]()
Ještě to zkopčím holkám na Missorku…
Zatím pááá…
Simi, já myslím že ze začátku v tom stejně moc dlouho nevydrží, asi bude jen pérovat a potácet se
![]()
Kukni jak jí vychází pusina vůči kraji chodítka. Jak se bude v tom mlet aby se nebouchla. Já tam měla přichycenou osušku, ale já taky měla takový vykopávkový chodítko
![]()
Danielo, mě včera dr. vytkla že si Eliška sedá
prý si způsobí trvalou deformaci posledních žeber. Napřed má lozit. Tak taky nevím…
![]()
Jee, tak ja mela komplexy, ze Laura je lenoch a nedela temer nic a ted kdyz vas tak ctu, tak je to snad jedine dobre… Ikdyz chodit by teda taky chtela, ale kdyz ji nezvednu ja, tak ma smulu.
Ted sel manzel vozit - holky, mam hodinu a pul jen pro sebe!!
Manzel mi kladl na srdce, at se natahnu a neco si prectu, ale znate to - jdu zehlit, cvicit, vytirat atd… ![]()
Danielo už Ela běhá v chodítku? Buď ráda že je tak šikovná
ta naše žába je lenoch línej ![]()
Simono, co chodítko, nepíšeš… Jak se líbí Laurince? Už máte botičky?
Nám dnes došli poštou z mimiaukce dvoje papučky. Vel 17 a 18 , mají značku žirafky.
V Betince speciál píšou : …Rozhodně nesmějí dosahovat prstíky až do špičky. Mezi špičkou boty a konečky prstů dítěte musí zůstat asi 1,2 - 1,5cm. …Ela má asi 1cm.
Ráda bych aby Ela lezla, myslím že v bačkůrkách se jí bude třeba líp odrážet ![]()
Včera jsme byli u dr. kvůli té uzavřené velké fontanele. Budou ji jednou za měsíc měřit hlavičku jestli roste. Dělali jí takovou vstupní prohlídku, nelíbilo se jim že Eliška když leží na bříšku tak pod sebe nedá kolínka a že se nevzepře na ruce (ani na lokty). Tak trénujem. Že si sama na šikmé podložce sedne je moc nezajímalo.
Zkusila jsem dát Eli do ovoce Bio jogurt a do druhého dne se na loktech osypala. Možná jsem jí toho dala moc..
JAK NÁM ROSTOU MIMINKA
NICK/VĚK/BYDLIŠTĚ----MIMI----NAROZEN(A)/MÍRY----MÍRY V… /+… Petula /26/Králův Dvůr------- Filip -------9.5./3kg/48cm---------- Marry /26/Olomouc--------- Nikolka -----26.5./3kg/48cm-------- 6M 7,3kg/64cm… +4,3kg DanielaB /27/Brno------------ Elen -------29.5./3,540kg/49cm--- 6M 8,84kg/70cm… +5,3kg Janina /27/Plzeň------------- Anička -----29.5./3,7kg/51cm------ 6M 7,38kg/66cm… +3,68kg Marketa182 /22/Havířov---- Viktorka ---31.5./3,25kg/49cm---- 6M 7,6kg/67cm… +4,35kg Karkulka /33/Písek---------- Karolínka –1.6./3,10kg/49cm------ 6M 5,98kg/65mc… +2,88kg Gabik /30/Praha-------------- Ondřej ----1.6./3,390kg/53cm----- 6M 8,2kg/73cm… +4,81kg veverca /Olomouc----------- Matýsek ---4.6./3460g/53cm------- Terka /30/Praha------------- Nikitka -----5.6./3,49kg/50cm ------ 7M 6,81kg/70,5cm… +3,32kg Michello /29/Fulnek--------- Klárka ------5.6./3,30kg/49cm ------ 7M 6,8kg/67cm… +3,5kg Maarky /31/Kolín------------ Tadeáš -----5.6./3,85kg/54cm ------ 7M 7,78kg/74cm… +3,93kg Niké /?/Hranice--------------- Felix -------5.6./3730g/54cm ------- Faninka /26/Šumperk-------- Pavel ------5.6./3.42kg/50cm ------ 3M 7,4kg/63cm… +3,98kg Svobca /25/Jablonec n/N---- Filip -------6.6./2750g/45cm ------- 6M 8,21kg/65cm… +5,46kg anyzek /26/Dvůr Králové---- Matyáš ----9.6/3270g/50cm ------- 6M 7,8kg/68cm… +4,53kg Petricka /31/Ostrava--------- Daniel -----9.6./4kg/50cm ---------- Collin /28/Šternberk--------- Kryštof ----11.6./3,80kg/50cm ----- 6M 6,7kg/68cm… +2,9kg LenkaKa /28/Popice-------- Justinka ----11.6./2900g/47cm ------ Ruza /21/Plzeň--------------- Jakub -----13.6./3200 g/50cm ----- 7M 6,99kg/72,5cm… +3,79kg Evinka /31/?------------------ Josef ------13.6./3,7kg/50cm-------- 6M 7,9kg/67cm… +4,2kg Xmarketa /36/Brno---------- Eliška -----14.6./3900g/52cm ------ 5M 6,9kg/65cm… +3kg EvaK /28/Šternberk---------- Petr ------14.6./3820/51cm -------- 7M 8,9kg/72,5cm… +5,08kg cobbler /30/N.Město n/Met— Marek –15.6./3540g/50cm ------ 11T 6,1kg/61cm… +2,56kg hanade /24/Jičín------------- Matyáš ----16.6./3,62kg/52cm------ 3M 6,8kg/65cm… +3,18kg Petik /27/Otaslavice--------- Šárka -----16.6./2,90kg/49cm ------ 6M 6,6kg/64cm… +3,7kg 79Simona /26/?-------------- Laura -----16.6/3kg/49cm ----------- 6M 6,39kg/64cm… +3,39kg Lucika /25/Stařechovice----- Nela ------17.6./3,45kg/48cm ------ 6M 6,6kg/64cm… +3,15kg Adri /27/Praha-------------- Mikuláš ----17.6./3820g/52cm ------- 6M 7,53kg/68cm… +3,71kg monika11 /31/Praha------- Anetka -----18.6./3,20kg/50cm ------ 3,5M 5,9kg/62cm… +2,7kg Miaa /22/Praha------------- Valerie -----19.6./3070g/50cm ------- 6M 6,38kg/65cm… +3,31kg Tulipan /29/Tachov------- Terezka -----19.6./2850g/47cm ------- 5M 7,18kg/65cm… +4,33kg Novia /23/Přerov----------- Tobiáš ------20.6./3630g/51cm ------- 3M 7,4kg/66cm… +3,77kg Joseffka /32/Plzeň---------- Adam ------22.6./3100g/48cm ------- 6M 7,42kg/69cm… +4,32kg zlaticko /28/Praha---------- Emma ------22.6./3130g/50cm ------- 6M 6,1kg/64cm… +2,97kg Luca235 /25/Teplice------- Silvie -------22.6./3550g/52cm ------- 6M 8,5kg/74cm… +4,95kg Arka /31/Kadaň------------ Vojtíšek -----24.6./3,25 kg/49cm ----- 3M 6,05kg/64cm… +2,8kg ReNi /30/HK----------------- Jakub -------24.6./3430/48cm --------- Vlčice79 /30/Neratovice--- David -------29.6./3350g/51cm ------ 6M 7,6kg/71cm… +4,25kg Karlinda /28/Praha-------- Andrea ------29.6./2,62kg/48cm------ 3M 4,32kg/56cm… +1,7kg Hanah /36/Ostrava-------- Viktorie -----30.6./3850/52cm -------- 5M 6,95kg/67cm… +3,1kg Gio /31/Praha--------------- Mateo ------30.6./3600g/50cm ------- 7T 5,9kg/59cm… +2,3kg balu /26/Praha-------------- Lucie -------30.6./3100g/48cm ------- Majda /24/UK---------- James Daniel ---1.7./4kg/? --------------- 5,5M 10,47kg/70cm… +6,47kg Camea /28/Třinec--------- Marcel ------4.7./3100g/51cm -------- 6M 8,22kg/67,5cm… +5,12kg
Celkem miminek 43: 24 chlapečků x 19 holčiček
Ahojky ![]()
Zatím jsem chodítko nekoupila. Elča přestala tolik padat, tak ještě zkusím počkat. Teď ji hrozně baví lozit, má úplně rudé kolena a my prošmejděný celý byt
Nejvíce ji zajímají věci, kterých by si neměla ani všimnout - el. zásuvky, odpadkový koš, ovladače, telefony, PC,… Ale je to zábava, je u toho objevování hrozně šťastná. Marky snad bude všechno pořádku a Eliška brzy začne taky takhle řádit. Některým dětem to holt dýl trvá.
Botičky jsem zatím žádné nesehnala. Elči jsem naměřila nohu 10cm a v obchodech jsem neviděla boty menší než vel.17
Jídlo - brala jsem ATB, tak jsem Elču krmila Nutrilonem. Nějak se jí roztáhl žaludek, tak teď vypije cca 180ml mléka. Příkrmům ale pořád moc nedá. Ještě nesnědla víc než 100g a i tak u toho dělá „tyjátr“. Zkoušela jsem jí dávat jogurt. Holandii moc nechce, je na ni kyselá, tak se u toho šklebí, ale jak jí dám Aktivii, je schopná zbaštit celý kelímek
Taky jí moc chutná od Hami rýže s fazolkama a ty masozel. příkrmy. Dneska budu vařit květák, jsem zvědavá, co na něj bude říkat. Zatím jedla jen kupované příkrmy…
Včera jsme byli na dalším očkování. Elča to snáší skvěle. Vždycky jen zabrečí a jak vyjdeme z ordinace, je klid. A ptala jsem se Dr., jestli je to opravdu špatně, když si tak brzy stoupá a ta mi říkala, že je to úplně normální! A že když má kyčle v pořádku, není se čeho bát. Takže opět co doktor, to názor.
Tak jsme taky byly na ockovani, Lauri to taky snasi vyborne, dokonce se po vpichu na sestricku jeste usmala ![]()
No a rovnou jsem si na dr. prinesla seznam dotazu - takze odpovedi:
Choditko - v zadnym pripade nedavat - je to zastaraly a detem to spis skodi! Takze ho nebudu pouzivat.
Jogurty - nejlepsi je asi pry ta Activie, ale tak lzicku denne.
Maso davat 6×tydne, jeden den zeleninu a zloutek. BTW:Jak to kdo varite?
To ze stoji na nozickach pevne je fajn, ale moc to s ni netrenovat, jeste na to nema pater. Sezeni trenovat, ale tak 3×denne po 5 minutach, vic taky ne. Sedet ve sportaku uz muze, tam bude podeprena - tak asi nase mily Quinny budeme menit z korbicky na sportak - to se manzel zapoti ![]()
Tekutiny - mnozstvi mi proste nerekla, rekla, ze musim hlidat aby mela porad to mnozstvi procuranych plin.
S nausnickama ted musime 6 nedel po tom posl.ockovani pockat - ach jo, ja uz jsem se tak tesila na ty novy nausnicky…
No a jinak v 6,5 mesicich vazime 7 kg - nejak se nam drobecek rozpapkal, prikrmy ji strasne jednou, k obedu uz nam nestaci 150 ml masa, k tomu davam jeste 60 ml mlika. Ke svace sni celej banan a taky kouka, co by jeste snedla. No a pred spanim ji davame 250 ml mleka. No z hubenyho ditka budeme mit doma brzo otesanka
![]()
Občas sem kouknu a žádné zprávy. Tak něco málo od nás:
Ty suchý fleky co měla Ela na loktech mi dr. řekla abych míň koupala a pořád mazala, třeba Bepanthenem.
Já dělala úplný opak
Do tří dnů to bylo pryč.
Teď zas pro změnu má červenou pipinu.Koupila jsem Tanno-Hermal - tím mažu přez den a na noc Imazol. Je často rozbalená v postýlce, což se jí moc líbí a já mám chvíli volno
Tohle mazání jí zabírá. Před tím měla Endiaron as to se jen horšio.
Simi,jak 150ml masa?? To dáváš jen mixovaný maso?
Ela flašku stále odmítá, když vypije tak 10ml Sunaru tak jásám radostí. Tech 250ml vám tiše závidím. Chce jen prso, jenže to jí zasytí tak na 2hod. Noc je pro mě horší než den. Přez den jí pěkně ze lžičky. Vařím jí brambory,mrkev,brokolici nebo květák a králičí maso.Všechno asi tak 1:1. Večer instantní kaše, teď vítězí Sunarka na dobrou noc- krupice s medem. Eliška je takový ďobík ,ještě že si nahnala porodní váhou ![]()
Lezení jí moc nejde, spíš couve. Elča už pěkně žvatle BA BA, MA MA a teď začla KA KA Takaspoň něco ![]()
xxxmarketa: Jo taky koukam, ze diskuze tu nejak vazne…
S povidanim jsme na tom stejne, taky zvatla podobne ![]()
Jasne, ze nedavam samotny maso - davam to spolecne se zeleninkou a bramburkama. Strasne ji vsechno chutna, ted nejak silene nabirame. Porad drobecek, drobecek a ted mame v 7,5 mesicich 7500 g!!
Laurinka ted zacina lezt, ale dozadu, tak je to srandovni, vypada jak malej racek ![]()
Ahojky, mám malého roštáka narozeného 3.6.2006. Je to asi týden, co zjistil, že má ručičky na to, aby mohl lézt. Je to rarach, leze uplně všude a nejradši tam, kam nema.
Malej ma atopickej ekzém, takže vím, co jsou to červene flíčky po tělíčku. Jednou je to lepší, podruhe horší. Je spousta věcí, co na to mají vliv. Co mám, ale vyzkoušený na suchou kuži je obyčejna VAZELÍNA.
Je tu někdo, kdo ma taky atopika? Podělím se o to, co vím a rada se dozvím i něco nového.
ahoj mému malému bude 9.února 6 let a s atop.exémem se potýkáme téměř od jeho narození. nejdřív nás naše dr. poslala k obyč.kožní lékařce ke které chodili většinou starší lidé na vypalování bradavic
no a ta nám předepsala léčbu koupelemi ve výluhu z ovesných vloček a mazáním vepřovým sádlem
Tak tuto léčbu jsem vydržela asi tři měsíce a pak jsem zkusila jestli by nás nevzali na dětské kožní ambulanci na Karláku v Praze(jsme pražáci).no a paní doktorka Polášková nám nechala udělat rozbory krve ze kterých vyplynulo že malý má alergie na spoustu věcí mj. plísně,prach,pyly (různé),roztoče, srst psa,kočky,koně a myslím i morčete ap.a v tu dobu v květnu 02 navíc dostal silnou laryngitidu se kterou jsme skončili na 5dní v nemocnici.Jo a navíc prý měl děsně v nepořádku imunitní systém. Takže na:,–(ila léky a poslala nás na alergologii.tam se o nás dr.Pavlíčková pěkně postarala a navrhla mi abych jela s malým na podzim do lázní. jeli jsme tedy až v únoru 04 protože jsem myslela že tam berou od tří let.Byli jsme v Lázních Kynžvart a bylo to báječné…byli jsme tam celkem třikrát a teď máme exém mírný spíš hodně suchou kůži a občas flíčky v podkolenních a loketních jamkách. léky užíváme stále, na koupání(nebo i mytí)používáme „Balneum Hermal Plus“ a na promazávání ambiderman a neznáme žádná mýdla ani sprcháče. příští měsíc jdeme opět na krevní testy tak uvidíme jestli se něco změnilo. ![]()
jo a ještě jsem zapomněla napsat - teď mám chlapečka zítra mu bude sedm měsíců ,zatím se žádné potíže neobjevily ale i jeho koupu každý den v tom oleji(balneum hermal)a má krásne jemňoučkou pokožku. tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Tak pa a dej vědět jak jste na tom . Mamuša Hanka ![]()
Ahojte maminy ![]()
tak sem po delší době nakukuji. Vůbec nemám čas, Elí je malý ďáblík. Mluvení jí teda moc nejde, ale aktivní je až moc. Teď zrovna mi rabuje spížku, tak zase budu uklízet
![]()
Jinak už má dva tesáčky a nahoře se jí tlačí čtyři najednou. To je zážitek! Pořád slintá jak bernardýn, občas jí dávám bryndák, abych ji nemusela 10× denně převlíkat. No a jak ji to bolí, tak vůbec nechce jíst. Ne že by jí to ublížilo, pořád je jak koblížek, ale už tak dva týdny neměla příkrm. Nevím, jestli to nevadí. Ale asi jí to mlíko stačí, vypadá spokojeně. Jediné, co zbaští, je Aktivia. Dávám jí půl kelímku. Asi se to nemá, ale jsem ráda, že Elča sní aspoň něco. Ve čtvrtek jdeme na KO, tak se poptám doktorky.
Suché červené fleky Elča taky měla, nezabíraly žádné masti od kažařky. Začala jsem ji mazat obyčejnou modrou indulonou a po flecích ani památky.
Pipinku má taky občas červenou. Když kadí, tak to jsou velké dávky a vždycky se jí to dostane až do ní. Několikrát denně jí ji vytírám mokrým tamponem a při přebalování potřu ochranným krémem od Johnsons baby a za chvíli je to ok ![]()
A tady je několik foteček naší aktivky…
http://www.baby-cafe.cz/…_kuk%7E0.jpg /> http://www.baby-cafe.cz/…mal_lezu.jpg /> http://www.baby-cafe.cz/…prisavka.jpg /> http://www.baby-cafe.cz/…al_6%7E0.jpg
Zatím se mějte hezky a doufám, že když je nás tu teď více, hovory se trochu rozjedou ![]()
Papa a opatrujte se, D.
Ahoj Hanko,to jsme na tom podobně. Taky jsem byla s malím na kožním,ale neposlala mě tam doktorka šla jsem sama. Kožní mi řekl, že je to dědičný a že musím malího chranit před prachem a tak. Všechno co jsem se od něj dozvěděla tak už jsem věděla. Od první pediatričky jsem odešla protože mi pořád psala jiny a jiny masti, ale vcelku neporadila. Asi ve čtyřech měsících mi kamaradka poradila at si zavolám na Nutrilon linku. Malej byl kojenej jen chvilku a pak jsem mu začala davat Nutrilon. Tam byla moc příjemna pani a ta mi poradila,že mám vyloučit ze stravi mléčnou bílkovinu. Tak jse začala davat Nutrilon Pepti. Po čase bylo vidět zlepšení. Pak jsem se ještě dočetla na internetu, že jsou dobra Homeopatika a tak jsme byli u homeopatičky.
Ta mi řekla¨, že velky vliv na projev ekzému ma jídlo. Vyloučila nam ze stravi nejen již zmíněnou mléčnou bílkovinu ale také lepek a vajíčko.
Taky nam dala jeden prašiček na imunitu a jeden na ten ekzém. Vše dodržuji a malej ekzém skoro vubec nema.