Vykradený balíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
2.11.10 08:57

Teda mě chodí balíčky téměř každý týden a nikdy by mě nenapadlo kontrolovat jestli váha na balíčku souhlasí, spíše poškozenost obalu. Několikrát mi už pošťačka řekla, že počká, ať si to rozbalím a byla tam lepka z pošty-došlo poškozeno. Myslím si, že váha tam slouží pro odesílajícího a kvůli ceny a ne pro příjemce, aby si na poště nebo doma kontroloval váhu balíčku-mezi náma, která z nás by poznala, jestli má balík 1,3kg nebo 2,5kg a jestli v něm chybí třeba mikina, asi těžko. Zakladatelka měla sice větší váhový rozdíl, ale v rychlosti, kdy přebírá více balíčku, tak nepůjde k brance s váhou a nebude si je převažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
2.11.10 08:58

Lacenko, a co takhle se obratit pro radu na nejake to Sdruzeni ochrany spotrebitelu, tam maji zmaknute vsechny pravnicke klicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
2.11.10 08:59

Jinak bych 100% vlítla na poštu a udělala bůgr, tak jako mě, když přišlo 7 hrníčků z MMB, poslány jako křehké, zabaleny ve dvou krabicích obaleny v bublince a proloženy novinama a z těch 7 byly v celku jen 3. Reklamace byla uznána a pošta mi poslala penízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.11.10 09:01

hele me prisla z aukra rozbita keramicka forma na peceni- sla jsem reklamovat a pani pyskovala, ze to melo byt zaslane jako krehke (byla to doporucena zasilka) a kdesi cosi a ze nemam doufat - a pak mi zaCALOVALO 400 a odesilateli vratili postovny. cena formy byla asi 100. tak to zkus, obcas se to podari. taky mi nemuseli verit, ze jsem si to nerozmlatila az doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
2.11.10 09:03
tterka píše:
Ahoj Lacenko,
bohužel tě asi moc nepotěším, ale pokud jsi podepsala potvrzení o převzetí, tak už to žádná pošta řešit nebude :think: :cry:
Tuším, že v nějakých pravidlech mají psáno, že před převzetím máš zásilku zkontrolovat. Tady se právě počítá s tím, že nikdo nebude rozdělávat balík venku před domem :cert: :cert: :cert:
Takže je to taková ochrana pošty :cert: :cert: :cert:

Já bych řekla, e to řešit bude. Protože Lacenka podepsala převzetí balíčku o hmotnosti 1.3kg a to souhlasilo. Že pán odesla přes 3 kg, to je věc druhá a chyba je určitě na poště. Každopádně bych okamžitě letěla na poštu a sepsala bych s nimi nějaký zápis, aby tam bylo uvedeno to o těch přelepkách a že podací lístek má odesilatel, kde je potvrzená váha jiná.

Lacenko držím pěsti, nenech se. Pokud bude poště liknavá, řekni jim, že rovnou od nich jdeš na policii a podáváš trestní oznámení - krádež. Musel to být někdo z pošty, protože nikdo jiný ve styku s balíkem nebyl a jen poštovní zaměstnanci mají možnost vytisknutí přelepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
2.11.10 09:06

Zrovna včera se mi stalo něco podobného a jako naschvál zvonila poštačka a do toho zarazu mobil, který jsem musela vzít, a poštačka mi podala balíček tak šikovně, abych si toho nevšimla a až doma jsem zjistila, že krabice byla promáčklá a papír roztržený, věci naštěstí byly v pořádku. A to si vždycky říkám, že to musím zkontrolovat :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
2.11.10 09:07
EvaOstrava píše:
tterka píše:
Ahoj Lacenko,
bohužel tě asi moc nepotěším, ale pokud jsi podepsala potvrzení o převzetí, tak už to žádná pošta řešit nebude :think: :cry:
Tuším, že v nějakých pravidlech mají psáno, že před převzetím máš zásilku zkontrolovat. Tady se právě počítá s tím, že nikdo nebude rozdělávat balík venku před domem :cert: :cert: :cert:
Takže je to taková ochrana pošty :cert: :cert: :cert:

Já bych řekla, e to řešit bude. Protože Lacenka podepsala převzetí balíčku o hmotnosti 1.3kg a to souhlasilo. Že pán odesla přes 3 kg, to je věc druhá a chyba je určitě na poště. Každopádně bych okamžitě letěla na poštu a sepsala bych s nimi nějaký zápis, aby tam bylo uvedeno to o těch přelepkách a že podací lístek má odesilatel, kde je potvrzená váha jiná.

Lacenko držím pěsti, nenech se. Pokud bude poště liknavá, řekni jim, že rovnou od nich jdeš na policii a podáváš trestní oznámení - krádež. Musel to být někdo z pošty, protože nikdo jiný ve styku s balíkem nebyl a jen poštovní zaměstnanci mají možnost vytisknutí přelepek.

Nooo - za pokus by to stálo :think: Alespoň nebude mít zakladatelka pocit, že pro to nic neudělala 8-) A zázraky se občas dějí 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
2.11.10 09:09

Ona ta pošta je na to určitě pojištěná, tak tipuju, že se to vyřeší. Každopádně to je ale trestný čin. A určitě budou po oném zaměstnanci pátrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.11.10 09:14

Mě třeba nejvíc štvalo, že i když jsem nic nezaplatila, tak než se vše vyřídilo, zboží už neměli. Takže plavky měli dorazit na začátku června a vsrpnu mi napsali, že mám smůlu. To samé s bordurkou. Objednala jsem jí,ale tím že se ztratila, tak následovalo obeslání dalších 28 obchodů, kde jí měli mít. Jenže mezitím firma (belgická), která jí vyráběla zkrachovala a ukončila se distribuce do ČR a z 28 obchodů jí rázem měli jen v 2. A já byla na mrtvici, že budeme mít 3/4 pokojíčku s bordurou a zbytek prázdný :pocitac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
2.11.10 09:23

Tak mi nedávno přišel lustr, jedno sklo bylo rozbité, taky se na to přišlo až doma při převzetí a reklamaci vyřídili a poslali peníze… Hodnotu rozbitého. Já bych to reklamovat zkusila. Taky se nejdřív snažili že kdesi cosi, do 24 hodin od převzetí máš právo reklamovat přijatou zásilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.11.10 09:23

Holky dík, teď tu byla pošťačka od které jsem balíček včera přebírala a ta mi řekla že se to určitě řešit bude, jak se mi malá vzbudí pojedem na poštu sepsat nějaký reklamační protokol a uvidíme. Ale moc tomu fakt nevěřím, rovnou jsem té pošťačce řekla že pokud bude mít být v balíku víc jak jedna věc t ak ho od ní už přebírat nebudu a holt budu jezdit an poštu, kde mi to před převzetím zváží. Jo chybama se člověk učí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.11.10 09:28

Ahojky.
Pán co ti věci posílal má lísteček kde je napsáno že váha je 3kg??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
2.11.10 09:29

Do dvou dnů se může podat reklamace po převzetí zásilky.Šup na poštu a přines i ten balík s obsahem a jestli máš tak i nějakou fakturu.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.11.10 09:31

myslím tím potvrzovací ustřižek který pošta vydá když zboží přebere.Musí mít lísteček a pokud je tam jiná váha teda 3kg a ty si přebrala balík o hmotnosti 1,3 tak peníze dostaneš bez problémů .

Pokud pán ustřižek nemá tak je to jeho chyba a peníze ti doplatí on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
2.11.10 09:31

Váha je i podací nálepce na zásilce a by mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák