Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Teda mě chodí balíčky téměř každý týden a nikdy by mě nenapadlo kontrolovat jestli váha na balíčku souhlasí, spíše poškozenost obalu. Několikrát mi už pošťačka řekla, že počká, ať si to rozbalím a byla tam lepka z pošty-došlo poškozeno. Myslím si, že váha tam slouží pro odesílajícího a kvůli ceny a ne pro příjemce, aby si na poště nebo doma kontroloval váhu balíčku-mezi náma, která z nás by poznala, jestli má balík 1,3kg nebo 2,5kg a jestli v něm chybí třeba mikina, asi těžko. Zakladatelka měla sice větší váhový rozdíl, ale v rychlosti, kdy přebírá více balíčku, tak nepůjde k brance s váhou a nebude si je převažovat.
Lacenko, a co takhle se obratit pro radu na nejake to Sdruzeni ochrany spotrebitelu, tam maji zmaknute vsechny pravnicke klicky…
Jinak bych 100% vlítla na poštu a udělala bůgr, tak jako mě, když přišlo 7 hrníčků z MMB, poslány jako křehké, zabaleny ve dvou krabicích obaleny v bublince a proloženy novinama a z těch 7 byly v celku jen 3. Reklamace byla uznána a pošta mi poslala penízky.
hele me prisla z aukra rozbita keramicka forma na peceni- sla jsem reklamovat a pani pyskovala, ze to melo byt zaslane jako krehke (byla to doporucena zasilka) a kdesi cosi a ze nemam doufat - a pak mi zaCALOVALO 400 a odesilateli vratili postovny. cena formy byla asi 100. tak to zkus, obcas se to podari. taky mi nemuseli verit, ze jsem si to nerozmlatila az doma.
tterka píše:
Ahoj Lacenko,
bohužel tě asi moc nepotěším, ale pokud jsi podepsala potvrzení o převzetí, tak už to žádná pošta řešit nebude![]()
Tuším, že v nějakých pravidlech mají psáno, že před převzetím máš zásilku zkontrolovat. Tady se právě počítá s tím, že nikdo nebude rozdělávat balík venku před domem![]()
![]()
Takže je to taková ochrana pošty![]()
![]()
Já bych řekla, e to řešit bude. Protože Lacenka podepsala převzetí balíčku o hmotnosti 1.3kg a to souhlasilo. Že pán odesla přes 3 kg, to je věc druhá a chyba je určitě na poště. Každopádně bych okamžitě letěla na poštu a sepsala bych s nimi nějaký zápis, aby tam bylo uvedeno to o těch přelepkách a že podací lístek má odesilatel, kde je potvrzená váha jiná.
Lacenko držím pěsti, nenech se. Pokud bude poště liknavá, řekni jim, že rovnou od nich jdeš na policii a podáváš trestní oznámení - krádež. Musel to být někdo z pošty, protože nikdo jiný ve styku s balíkem nebyl a jen poštovní zaměstnanci mají možnost vytisknutí přelepek.
Zrovna včera se mi stalo něco podobného a jako naschvál zvonila poštačka a do toho zarazu mobil, který jsem musela vzít, a poštačka mi podala balíček tak šikovně, abych si toho nevšimla a až doma jsem zjistila, že krabice byla promáčklá a papír roztržený, věci naštěstí byly v pořádku. A to si vždycky říkám, že to musím zkontrolovat
![]()
EvaOstrava píše:tterka píše:
Ahoj Lacenko,
bohužel tě asi moc nepotěším, ale pokud jsi podepsala potvrzení o převzetí, tak už to žádná pošta řešit nebude![]()
Tuším, že v nějakých pravidlech mají psáno, že před převzetím máš zásilku zkontrolovat. Tady se právě počítá s tím, že nikdo nebude rozdělávat balík venku před domem![]()
![]()
Takže je to taková ochrana pošty![]()
![]()
Já bych řekla, e to řešit bude. Protože Lacenka podepsala převzetí balíčku o hmotnosti 1.3kg a to souhlasilo. Že pán odesla přes 3 kg, to je věc druhá a chyba je určitě na poště. Každopádně bych okamžitě letěla na poštu a sepsala bych s nimi nějaký zápis, aby tam bylo uvedeno to o těch přelepkách a že podací lístek má odesilatel, kde je potvrzená váha jiná.
Lacenko držím pěsti, nenech se. Pokud bude poště liknavá, řekni jim, že rovnou od nich jdeš na policii a podáváš trestní oznámení - krádež. Musel to být někdo z pošty, protože nikdo jiný ve styku s balíkem nebyl a jen poštovní zaměstnanci mají možnost vytisknutí přelepek.
Nooo - za pokus by to stálo
Alespoň nebude mít zakladatelka pocit, že pro to nic neudělala
A zázraky se občas dějí ![]()
Ona ta pošta je na to určitě pojištěná, tak tipuju, že se to vyřeší. Každopádně to je ale trestný čin. A určitě budou po oném zaměstnanci pátrat.
Mě třeba nejvíc štvalo, že i když jsem nic nezaplatila, tak než se vše vyřídilo, zboží už neměli. Takže plavky měli dorazit na začátku června a vsrpnu mi napsali, že mám smůlu. To samé s bordurkou. Objednala jsem jí,ale tím že se ztratila, tak následovalo obeslání dalších 28 obchodů, kde jí měli mít. Jenže mezitím firma (belgická), která jí vyráběla zkrachovala a ukončila se distribuce do ČR a z 28 obchodů jí rázem měli jen v 2. A já byla na mrtvici, že budeme mít 3/4 pokojíčku s bordurou a zbytek prázdný
.
Tak mi nedávno přišel lustr, jedno sklo bylo rozbité, taky se na to přišlo až doma při převzetí a reklamaci vyřídili a poslali peníze… Hodnotu rozbitého. Já bych to reklamovat zkusila. Taky se nejdřív snažili že kdesi cosi, do 24 hodin od převzetí máš právo reklamovat přijatou zásilku.
Holky dík, teď tu byla pošťačka od které jsem balíček včera přebírala a ta mi řekla že se to určitě řešit bude, jak se mi malá vzbudí pojedem na poštu sepsat nějaký reklamační protokol a uvidíme. Ale moc tomu fakt nevěřím, rovnou jsem té pošťačce řekla že pokud bude mít být v balíku víc jak jedna věc t ak ho od ní už přebírat nebudu a holt budu jezdit an poštu, kde mi to před převzetím zváží. Jo chybama se člověk učí ![]()
Ahojky.
Pán co ti věci posílal má lísteček kde je napsáno že váha je 3kg??
Do dvou dnů se může podat reklamace po převzetí zásilky.Šup na poštu a přines i ten balík s obsahem a jestli máš tak i nějakou fakturu.Držím palce.
myslím tím potvrzovací ustřižek který pošta vydá když zboží přebere.Musí mít lísteček a pokud je tam jiná váha teda 3kg a ty si přebrala balík o hmotnosti 1,3 tak peníze dostaneš bez problémů .
Pokud pán ustřižek nemá tak je to jeho chyba a peníze ti doplatí on