Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Kamča.dalmatinka píše:
Ahojky.
Pán co ti věci posílal má lísteček kde je napsáno že váha je 3kg??
Joo pán má na podacím lístku napsáno že váha je 3,7kg a mě došel nafukovací jelen 1,3kg(2×povlečení, autíčko na dálkáč, diskmen,parkovací dům prostě chybí!!!!
) týý jo jako kdybych už tak neměla těch vánoc plný zuby, ještě mi nějaký zloduch bude kazit i radost z nadílky pro děti ![]()
Nevím, jestli to tu padlo, ale pošta tě nenechá zásilku zkontrolovat při převzetí, na její reklamaci máš, myslím, dva dny od převzetí.
lacenko-Tak to je teda dost strašné co ti udělaly.
Hned bych si stežžovala na poštu nebo něco takového ale když máš doma nemocné děti to je kor dosti nefér že je musíš tahat sebou a zjištovat co kde se stalo.
Chudáci děti jak tomu přijdou a dárečky jak jsi psalabudou mít reklamní letáky to je fakt síla co se v tomhle státě děje.
Držím palečky aby se to nějak vyřešilo a taky aby se ti vše vrátilo.
Tak já bych neřekla, že máš smůlu. Ty přece nemůžeš vědět, kdo ti co posílá a zjišťovat dopředu, kolik co má vážit a kolik kusů? přece ti to může poslat třeba ve víc balíčkách když na to dojde… Mám dojem, že reklamaci musí uplatnit odesílatel, pošta má na vyřízení asi 14 dní. Moje mamina objednává přes MMB hodně a ixkrát tohle řešila. Někdy úspěšně, někdy ne, ale záleží na ochotě odesílatele. Ty to reklamovat nemůžeš jako příjemce.
Příjemce může taky reklamovat. Já tak vyreklamovala ten rozbitej lustr.
Lacenko to je mi moc líto že ti tohle udělali, taky se mi už jednou stalo že mi přišla prázdná obálka, máme tu solidní poš´tačku tak mi hned řekla at to nepřebírám že se to bude reklamovat, ani jsem nic nemusela sepisovat a do měsíce mi přišlo od pošty 500. V balíčku měli být 3 bodýčka asi za 120 Kč.
moc ti držím palce, jsi ženská rázná tak tam udělej pořádnej humbuk, pokud ti to nebudou chtít vyreklamovat tak klidně podej trestní oznámení, a ještě bych zavolala o Juda jak to naše pošta vede.
![]()
Teda, nikdy se mi nic takovýho nestalo, ale jelikož i letos budu objednávat většinu dárků po netu, tak si to budu o to víc kontrolovat.
Lacenko, je to škoda ![]()
Znám, mě takhle někdo vyfouk oblečky na mimčo. Sfině
A co myslíte… reklamaci neuznali. Proč taky, že. By mě zajímalo, zda někdy někomu pošta reklamaci uznala:-((
Podle mně by bylo dobrý, aby jste to reklamovali oba - odesílatel i příjemce. Někde musela být chyba - samozřejmě poštovní. Tátova přítelkyně je pošťačka a ta mi říkala, že když ti přijde balík, tak jsou povinni u tebe počkat než si ho rozděláš, aby byli jako svědci, ale pouze na tvou žádost!!! A pokud jim balíček dovezeš ještě týž den jako reklamaci, tak jsou nuceni to řešit - Nevzdávej to!!! Ženská jedna, já tě tak obdivuju, jak jsi statečná (myslím porod
) a ty chceš vzdát takovou prkotinu? Pěkně se do nich opři, ať si to klíďo obvolají, kde všude se to válelo a kolik kilo na jaký poště balík měl. Když ho přijímají, musejí ho zvážit - teda aspoň by měli ![]()
Pokud se dějou takové věci (a tipnul bych, že v určitém regionu bude takových případů asi víc), tak bych místo služeb pošty příště využil nějaké kurýrní služby. Co vím, tak podle zkušeností známých asi nejlíp vychází PPL.
Lacenko, pokud na to mas a umis se opravdu rozcertit, tak bych vlitla na postu s balickem a udelala tam bengal. Nechala si zavolat vedouci posty a nenechala bych se odbit. Sice tu vsichni rikaji, ze kdyz jsi to podepsala, tak uz nic delat nemuzes…myslim si, ze je to o lidech. Nejlepsi je ztropit s cenu a byt neprijemna, takovych lidi se kazdej chce zbavit a nechce to poslouchat. Ale musi na to byt povaha. Drzim pesti, je to haj..ovina krast detem darky ![]()
Laci já mám zkušenost s poškozenými věcmi v balíčku a je tam nějaká lhůta na reklamaci, tuším 48hod. Taky mi tvrdili, že jsem si to měla překontrolovat při převzetí, ale já se s nima dohadovala, že mám nárok na reklamaci a nakonec mi to poškozené proplatili. Vždyť je váha v razítku ne? Ta je přelepená? Pokud ano, tak je jasný, že sis to nemohla udělat sama ne?
Bavila jsem se o tom doma s chlapem a pokud to poště neuzná, máš jít rovnou na policii, je to trestný čin. Podáš trestní oznámení na neznámého pachatele, nebo přímo na poštu - protože je razítko podvodně přelepené.
A nenapínej nás a napiš jak jsi dopadla, myslíme na tebe ![]()
EvaOstrava píše:
Bavila jsem se o tom doma s chlapem a pokud to poště neuzná, máš jít rovnou na policii, je to trestný čin. Podáš trestní oznámení na neznámého pachatele, nebo přímo na poštu - protože je razítko podvodně přelepené.A nenapínej nás a napiš jak jsi dopadla, myslíme na tebe
To je dobrý nápad, s tím bych asi vyrazila na poštu, že na ně podám trestní oznámení a myslím, že nebudeš dlouho čekat na kompenzaci ![]()