Vykradený balíček

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18651
2.11.10 08:28

vykradený balíček

Včera se mi bohužel stala velmi nemilá záležitost. Před nedávnem jsem na MMB objednala od pána dárky na Ježíška a balík včera dorazil. Věcí mělo být asi 7 o celkové váze 3,7kg a přišla pouze jedna věc, zabalená v igelitové tašce z tesca a zřejmě přelepenými etiketami o váze 1,3kg. Pošťačka toho donesla víc, já mám doma tři nemocný děti a tak mě ani ve snu nenapadlo každý balíček kontrolovat jestli je v pořádku a vše jí podepsala a pádila za dětma(máme bránu cca 70m od baráku)
Až doma mě pak trklo že tento balík nemá 3,7 ani náhodou hodilo ho na váhu a hups 1,3kg. Etikety jsou v pořádku, takže dotyčný pán z MMB opravdu podal balík na poště v pořádku, ale zřejmě někde po cestě k nám měl někdo nenechavý ruce…
Co teď dělat? Kontaktovala jsem prodejce, zda má už nějaké zkušenosti a ten mi odpověděl že nemůžu dělat nic a on že to bude reklamovat na poště a uvidíme jak se k tomu pošta postaví.
Máte už někdo podobnou zkušenost? Jak se k tomu pošta postavila?(klidně můžou říct, přelepila jste si to doma a když jste převzetí podepsala tak to asi bylo v pořádku, ala copak vy chodíte přebírat zásilky z váhou?)
Nevím jsem docela zoufalá, zásilka byla v hodnotě 1000kč a nejsou to pro mě zrovna malý peníze, krom toho mě mrzí ty vánoční dárky…
Najde se tu někdo u koho toto skončilo happyendem a vše dopadlo dobře? Jako zásilku už určitě nenajdou to je jasný,ale ten balík přece musel být pojištěnej ne?

Pardon za román, ale potřebovala sem to někomu říct :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
2.11.10 08:32

Ahoj Lacenko,
bohužel tě asi moc nepotěším, ale pokud jsi podepsala potvrzení o převzetí, tak už to žádná pošta řešit nebude :think: :cry:
Tuším, že v nějakých pravidlech mají psáno, že před převzetím máš zásilku zkontrolovat. Tady se právě počítá s tím, že nikdo nebude rozdělávat balík venku před domem :cert: :cert: :cert:
Takže je to taková ochrana pošty :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
2.11.10 08:35

Mě se stalo před měsícem něco podobného, hned na poště jsem podala reklamaci, balíček jsem ale nepřevzala, váha také neodpovídala :roll: , sepsali se mnou reklamační protokol, do týdne došlo vyjádření z pošty - zamítavé. :cert:
Takže Happy-end žádný :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.11.10 08:39

Já tě taky nepotěším. Mě se ze zásilky jednou ztratila mikina. Pak mi přímo na poště někdo ukradl plavky, protože zásilka dorazila na poštu, ale u okénka mi řekli, že jí nemohou najít a teď se mi během převozu ztratila bordura do dětského pokoje. V těch posledních 2 případech podávali reklamaci prodejci. Na vyřízení měla pošta 30 dní, ale výsledek byl, že se samozřejmě nic nenašlo. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
2.11.10 08:39

no ted uz nenadelas nic, to je tvoje chyba.. bohuzel me se to taky stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.11.10 08:40

Toho se právě bojím takže dám klukům pod stromek reklamní letáky co na poště sesbírám, bo jejich dárečky má nějakej :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.11.10 08:40
freeonit píše:
no ted uz nenadelas nic, to je tvoje chyba.. bohuzel me se to taky stalo…

to je přesně to co sem potřebovala slyšet :cry: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
2.11.10 08:42

Je to dost hrozné, to si můžou vesele krást, poškozovat balíčky a nikdo na ně nemůže :?: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.10 08:43

No nevím, určitě bych se šla zeptat na poštu. S tou kontrolou balíku před převzetím - posledně mi přišla bundička pro malou v roztrženém obalu, chtěla jsem zkontrolovat, jestli je nepoškozená - ale nemohla jsem rozbalit balík, aniž bych podepsala to převzetí, takže…
Jedině podepsat převzetí a rozbalovat ještě před pošťákem, jinak nevím. (Což je při trpělivosti pošťáků a trpělivosti našich dětiček dosti nereálné=))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
2.11.10 08:44
Katrinka píše:
Mě se stalo před měsícem něco podobného, hned na poště jsem podala reklamaci, balíček jsem ale nepřevzala, váha také neodpovídala :roll: , sepsali se mnou reklamační protokol, do týdne došlo vyjádření z pošty - zamítavé. :cert:
Takže Happy-end žádný :twisted:

8-o 8-o 8-o 8-o Takže ono už nestačí že na to náhodou člověk přijde, ještě si to nechá převážit a stejně mu to je houby platný :evil:

Tak mně se naštěstí nestalo, že bych měla vykradený balíček (když to někdo přelepí, těžko se na to při převzetí přijde), zato mám dost nepříjemných zkušeností se ztracenými balíčky (které se NÁHODOU najdou po 2 měsících atp.) :roll:

Lacenko Je mi to líto, ale opravdu to nemá cenu řešit když už jsi to podepsala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.11.10 08:44

To je fakt, vždyť i na poště vám dají nejdříve podepsat převzetí a pak vám předají balík. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
2.11.10 08:46
Terrad píše:
To je fakt, vždyť i na poště vám dají nejdříve podepsat převzetí a pak vám předají balík. :nevim:

Já jsem taky koukala jako puk, když jsem se s nimi dohadovala že přece nemohu podepsat převzetí, když nevím, jestli je balík v pořádku :roll: (Od té doby jsem to zkusila MARNĚ ještě jednou a teď už si šetřím dech i nervy)

To je fakt možné jen u nás 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
2.11.10 08:48

Take mam pocit,ze ted uz nenadelas nic.
Jakmile si jednou balik prevzala a je tam tvuj podpis,tak mas smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
2.11.10 08:50
lacenka píše:
freeonit píše:
no ted uz nenadelas nic, to je tvoje chyba.. bohuzel me se to taky stalo…
to je přesně to co sem potřebovala slyšet :cry: :zed:

no ja vim je to blby, na to clovek nemysly, me to zase udelal jeden e-shop ze mi poslal balicek za 2litry vevnitr byla spravna faktura ale chybela polovina zbozi… nevim jestli to udelala posta a nebo odesilatel, me to zvazit nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.11.10 08:56
Pipet píše:
No nevím, určitě bych se šla zeptat na poštu. S tou kontrolou balíku před převzetím - posledně mi přišla bundička pro malou v roztrženém obalu, chtěla jsem zkontrolovat, jestli je nepoškozená - ale nemohla jsem rozbalit balík, aniž bych podepsala to převzetí, takže…
Jedině podepsat převzetí a rozbalovat ještě před pošťákem, jinak nevím. (Což je při trpělivosti pošťáků a trpělivosti našich dětiček dosti nereálné=))

No, já si taky objednala jednou něco, ale od prodejce, kterým jsem si nebyla fakt jistá, jestli poslal, to co měl … požádala jsem pošťačku, jestli to můžu před ní rozbalit a zkontrolovat, jestli to tam je, naštěstí to bylo v pořádku.
Jinak jsem kupovala loni malému už použité odstrkovadlo od Chicca od jedné mamči, peníze jsem posílala na účet. Její manžel balíček poslal, ale neposílal to jako pojištěný balík, ale jen jako zásilku, tak neměl žádný doklad, taky to na poště někdo ztopil. Paní mi naštěstí poslala peníze, že to byla jejich chyba, že to neposlali pojištěné.
Jinak švagrová si loni před vánocema objednávala něco z Oriflamu, v krabici ji taky něco chybělo. Od tchyně jsem zjišťovala, že to bude obtížné s reklamací, že to chtějí poslat všechno zpátky, že se to převažuje, atd. Naštěstí se zachovali úplně suprově, jen když jim napsala mail, že objednávka nebyla úplná, tak ji to zboží hned poslali, aniž by musela něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák