Česká pošta - zkušenosti a plat na přepážce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
20.9.16 18:51

No to jsou mě služby teda. Řidič ještě nepřijel. Tak jsem volala na číslo, které má uvedeno pošta u doručovací zásilky. Kontakt na doručovatele. Zvedla to jakási protivná baba, že je nemocná, nic neví a všichni ji mají dát pokoj. Dala mě číslo na dispečera, dispečer mě dal číslo na řidiče, který ale nemá dostupný mobil. To je servis :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.10.16 12:03

Chtěla bych se zeptat, jak probíhá hromadny pohovor? Co tam vše chtějí vedet? ze to trvá tak dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.10.16 12:05
@xkvetinkax píše:
Chtěla bych se zeptat, jak probíhá hromadny pohovor? Co tam vše chtějí vedet? ze to trvá tak dlouho :-)

Netuším, ale všimla jsem si, že snad na všechny pobočky hledají pracovníky. Najednou mají zoufalý nedostatek :mrgreen: Tohle smrdí a nešla bych tam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.10.16 21:05

@xkvetinkax Řeknou Vám informace o nabízené pozici (pracovní doba, plat, jak dlouho trvá školení, místo). Berou snad každou, která s podmínkami bude souhlasit. Jestli máte zájem, tak mi napište do zpráv a můžeme si o práci na poště promluvit (Ještě před rokem, jsem na poště pracovala a vím jak to tam chodí) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
5.10.16 07:08
@BumBac píše:
@xkvetinkax Řeknou Vám informace o nabízené pozici (pracovní doba, plat, jak dlouho trvá školení, místo). Berou snad každou, která s podmínkami bude souhlasit. Jestli máte zájem, tak mi napište do zpráv a můžeme si o práci na poště promluvit (Ještě před rokem, jsem na poště pracovala a vím jak to tam chodí) :)

To je tam opravdu tak strašný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.10.16 08:47

Dekuji, pisu zpravu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.16 22:21

Nejste v klidu, ani když je vedoucí v pohodě. Ona dostává pojeb od manažera a musí vás nutit, podusit. Prodej musí být. Když ji vidím, jak přijde z porady, jak je v prdeli, že na ní několik hodin v kuse jen řvali… Sedím na přepážce a neměnila bych s ní ani za ty prachy.
Btw., jsem na malý poště na okraji města, v podstatě taková vesnice. Lidi, co tam chodí znáte. A ať nabízíte jakkoli- staří lidé nechtějí ani účet (sice jim peníze ušetří), neveří buď vám, nebo „virtuálním“ penězům. Tak zajistěte kontokorenty, stavební spoření, úvěry (a že plány nejsou nízké - na malou poštu přes 200 000,–), životní spoření, důchodové spoření, kreditní karty… Pro mladší lidi je tu kalkulačka na netu, která spolehlivě řekne, která instituce je nevýhodnější, a ruku na srdce, Era to není.
V době, kdy je trh doslova přesycen jsme na poště nuceni nabízet a snažit se prodat i prodikty, o kterých víme, že jsou pro klienta nevýhodné. (Sama bych si půjčku od Raifky nebo Ery nevzala a mám to cpát lidem? Sedřou mě na úrocích.)
Ve zkratce: na trhu je toho tolik, jsou to o hodně výhodnější produkty, v bance na to máte soukromí, ne 15 nasraných lidí za zadkem, pracují tam opravdoví finanční poradci, ne atrapy, který ví, co se jim řekne. A navíc, kdo na to dneska má?
Do toho ještě prdávejte losy, srdíčka, pohledy, SIMky, předplacený karty, Tyvek obálky, pera Pilot, dálničky, kolky, známky, punčochy, reflexní vesty, aromavisačky, kalendáře, balicí papíry…
Jinak mě práce baví a bez APček si ten klid a radost z práce umím představit.
Je pravda, že jsme jen ovce, co dělají, co se jim nakáže, poslušní pejsci, co za malej pamlsek uděláme nemožné a manažeři pak letí na kanáry. :)

• Citovat
  • Upravit
29.11.16 22:29
@Anonymní píše:
Nejste v klidu, ani když je vedoucí v pohodě. Ona dostává pojeb od manažera a musí vás nutit, podusit. Prodej musí být. Když ji vidím, jak přijde z porady, jak je v prdeli, že na ní několik hodin v kuse jen řvali… Sedím na přepážce a neměnila bych s ní ani za ty prachy.
Btw., jsem na malý poště na okraji města, v podstatě taková vesnice. Lidi, co tam chodí znáte. A ať nabízíte jakkoli- staří lidé nechtějí ani účet (sice jim peníze ušetří), neveří buď vám, nebo „virtuálním“ penězům. Tak zajistěte kontokorenty, stavební spoření, úvěry (a že plány nejsou nízké - na malou poštu přes 200 000,–), životní spoření, důchodové spoření, kreditní karty… Pro mladší lidi je tu kalkulačka na netu, která spolehlivě řekne, která instituce je nevýhodnější, a ruku na srdce, Era to není.
V době, kdy je trh doslova přesycen jsme na poště nuceni nabízet a snažit se prodat i prodikty, o kterých víme, že jsou pro klienta nevýhodné. (Sama bych si půjčku od Raifky nebo Ery nevzala a mám to cpát lidem? Sedřou mě na úrocích.)
Ve zkratce: na trhu je toho tolik, jsou to o hodně výhodnější produkty, v bance na to máte soukromí, ne 15 nasraných lidí za zadkem, pracují tam opravdoví finanční poradci, ne atrapy, který ví, co se jim řekne. A navíc, kdo na to dneska má?
Do toho ještě prdávejte losy, srdíčka, pohledy, SIMky, předplacený karty, Tyvek obálky, pera Pilot, dálničky, kolky, známky, punčochy, reflexní vesty, aromavisačky, kalendáře, balicí papíry…
Jinak mě práce baví a bez APček si ten klid a radost z práce umím představit.
Je pravda, že jsme jen ovce, co dělají, co se jim nakáže, poslušní pejsci, co za malej pamlsek uděláme nemožné a manažeři pak letí na kanáry. :)

Hele souhlasím, mě se jako klientovi absolutně příčí, když mi 20letá holčina za přepážkou nabízí různé produkty, důchodové spoření a další capiny o kterých ví prd. Když jsem se jí říkala, ať mi ukáže k tomu důchodovému, co spolu uzavřeme, všeobecné smluvní podmínky a ať mi zaškrtne, kde je garantováno vyplácení peněz za 30 let tak vůbec netušila, že tam nic takového není :potlesk:
Pošta by měla fungovat jako pošta a né jako pojízdná prodejna, kde budeš mít hasící přístroje, ponožky, lepidla, losy atd… a navíc, když budu chtít spoření, tak si jej uzavřu přímo v bance nebo pojišŤovné a né na nějaké poště. Tam se chodí s balíkama a dopisama a né pro hasičáky, simkarty a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.12.16 08:35

Ahoj,

Plat je daný shora, tj. že by sis řekla o výši platu, o tom si můžeš nechat leda zdát.

Po zkušební době:
V Praze: 19 tis. hrubého + 4 tisíce pohyblivá složka
v okolí Prahy: 16 tis hrubého + 4 tisíce pohyblivá složka.

Jak je to jinde nevím.

Pohyblivá složka: sledují se ukazatele jako: bezchybnost provedených transakcí, nepřekročení limitu na pokladně při namátkové kontrole, objem prodaných losů (např. za 4 tis. za měsíc), objem zjednaných era osobních účtů (např. 1 za měsíc). Prý existují jedinci, kteří dokáží plnit na 100 procent, ale v reálu počítej spíše s polovinou částky pohyblivé složky.

Limity na plnění jsou přísnější ve velkých městech, ale zase máš lepší podmínky pro plnění (ráno se v týmu pobavíte o tom, jak se v prodeji zlepšit, tj. máš odezvu, na malých pobočkach tohle hádám spíše nebude - zkus se na to poptat na pohovoru na pobočce, kam se hlásíš. Na větších pobočkách vyvolávací systém, tj. za klientem se netlačí další, tj. spíše bude ochoten se u tebe zdržet a vyslechonout tě, co mu nabízíš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.12.16 08:40

Co se týče nástupu na poště:
1 měsíc máš školení, pak samotná práce na své pomočce, z toho měsíce: 14 dní na poštovní škole, kde se učí teorie provozu a práce v Apostu (program, přes který se provádí transakce), dalších 14 dní na cvičné poště, kde máš na přepážce za sebou svého mentora, který poradí, když nevíš, vysvětlí, co potřebuješ.

Mluvím o Praze, jak je to v jiných krajích, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.12.16 08:52

Jestli přemýšlíš o práci přepážkového pracovníka, výhoda - alespoň v Praze - je v tom, že hledají stále nové a nové lidi - ne každý to totiž dá - skloubit poštovní provoz a prodej produktů. Máš tedy možnost vybrat si ze spousty poboček, kde je právě volné míst.

Pokud bych se znovu hlásil do této práce, přihlásil bych se na vícero poboček, určitě bych se tam stavil jako klient, chvíli bych si sedl a pozoroval, jak to na té které pobočce funguje - oční kontakt, úsměv, vyvolávací systém, zvedají telefony? - měli by - i člověk na druhé straně drátu je klient. Mají vyvěšený na pobočce ceník základních služeb? Měli by - ve smyslu náš zákazník - náš pán - tj. aby měl klient příležitost si v mezičase, kdy čeká na vydání balíků - prostudovat, kolik jaké služby stojí.

Při pohovoru: má vedoucí ve své kanceláři uklizeno, nebo se všude válí haldy papírů? Dokáže otevřeně hovořit o pohyblivé složce platu, nebo o platu mlží. Mají pravidelné ranní porady? - důležitá součást teambuildingu, možnost přiučit se u kolegů prodejní dovednostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.17 11:25

Prace za prepazkou posty

Dobry den, ozivuji tuto diskusi. Za tyden nastupuju na postu za prepazku? Zmenilo se tam uz neco?

• Citovat
  • Upravit
8112
26.3.17 11:36
@Anonymní píše:
Dobry den, ozivuji tuto diskusi. Za tyden nastupuju na postu za prepazku? Zmenilo se tam uz neco?

Nezměnilo, pořád stejná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.3.17 11:44
@myskalucka píše:
Nezměnilo, pořád stejná hrůza.

Spousta profesí není jen o kafíčkování a klábosení s kolegyňkami. Práce na poště? Cajk… A jestli si někdo myslí, že má profesi těžkou, zkuste si pracovat třeba ve zdravotnictví. Kde máte odpovědnost za lidi, kteří nejsou zdraví, sami si nemůžete dovolit „odpadnout“ v průběhu směny, protože nemáte náhradu a podobně. Za studií a později v zaměstnání jsem prošla dělnickou profesi, úřední profesi, nemocniční ambulance, záchrannou službou a později i operační sál. Buďte rády za to, co máte na přepážce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
26.3.17 12:30
@Lucie Lexová píše:
Spousta profesí není jen o kafíčkování a klábosení s kolegyňkami. Práce na poště? Cajk… A jestli si někdo myslí, že má profesi těžkou, zkuste si pracovat třeba ve zdravotnictví. Kde máte odpovědnost za lidi, kteří nejsou zdraví, sami si nemůžete dovolit „odpadnout“ v průběhu směny, protože nemáte náhradu a podobně. Za studií a později v zaměstnání jsem prošla dělnickou profesi, úřední profesi, nemocniční ambulance, záchrannou službou a později i operační sál. Buďte rády za to, co máte na přepážce ;)

Nemyslím, že ty problémy co se týká pošty jsou v té práci samotné, tedy obsluhy zákazníků. Není to nic těžkého, všechno zvládneš. Je to práce jako každá jiná, ono nikde nelítají pečení holubi do pusy.
Jde o přístup vedení a o jednání s lidmi. Zakladatelko, pohledej tady, je tu mrak diskuzí o poště. Za mě je to pořád stejné - tlak na prodej nesmyslných produktů, při neplnění přijdeš o značnou část výplaty (mohou sebrat až 30%), nastavení nesplnitelných plánů, což člověka akorát demotivuje. Je to o způsobu jednání se zaměstnanci a potažmo i se zákazníky. Nakonec nastoupit můžeš, peníze nejsou marný a výplata každý měsíc na účtu. Máš zkušebku, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat