Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@elinka90 to me ta pani na poste taky rikala, ze ona me musi vratit penize, kdyz posta neuzna.. ale vim 100% ze me je nevrati..ach jo.. a to me muj chlap rikal koupime novej, a ja nee pani me da dobrou cenu.. a tak sme dopadli..kdyz me uznaji reklamaci, myslite ze by mi mhli vratit celou dobirku, a to co ji mam doplacet??
Bych jí ten kočár poslala zpět bez dobírky a pokud by ho převzala tak bych jí napsala, že žádáš vrácení ceny a pokud by odmítala peníze vrátit podala bych na ní trestní oznámení
@elinka90 no pani byla v paek velice vztricna, prej maji v rodin epravnika a ze se to tak nenecha,,prez vikned uz ze by jako ty penize potrebovala, a ze nakonec to jeji chyba neni a at si to vyridim sama..takze myslim ze ani penize by mi nedala, a na policajtech by mi pak jeste rekli ze su blba ze sem ji poslala kocar kterej sem mela zalacenej..
Holky tak dnes mi doslo vyjadreniod posty.. zaplati mi 7000kc,. tak aspon neco.. dekuji za reakce..a snad uz tyhle rady potrebovat nikdy nebudu..:)
Tak aspoň něco…i když já bych asi chtěla tu částku na kterou byla zásilka pojištěna…když ti nedají plnou částku (když už je kočár nepoužitelný) tak pak to pojištění ztrácí význam ne?
@cecil7 to ano.taky to nechapu. ale bylo mi v dopise napsano, ze vzhledem k tomu ze jsem nedolozila original faktury-o ktere me ani nepozadali a bylo mi receno ze nejsou treba, zjistovali ceny kocarku na bazarech- ja teda quinny moodda pod 13nenasla s prislusenstvim..takze vychazi z castky kterou vypocitali. vzhledem k tomu ze poskodili jen 2casti- ale to ze ostatni uz se pouzit nedaji je nezajima,.. dokonce je v dopise ze kontaktovali pani co me to prodavala, a zjistovali v jakem j esavu jak je stary atd..
Dnes si tchán přivezl z pošty vykradený balíček. Vyjradl někdo z pošty, protože při podání to vážilo 1500g, teď 400g. Nevšiml si toho, je to starší člověk. Až doma, myslel, že ho okradl odesílatel, tak jsem se podívala na zapsanou váhu balíčku a prostě okradl ho někdo z pošty.
A dotaz, když přebírá balíček na přepážce, váží to pošta? Žádný lísteček si pře přebírání nevzal.
@Svítící žárovka Pošta to určitě neváží. Vydá balíček, příjemce se podepíše, že převzal a nazdar. ![]()
@Svítící žárovka ne, nevazi. At jde s balickem okamzite zpet a sepise reklamaci a nenecha se odbyt, kdyby byl balicek viditelne poskozeny, tak by to videla i postacka pri predavani a balik by nepredala, kdyz zlodej balik vykrade a zase zalepi ci zajisti, tak preci tchan neni jasnovidec.
Snad kdyz jdu poslat balik tak ho zvazi aby vedeli kolik budu platit ne?
Ono právě jsme z vesnice, takže jet do města, hledat kde zaparkovat…
Tchánovi se moc nechce vůbec cokoliv řešit. Já bych tam jela klidně za něj, ale zase jetli se mnou bude vůbec někdo mluvit, když se to netýká mě.
A poškozenost balíčku - v balíčku měli být 2 stejné věci. Přdpokládám, že to bylo nějak zabalený.
Tchán přivezl jen jednu tu věc prostě jen ve svém obalu, nebylo to nijak zabalený, jen izolepou na tom byl nalepenej takovej ten pošťáckej papír.
On ten pošťáckej papír strhnul, hodil do koše a rozbalil tu origoš krabici od výrobku a povídá - oni mě okradli, je to tu jen jednou.
A já: vždyť to je obal jen od jednoho výrobku, v tom balíčku musí být tak rabice ještě jedna. A on že tohle je všechno, co mu na poště dali.
Jako on jak není zběhlý v nakupování přes net, tak ho to vůbec na poště nenapadlo, že by to mělo být zabalený atd…
EDIT: jako ono jde o „blbé“ 2 stovky. Skoro nás vyjde dráž se do toho města vracet kvůli tý reklamaci.
Ale mě jde o ten princip! Aby se někdo obohacoval na úkor důchodce.
Příspěvek upraven 11.09.15 v 14:40
@misa.toki píše:
Snad kdyz jdu poslat balik tak ho zvazi aby vedeli kolik budu platit ne?
Když posíláš, tak jo, ale když přebíráš, tak ne.
Nevim no, pises ze jde o princip, ale na druhou stranu pises ze jde o „blby“ dve stovky a ptas se co delat a ze te vyjde draz se do mesta vracet. Muzes bud bejt nakrkla, ze ho nekdo obral, anebo vezmete co mate, jedte na postu a ihned to reste. Bud se neco vyresi, anebo taky ne. Ale aspon pro to neco udelate - pokud ho opravdu okradli. Ja bych to taky nenechala jen tak. Maximalne reknou, ze ted uz s tim nic nejde delat - ale kdo si otevira balicky rovnou na poste, aby vedel, zda ho nekdo okradl? Ale pokud to bylo viditelne poskozeny uz pri prebrani, nemel to deda prebirat, to pisou vsude v tech podminkach. Chapu ze to nevedel. Ale aspon to zkuste, za to nic nedate.
@Svítící žárovka vzala bych balíček a šla to na poštu reklamovat…
Akorát ta váha mi nějak nesedí, ani kdyby to bylo v balíčku dvakrát… 700g obal? To by musela být hodně velká krabice…
@Regina Hero píše:
Akorát ta váha mi nějak nesedí, ani kdyby to bylo v balíčku dvakrát… 700g obal? To by musela být hodně velká krabice…
No, nám právě přišly 2 konektory - každý tak průměr 2cm a délka 5 cm a přišlo to v krabici velikosti od bot - vycpané drtí ze skartovačky
nechápu, že to nestrčí do bublikové obálky.