Vykradený balíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
5.11.10 20:51

No pošta by se k těm balíkům neměla chovat tak jak se chová, občas je to fakt drastický, kolikrát mi přišel balík roztrhlej nebo hodně pomuchlanej a pošta mě upozornila na to, abych příště upozornila odesílatele o důkladnějším zabalení, fajn, přešla jsem k PPLku a balíčky mi chodí v pořádku! Ještě jsem žádný nemusela vyreklamovat a když je tam křehký, tak se k tomu taky tak chovají a ne jako pošta. Navíc to s tím beránkem, paní mi říkala, že je to první případ, že se jí to nikdy nestalo, no naše štěstská pošta dokáže divy :cert: a na tý poště už mě znají tak dobře, že po mě nechtěj ani abych se jim představila! Dneska mi pošťačka předávala balík na poště, protože jsem rozvoz nestihla a zacházela s nim takovym stylem, že jsem myslela, že ji kopnu do zadku! :cert: No a na druhym beránku bylo takových samolepek „křehké“ že jsem je ani málem nespočítala, z každé strany nejmíň 3!! a došel v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.10 21:04

Holky,omlouvám se,sice to není moc k tématu i když -jak dlouho skladuje pošta nevyzvednuté balíčky?Proč se ptám,jedna maminka si u mne něco objednala,chtěla to honem,tak jsem to poslala na dobírku-a čekám peníze nikde,tak jsem jukla na sledování zásilek a ona si to ještě nevyzvedla a to jeuž skoro 14 dní.tak mám obavu,že jsem naletěla :nevim: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
15054
5.11.10 21:30
Anonymní píše:
Holky,omlouvám se,sice to není moc k tématu i když -jak dlouho skladuje pošta nevyzvednuté balíčky?Proč se ptám,jedna maminka si u mne něco objednala,chtěla to honem,tak jsem to poslala na dobírku-a čekám peníze nikde,tak jsem jukla na sledování zásilek a ona si to ještě nevyzvedla a to jeuž skoro 14 dní.tak mám obavu,že jsem naletěla :nevim: :cert: :cert:

na netu někde píší 7dní a někde 14dní a adresát si tu dobu uložení může prodloužit na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.11.10 21:30

Vim, že normální balík bez dobírky drží pošta 7 dní, pokud není uvedno prodloužení lhůty, ale dobírkovej nevim, možná 14 dní nebo 3 neděle. A co jí zkusit napsat mejl? Nám pošta občas zapomněla oznámit, že balík přišel, abysme si ho na poště vyzvedli - zkrátka nám nedali do schránky ten lístek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
6.11.10 00:30
Pettulle píše:
Vim, že normální balík bez dobírky drží pošta 7 dní, pokud není uvedno prodloužení lhůty, ale dobírkovej nevim, možná 14 dní nebo 3 neděle. A co jí zkusit napsat mejl? Nám pošta občas zapomněla oznámit, že balík přišel, abysme si ho na poště vyzvedli - zkrátka nám nedali do schránky ten lístek!

BalíK drží vždy 14dní i bez dobírky. A to s neoznámením jsem taky řešila - když jsem chodila do práce, tak se naučili k nám nezajíždět s obyčejnejma zásilkama a házeli nám až upomínku, tu nosí pošťačka. Nechodí mi toho moc, tak jsem ztrácení lístků neřešila, páč manžel je schopnej skartovat kdeco - vůbec jsem netušila, že k nám nejezdí. Jenže pak jsem porodila a byla doma od rána do večera a zase jen upomínka - vlítla jsem na poštu, udělala bugec a od tý doby pokaždý zvoní, i když se mi vedoucí snažila vysvětlit, že obyčejný zásilky nemusí dovážet, když se jim nevejdou do auta, teď se jim najednou všechny vejdou a že jsem si toho teď z MMB objednala za měsíc tolik, co jindy za rok :wink:

Křehký balík prý musí přežít pád z 1 metru!!! To mi taky tvrdili, když se mě snažili rozmluvit reklamaci rozbitých hodin, ale opět jsem trvala na svém a proplatili mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.10 07:15

Holky děkuji za reakce,už jsem jí psala asi 2× email,ale nereaguje.Tak uvidím

• Citovat
  • Upravit
11502
6.11.10 12:06

No podle mě by pošta měla rozvést všechno, od toho přeci jsou a jsou za to placeni ne? Ach jo, ta pošta je fakt nejhorší přepravní společnost!

Anonymní, pokud tam má uvedený telefon, tak bych zkusila zavolat nebo napsat sms. Takhle jsem se dohadovala s jednou paní na Aukru. Sice jsem byla kupující, ale chtěla jsem po ní číslo účtu, abych mohla zaplatit, 10 mejlů a nic, bez reakce. Pak mi napsala z jiného a ty už mi přišly, takže mi její mejly vůbec nedorazily!!! Jsem se pak cítila jak pako, ale já za to nemohla, asi měla chybnou adresu nebo nevím, ale z jiný mi to už přišlo, takže se to vyřešilo a vše dopadlo dobře. Takže aby jí ten mejl taky vůbec fungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
6.11.10 12:39
A k tomu co delaji na poste s balikama…treba hraji fotbal :-? Kamoska nejaky cas pracovala na poste a baliky davali do auta stylem vyhodim balicek a kopnu do nej a on pristane v aute. Krehky balicek by mel byt zabaleny tak dobre, ze prezije pad z urcite vysky, nepamatuju si z jake. Ale vetsina lidi si mysli, ze kdyz je na krehkym krehke, tak s tim zachazi jako by to bylo buhvi co, ale je to trochu jinak.

Tak to jsem přesně viděla :-? :-( jak to házeli do auta 8-o :roll:
Mně přišel párkrát balíček poškozený, potrhaný :cert: naštěstí v něm vždy všechno bylo :twisted: Ale u nás ti ho nedovezou, když je poškozený.

Já zásadně posílám všechno doporučeně, to je automaticky pojištěné na 500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.11.10 13:20
Alenka píše:
Johanka83 píše:
Tak sice se mi balíček neztratil, ani ho nevytunelovali, ale docela jsem se taky s ČP pobavila. V pondělí ráno mi odeslali s eshopu balíček a poslali odkaz, kde můžu sledovat jak v rámci pošty cestuje. No a od pondělka tam bylo jen, že byl balíček podaný. Doručovali ho ve středu, takže do 48 hod po podání, což docela jde, ale to jsem zrovna nebyla doma. A protože byl balíček trochu těžší, tak pro něj včera vyrazil na poštu manžel - podotýkám, že to byla dobírka, takže balíček nebyl zaplacený. Nevydali mu ho (argumenty, že mě má v občance, a že budu každým dnem rodit neuspěly), ale prý mi ho doručí znova a pokud bych byla náhodou v porodnici, tak doma ho dají i manželovi, ale na poště ne. No dneska ho přivezli, tak se pro něj řítím s občankou a penězma a co myslíte?!? Občanku po mě ani nechtěli, že prý jim je jedno kdo to převezme, že je důležitý, že dostanou peníze na tu dobírku. :mrgreen:

Poučena jsem se podívala na váhu uvedenou na krabici, ta byla OK, ale krabice byla roztrhlá, tak jsem chtěla, aby to poznamenal do převzetí. Cukal se, že prej přeci o nic nejde, že to se přeci stane, že to je tím převozem… No nakonec to tam vepsal.

Ale byl happy end, krabice obsahovala vše a ještě něco navíc, takže jsem v podstatě spokojená, akorát mi uniklo, proč nemohli dát ten balík na poště manželovi. :cert:

Presny! Tohle nechapu, kolikrat mi postacka roznesla balicky treba behem dovolene po celym baraku a jak chodila po sousedech, zda u nich neco nemam. Ted uz to dela fikane a do schranky mi hodi, u koho to mam. Pritom kdyby sel soused pro muj balicek na postu, tak se na nej budou divat jako ze se snad zblaznil!!!

A k tomu co delaji na poste s balikama…treba hraji fotbal :-? Kamoska nejaky cas pracovala na poste a baliky davali do auta stylem vyhodim balicek a kopnu do nej a on pristane v aute. Krehky balicek by mel byt zabaleny tak dobre, ze prezije pad z urcite vysky, nepamatuju si z jake. Ale vetsina lidi si mysli, ze kdyz je na krehkym krehke, tak s tim zachazi jako by to bylo buhvi co, ale je to trochu jinak.

Doma ho daj komukoliv, kdo jim otevře. Na poště jen adresátovi a nebo tomu, kdo má speciální (oranžovou) kartičku, že je oprávněn za toho druhého přebírat poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
6.11.10 17:33
Wiolla píše:
Doma ho daj komukoliv, kdo jim otevře. Na poště jen adresátovi a nebo tomu, kdo má speciální (oranžovou) kartičku, že je oprávněn za toho druhého přebírat poštu.

Ale to prostě nechápu, proboha proč? Vždyť když vylezu z paneláku kde je 32 bytových jednotek, pak kde berou jistotu, že jsem to já, nebo někdo oprávněný to převzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.11.10 19:16
Johanka83 píše:
Wiolla píše:
Doma ho daj komukoliv, kdo jim otevře. Na poště jen adresátovi a nebo tomu, kdo má speciální (oranžovou) kartičku, že je oprávněn za toho druhého přebírat poštu.
Ale to prostě nechápu, proboha proč? Vždyť když vylezu z paneláku kde je 32 bytových jednotek, pak kde berou jistotu, že jsem to já, nebo někdo oprávněný to převzít?

To mi hlava taky nebere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
6.11.10 21:47

U nás rozváží dva pošťáci. Jeden je pečlivka, zvoní a klepe tak, že když to udělal poprvé, myslela jsem že hoří :-D
A ten druhý, to je debilek první kategorie. Zabrzdí u domu a vhodí oznámenku o balíku, nebo ji nevhodí vůbec. A pokud mi putuje balíček bez dobírky, hodí mi ho ke dveřím. Vyaukrovala jsem před rokem kolotoč nad postýlku, balíček byl doporučeně + pojištěný a když jsem přišla domů, ležel u dveří. Bydlím v domku a vchod máme dva metry od chodníku. Že mi ho neukradli byl jen zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.11.10 10:13
Alenka píše:
Johanka83 píše:
Wiolla píše:
To mi hlava taky nebere..

No já to taky nechápu, ale je to tak. Logiku v tom raději nehledám… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.11.10 10:19

Happyend je tu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Česká pošta se tentokrát zachovala fér a musím uznat že za to skoro týdení běhání mi to stálo. Teď ještě se pokusím domluvit s odesílatelem na ten zbytek peněz a vánoce jsou z5 :mrgreen: :palec: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.11.10 16:38

Parada :palec: , konecne neco pozitivniho z posty v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák