Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, neobjednávám na MMB, ale jinak v e-shopech hodně. Sice se mi nestalo to co tobě, ale po jiných zkušenostech s Českou poštou (neoznamování zásilek, nedodávání oznámení, toulání zásilek apod.) už služeb České pošty využívám minimálně, pokud je možnost, nechávám si zásilky posílat PPL a naprostá spokojenost. Před pár lety se nám stalo, že jsem posílala synovci dopis a máma mu do něj přibalila kartu na dobití mobilu. Byla schovaná ve složeném dopise
Dopis byl pro jistotu poslán doporučeně … ale nikdy nedorazil
Česká pošta se tvářila, že ji to nezajímá - no, jak to není pojištěné, není to prý jejich vina
Dopis se prý může ztratit
… nemám slov ![]()
Tvoje balíčky asi chodí přes centrální brněnskou poštu, že ? Je to 2 roky, kdy jsem v autobuse zaslechla rozhovor dvou holek, které jely z práce - právě z této centrální pošty a rozčilovaly se, že k nim vtrhli i s policií a všem prohledávali skříňky - ztrácely se zásilky a vykrádaly balíky. Měli podezření hlavně na jednoho závozníka. A jak jsem z rozhovoru vyrozuměla, čas od času jim tam někdo začne krást a chvilku to trvá, než ho najdou ![]()
Určitě se nedej a reklamuj. Držím palce ![]()
Holky bude to ještě zajímavý, schválně vám hodím fotku co mi přišlo a víte co mi drahý odesílatel odpověděl? Prý je to v pořádku že to tak zabalil on
No to mě hlava nebere? Prostě hodil věci zvlášť do teskovek a přelepil je páskou
![]()
Vypsala jsem kupu papírů na poště a vše řádně reklamovala. Naštěstí jsem nikoho z ničeho neobvinila, takže zatím je to vedeno v rovině, část balíku se ztratila a ono to tak asi fakt bylo!!!!
No já jsem na mrtvici, pošta je v tom asi tentokrát nevinně a jediná jechich chyba byla že převzali balík co nebyl řádně zabalen.
Tak tohle bych teda na poště nepřevzala ani náhodou
To je jako by to balilo prase ![]()
se divím že mu to na poště vzali
ale upřímně a omlouvám se
jsem se takhle dlouho nenasmála…a balné si náhodou neúčtoval
![]()
Kam ta Česká pošta chce dojít, když převezme balík takto zabalený
To se ani nedivím, že se část zásilky ztratila, vždyť je to prakticky nezabalené. To ta pošťačka musela být snad totálně ožralá
a odesílatel je vtipálek nebo šetřílek ?
![]()
Příspěvek upraven 04.11.10 v 10:11
Odesílatel není normální a na poště byl někdo pěkně na mol. A ještě to vzali jako cenný balík, to mě podrž… Pamatuju si, že jsem chtěla odeslat balíček v krabici od varné konvice a pošťačka mi ho nevzala, že musí být předělaný papírem. A to jsem ho pořádně oblepila páskou a přilepila na to veliký štítek s adresou. Tak jsem šla domů balit
V tesco tašce by mě nikdy nenapadlo nic poslat
Možná to je tím, že si připadám někdy až moc pečlivá, ale tohle už je moc i na bordeláře ![]()
TO v Tesco tašce posílal diskman? ![]()
Tak ten pán co to posílal je teda hustej.Taky občas něco musim zabalit do igelitek,ale celé to tak přelepim nepruhlednou páskou že to vypadá jak jedna velká krabice
,ale tohle je teda hustý.Jsem zvědavá jak to dopadne,ale chtěla bych peníze po pánovi
Vypadá to dobře, pán je ochotný se mnou jednat a vrátit peníze
S poštou že si to pak už vyřídí on
No určo dám vědět jestli nějaký prachy došly, ale vypadá to nadějně ![]()
Občas asi neškodí být trošičku aktivní(napsala jsem mu malinko přísnější meil, jako byl slušný ale zněl velmi neustupně
)
Uvidíme dneska už to nevypadá tak beznadějně…tak jsem zvědavá co bude dál
lacenka píše:
Vypadá to dobře, pán je ochotný se mnou jednat a vrátit penízeS poštou že si to pak už vyřídí on
No určo dám vědět jestli nějaký prachy došly, ale vypadá to nadějně
Občas asi neškodí být trošičku aktivní(napsala jsem mu malinko přísnější meil, jako byl slušný ale zněl velmi neustupně)
Uvidíme dneska už to nevypadá tak beznadějně…tak jsem zvědavá co bude dál
Tak to je super!!!
Myslim že pán vyřídí reklamaci v klidu proto že to že pošta vzala takovej balíček muže pošta a pokud byl balík pojištěn tak ještě pán na tom asi vydělá
![]()
Vzhledem k tomu, že jsi zásilku převzala, tak můžeš reklamovat ty. Mě se stalo něco jiného. Objednala jsem si velikonočního beránka a i přes etiketu křehké byl poškozený, to jsem ale zjistila doma po rozbalení. Hned druhý den jsem to šla na poštu reklamovat. Reklamace byla kladně vyřízená cca do 14cti dnů, pošta mi vrátila peníze a prodejci poštovné, ten si pak za dalšího beránka poštu neúčtoval. Záleží ale jak ten balík byl posílán, i když u toho vykradení je to fakt asi o něčem jinym a pošta ti to neuzná.
Když balíček s označením křehké je zničený, tak nechci vidět co dělají s obyčejnými balíky…
EvaOstrava píše:
Když balíček s označením křehké je zničený, tak nechci vidět co dělají s obyčejnými balíky…
Jednou mi někdo vysvětloval, že označení křehké znamená jen to, že takový balíček přepravují zvlášť, tj. že na něj asi nikdo nehodí 15kg balík… Ale jinak se s nimi prý zachází stejně… ![]()
Česká pošta je neuvěřitelná společnost, stále mě něčím dokáží překvapit- bohužel většinou negativně. Jejich služby (a ne zrovna levné) jsou k smíchu - a hlavně ty jejich výmluvy a vysvětlení
![]()
Jojo, fakt už ji téměř nevyužívám. Tak např. včera jsem nutně musela objednat domů nový toner do tiskárny (starý už totálně dojel), objednala jsem v poledne, odpoledne byl balík expedován a dneska odpoledne mi ho DPD přiveze
. S Českou poštou bych se načekala a ještě s nejistým výsledkem
![]()
Příspěvek upraven 05.11.10 v 11:41
Tak sice se mi balíček neztratil, ani ho nevytunelovali, ale docela jsem se taky s ČP pobavila. V pondělí ráno mi odeslali s eshopu balíček a poslali odkaz, kde můžu sledovat jak v rámci pošty cestuje. No a od pondělka tam bylo jen, že byl balíček podaný. Doručovali ho ve středu, takže do 48 hod po podání, což docela jde, ale to jsem zrovna nebyla doma. A protože byl balíček trochu těžší, tak pro něj včera vyrazil na poštu manžel - podotýkám, že to byla dobírka, takže balíček nebyl zaplacený. Nevydali mu ho (argumenty, že mě má v občance, a že budu každým dnem rodit neuspěly), ale prý mi ho doručí znova a pokud bych byla náhodou v porodnici, tak doma ho dají i manželovi, ale na poště ne. No dneska ho přivezli, tak se pro něj řítím s občankou a penězma a co myslíte?!? Občanku po mě ani nechtěli, že prý jim je jedno kdo to převezme, že je důležitý, že dostanou peníze na tu dobírku. ![]()
Poučena jsem se podívala na váhu uvedenou na krabici, ta byla OK, ale krabice byla roztrhlá, tak jsem chtěla, aby to poznamenal do převzetí. Cukal se, že prej přeci o nic nejde, že to se přeci stane, že to je tím převozem… No nakonec to tam vepsal.
Ale byl happy end, krabice obsahovala vše a ještě něco navíc, takže jsem v podstatě spokojená, akorát mi uniklo, proč nemohli dát ten balík na poště manželovi. ![]()
Johanka83 píše:
Tak sice se mi balíček neztratil, ani ho nevytunelovali, ale docela jsem se taky s ČP pobavila. V pondělí ráno mi odeslali s eshopu balíček a poslali odkaz, kde můžu sledovat jak v rámci pošty cestuje. No a od pondělka tam bylo jen, že byl balíček podaný. Doručovali ho ve středu, takže do 48 hod po podání, což docela jde, ale to jsem zrovna nebyla doma. A protože byl balíček trochu těžší, tak pro něj včera vyrazil na poštu manžel - podotýkám, že to byla dobírka, takže balíček nebyl zaplacený. Nevydali mu ho (argumenty, že mě má v občance, a že budu každým dnem rodit neuspěly), ale prý mi ho doručí znova a pokud bych byla náhodou v porodnici, tak doma ho dají i manželovi, ale na poště ne. No dneska ho přivezli, tak se pro něj řítím s občankou a penězma a co myslíte?!? Občanku po mě ani nechtěli, že prý jim je jedno kdo to převezme, že je důležitý, že dostanou peníze na tu dobírku.![]()
Poučena jsem se podívala na váhu uvedenou na krabici, ta byla OK, ale krabice byla roztrhlá, tak jsem chtěla, aby to poznamenal do převzetí. Cukal se, že prej přeci o nic nejde, že to se přeci stane, že to je tím převozem… No nakonec to tam vepsal.
Ale byl happy end, krabice obsahovala vše a ještě něco navíc, takže jsem v podstatě spokojená, akorát mi uniklo, proč nemohli dát ten balík na poště manželovi.
Presny! Tohle nechapu, kolikrat mi postacka roznesla balicky treba behem dovolene po celym baraku a jak chodila po sousedech, zda u nich neco nemam. Ted uz to dela fikane a do schranky mi hodi, u koho to mam. Pritom kdyby sel soused pro muj balicek na postu, tak se na nej budou divat jako ze se snad zblaznil!!!
A k tomu co delaji na poste s balikama…treba hraji fotbal
Kamoska nejaky cas pracovala na poste a baliky davali do auta stylem vyhodim balicek a kopnu do nej a on pristane v aute. Krehky balicek by mel byt zabaleny tak dobre, ze prezije pad z urcite vysky, nepamatuju si z jake. Ale vetsina lidi si mysli, ze kdyz je na krehkym krehke, tak s tim zachazi jako by to bylo buhvi co, ale je to trochu jinak.