Česká pošta - reklamace

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
594
15.3.12 14:40

Česká pošta - reklamace

Hezký den.
Mám prosbu. Máte někdo zkušenosti s reklamací u České pošty na došlý a rozbalený balík?
Dnes nám přišel nový počítač a můžu Vám říct, že v životě jsem nic horšího neviděla. :'-( Obal balíku byl v pořádku a tak jsme ho přijali, ale po rozbalení to se mnou málem seklo. :-o Odlomené dvě součástky, vypadané všechny kryty, rozlomený a zdeformovaný přední kryt. Počítač sice po zapnutí normálně funguje, ale takto si tedy rozhodně dodávku cenného balíku nepředstavuji.
Balík byl pojištěný na 6.000 Kč.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101464
15.3.12 14:44

Já se bojím, že to bude problém, kor pokud to nebylo označené jako křehké, tak to že je to cenný balík nehraje roli :-(
A další problém bude dokázat, že to opravdu poškodili při přepravě když byl obal v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.3.12 14:53

taky bych to viděla na problém jinde, když byl obal neporušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
15.3.12 14:54

Já bych to spis reklamovala u prodejce než u posty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.3.12 14:55

Ahoj, mám podobnou zkušenost. Objednávala jsem si formu velikonočního beránka, obal OK, ovšem beránek byl rozbitej. Označení křehké tam bylo. Ihned jsem nafotila a jela na poštu reklamovat. Sepsali jsme papíry a asi do 14 dnů mi přišly peníze, ale bohužel ne na kolik byl balík pojištěn, ale jen v hodnotě beránka, poštovné bylo zaplaceno tomu od koho jsem formu kupovala. Takže nafoť a co nejdříve, nejlépe hned jeď reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
15.3.12 15:01
Pe
Pettulle píše:
Ahoj, mám podobnou zkušenost. Objednávala jsem si formu velikonočního beránka, obal OK, ovšem beránek byl rozbitej. Označení křehké tam bylo. Ihned jsem nafotila a jela na poštu reklamovat. Sepsali jsme papíry a asi do 14 dnů mi přišly peníze, ale bohužel ne na kolik byl balík pojištěn, ale jen v hodnotě beránka, poštovné bylo zaplaceno tomu od koho jsem formu kupovala. Takže nafoť a co nejdříve, nejlépe hned jeď reklamovat.

Děkuji za odpověď.
Bohužel musím až zítra. Manžel odjel do práce autem a jinak se na poštu nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
15.3.12 15:08

U prodejce to reklamovat nebudu. Ten za to nemůže.
Na 100% je to chyba pošty. Počítač jsme totiž minulý týden obdrželi v té samé krabici vpořádku, jen tam chyběli nahrané ovladača a tak jsme počítač vrátili prodejci, aby nám je dohrál. Dnes počítač přišel a vypadal takto.
Na krabici je nakreslený počítač a je to pojištěné na 6.000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
15.3.12 15:19
Ferum píše:
Na 100% je to chyba pošty. Počítač jsme totiž minulý týden obdrželi v té samé krabici vpořádku, jen tam chyběli nahrané ovladača a tak jsme počítač vrátili prodejci, aby nám je dohrál. Dnes počítač přišel a vypadal takto.
Na krabici je nakreslený počítač a je to pojištěné na 6.000.

Ty reklamovat na poště nemůžeš. zákazník a tedy v obchodním vztahu k poště je odesílatel - prodejce. Pokud to nebylo označené jako křehké a nebyl poškozený obal, tak je chyba na straně odesílajícího - zvolil nevhodný způsob zabalení a přepravy, křehkou věc má náležitě zabalit a připlatit přepravu Křehkého balíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
15.3.12 15:32
Alpaka píše:
Ferum píše:
Na krabici je nakreslený počítač a je to pojištěné na 6.000.
Ty reklamovat na poště nemůžeš. zákazník a tedy v obchodním vztahu k poště je odesílatel - prodejce. Pokud to nebylo označené jako křehké a nebyl poškozený obal, tak je chyba na straně odesílajícího - zvolil nevhodný způsob zabalení a přepravy, křehkou věc má náležitě zabalit a připlatit přepravu Křehkého balíku.

Jo takto. No zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.3.12 15:48

I adresát může reklamovat, já takhle reklamovala lustr. Ale myslím že je tam nějaký limit 24h po doručení balíku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
15.3.12 16:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.3.12 16:30

Alpako, pokud už balík převzala, tak to prodejce asi těžko může reklamovat, protože tímto už je to záležitost příjemce. Prodejce by to reklamoval v případě ztráty balíku. Já mam bohužel zkušenost už se všemi problémy pošty a všechny jsem si řešila já, včetně ztráty balíku, to řešila paní, která to odesílala, ale já také. Bohužel známe poštu a zacházení s balíky, kdy odchází nepoškozený balík, ale doručen je zdemolovaný a o obsahu ani nemluvim a to může být zabalen jakkoliv nerozbitně. U toho případu (s beránkem) co jsem psala bylo uvedeno a připlaceno za křehké, ale prostě to přišlo poškozené. Co mi paní pak posílala nový, tak byla nálepka z každé strany, ale to už bylo v dobré víře pošty tam těch samolepek dát tolik. Byla doba, kdy jsem na reklamačním oddělení pošty byla jako doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.3.12 17:16

těžko říct, jak k tomu prasknuí mohlo dojít, ale pokud byla krabice bez poškození, a počítač uvnitř ještě něčím ochráněn ( bublinová folie nebo polystyren a pod) tak to spíš vypadá, že to takhle šlo od odesílatele

určitě bych ještě pořádně prohlédla krabici, někdy ty zlomy karotnu jsou na první pohled neviditelný,ale když víš,v kterých mísech bys měla hledat…

a reklamovala bych ze své strany příjemce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
15.3.12 18:08

Pettulle Ještě mi poraď. Musím tam zítra brát ten balík sebou nebo stačí ty fotky?

Jinak PC byl zabalený v igelitu, z vrchu a spodu měl polystyren. Na jedné straně je polystyren uražen a ten kus leží v krabici. Upřímně si myslím, že na víko (kde to bylo oblepené izolepou, takže se nemohla poškodit krabice) někdo něco hodně těžkého hodil. To že přišla spousta věcí vypadaných bych ještě zkousla a nandala je tam, ale fakt mě štve to rozlomené přední USB a vstupy na sluchátka a mikrofon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.3.12 18:29

Reklamovala jsem kryt na akvárko, kus byl odštíplej, obal v pořádku, reklamace uznána, vrátili peníze. Ale je třeba to tam donést snad do dvou dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák