Česká pošta - reklamace

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6529
15.3.12 18:32

FERUM určitě bych komp dala zpět do krabice a vzala vše jak bylo s sebou na poštu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.3.12 18:37

Ono se to musí odnést celé, nechají si to tam k posouzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.3.12 10:20

Ferum, určitě celý, oni si ho tam budou nechávat na posouzení jak psala Raduš. Potom se mě ptali jestli ho chci vrátit, tak jsem jim řekla že ne, co bych s rozbitym dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.3.12 10:59
Raduš.ka44 píše:
Reklamovala jsem kryt na akvárko, kus byl odštíplej, obal v pořádku, reklamace uznána, vrátili peníze. Ale je třeba to tam donést snad do dvou dnů.

Mně vrátili kryt i vyplatili peníze. :palec: Ale tvrdila mi, že když mi ho vyplatí, tak si ho tam nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvide67
22.4.12 19:40

hodiny

Já jsem si objednala hodiny pro syna k svátku ,vše bylo perfektně zabaleno,a pojištěno i křehce a samozřejmě přišli rozbité,hned jsem je reklamovala ,ale bylo mi zděleno že bez poštovného ,tak nechápu ,když jksem poštovné zaplatila a ted to nemám dostat zpět :-(

• Citovat
  • Upravit
Slavek198
21.2.13 20:19

mobil

Přišel mi dotykový telefon s rozbitou dotykovou vrstvou, krabice je z jedné strany promáčklá tak jsem zvědav jak na poště dopadnu. Balík byl pojištěný na 1200Kč.
:! :!

• Citovat
  • Upravit
17013
22.2.13 08:52

Takže na poštu odnést balík s kompletním balením, všechno, každej papír, polystyren, vše. Musí odpovídat váha, oni to pošlou na prozkoumání- křehké není potřebné, pokud je to dobře zabalené! a pokud uznají, že je to chyba pošty a ne balení, tak tobě proplatí škodu, odesílateli pošlou vynaložené poštovné a o to si samozřejmě musíš napsat, pokud by udanná cena balíku byla menší. Posílala jsem skleněné prase, dobře zabalené, bez označení křehké a pošta škodu uhradila. reklamovat do 2 dnů.
Jak reklamovat dodané zásilky s poškozením nebo úbytkem obsahu?

Pokud adresát po převzetí zásilky dodatečně zjistí, že obsah je poškozen, případně že došlo k úbytku obsahu, může uplatnit reklamaci na kterékoliv poště. Reklamační řízení je možné zahájit nejpozději do dvou pracovních dnů po dni převzetí zásilky.

Zásilku je nutno předložit v takovém stavu, v jakém byla dodána, tzn. včetně vnějšího i vnitřního balení. Adresát má také možnost tento stav hodnověrně doložit jiným způsobem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slavek198
22.2.13 09:43

Sepsaly protokol a balík si zatim nechaly

• Citovat
  • Upravit
janulejanova27
30.3.13 10:51

Rozbitý kočárek

Zdravím :mavam: potřebuji poradit posílala jsem kočárek na dobírku s pojištěním na 10 000,– a jako balík do ruky né, že ho nebyli schopni doručit na 2 den jak měli, ale ještě kočárek polámali vrátí mi za něj peníze? Paní kočárek na poště nafotila a logicky nepřevzala fotky mám. Jsem z toho na prášky :zed: :zed: :zed: děkuji za jakoukoliv radu :,(

• Citovat
  • Upravit
Karelmax
9.4.13 16:37

Dobrý den, jedná se o zjevné poškození zásilky vlivem přepravy, pokud jste měla zásilku pojištěnou na 10000,– Kč tak je vše v naprostém pořádku. Zásilku kterou Vám pošta vrací zpět nepřebírejte a ihned podejte reklamaci na poškození obsahu zásilky, dodejte veškeré podklady o podání zásilky, jejího pojištění, Váš doklad o zaplacení posílané věci a požadujte plnou náhradu škody včetně Vámi zaplaceného poštovného. Zásilku jste podávala na Poště u přepážky, takže výmluva na " špatné balení " nepřipadá k úvahu, pracovnice pošty jejím převzetím neshledala žádné pochybení v zabalení, pokud by byl balík špatně zabalen je oprávněna Vás upozornit a balík nepřevzít k jeho zaslání což neudělala a tím potvrdila že je s balíkem se strany České pošty vše v naprostém pořádku a tudíž za něj nese ČP odpovědnost do doby jejího doručení adresátovi.

• Citovat
  • Upravit
pb-c
20.4.13 20:54

Tímto jsem radost neudělal

Odeslal jsem notebook zabalený v kartonu, navíc v polstrované tašce pro notebooky, odesláno jako Elektronika-Sklo/Křehké/Letecky, po doručení a rozbalení - prasknutý display, pruhy přez obraz mohou být předzvěstí poškození grafiky na základní desce, to by byl notebook na odpis. Zatím jsem měl s poštou dobré zkušenosti, bohužel tento balík musel přepravovat mezinárodní vůl!!!
Balík jsem pojistil, ale nemám radost z tahanic ohledně reklamace a dětem tento dárek radost neudělal. :,(

• Citovat
  • Upravit
1309
24.9.13 22:50

VSEm­.,VSEM, VSEM! Na www.cpost.cz je kontakt na ombudsmana Ceske posty. NEVAHEJTE OMBUDSMANOVI POSILAT STIZNOSTI NA CESKOU POSTU A V KOPII I NA CESKY TELEKOMUNIKACNI URAD! At se neco pohne k lepsimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.13 14:39

Poškozená zásilka

Ahoj, dnes mi přišlo chodítko. Krabice byla neporušená a jedno kolečko je vypadnuté a nejde nasadit, je prasklé. Paní od které jsem jej koupila tvrdí, že bylo ve 100% stavu a muselo se to stát při přepravě. Balík byl pojištěný a zaslán jako křehce. Myslíte, že to můžu jít na poštu reklamovat? A uznají mi to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4288
13.12.13 14:00

Zdravim,
doufam ze mi nekdo zvladne poradit :think:
letosni vanoce slavime v zahranici, chystame se tu za par dni rodit. v utery mi prijede mamca a jiz pred temy tydny poslala ceskou postou balik s darkama. Zaplatila nekrestanske penize za expres leteckou dopravu a doruceni baliku do tri pracovnich dnu. Jenomze balik stale neprisel. Kdyz po dvou tydnech sla na postu, pani za prepazkou ji s usmevem na rtech rekla, ze balicek urcite dorazi do konce tydne a pokud ne, ma se stavit podat reklamaci. Balicek nedorazil, uz se tam s ni temer nikdo nebavi. A me prijde desne nefer, ze zaplatila opravdu par tisic za leteckou prepravu, balik za posledni tri tydny jeste nedorazil a jeste takovy pristup? Je tu nejaka sance ze ceska posta vrati nejake penize za nedodrzeni lhuty doruceni? < ono totiz normalni poslani trva tri tydny, takze to ve finale ani letecky posilat nemusela)

dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
13.12.13 14:11

Pokud zaplatila peníze navíc za rychlejší dopravu, tak bych to reklamovala a žádala vrátit peníze za tento polatek. Přeji ti, aby balík do Vánoc nebo vůbec dorazil.

Pokud zamítnou reklamaci jako bezdůvodnou, tak bych se pak obrátila nejpozději do 30 dnů od zamítnutí reklamace, na Český kontrolní úřad, který to, zda pošta postupovala správně přešetří - tento požadavek stojí ze zákona 100 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák