Česká jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
8.12.12 10:05
tak to nevím jak bylo původní české jméno? Milan?

jo, Milan ;)

Jinak se těším na dobu, kdy Jana bude exotické jméno, něco jako teď třeba Věra

• Citovat
  • Upravit
27002
8.12.12 10:06
@Anonymní píše:
Pěkný den :kytka:
Docela si začínám všímat, že maminky dávají čím dál více jména, cizího původu, a to i přes to, že se jméno nehodí k příjmení :jazyk: jasně, je to jejich věc, ale tady jsme v Česku, tak mi to připadá trošku blbý :jazyk: Co si o tomhle myslíte vy? A jaké české jméno ať už pro holčičku, nebo chlapečka, se Vám líbí? :) :andel: Mně třeba Aneta, Kateřina, Edita, Adam, Patrik, Ondřej..

Co si o tom myslím?6e to cos uvedla nejsou česká jména to nic proti :mrgreen: ale jinak jsem tě pochopila a měn se ty jména prostě nelíbí jsou moc obyčejná a zastaralá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
8.12.12 10:14

Tak mě cizí jména nevadí, ale musí se to hodit k příjmení. Ono třeba Mia Nováková nebo Alexander Bílek fakt vypadá divně. :lol: Co se týče českých jmen, tak mě se líbí pro kluka Ondřej, David, Jakub, Pavel, Marek nebo Miroslav a pro holku Kateřina, Emílie, Šárka, Tereza nebo Eliška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.12 10:17

No tak mě osobně taky nevadí cizí jména. Čekáme holčičku. A vybrali jsme jméno Abigail. Ale zato si myslím, že se nám hodí k příjmení. Abigail Leypoldová. :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
8.12.12 10:19

@sjuzenn no ta u toho jsemsi zamotala jazyk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.12 10:21

@archienka1 No, nevyslovuj se to nejlíp. Ale pořád si myslím, že to je lpší, než mít okolo sebe samé Elišky, Katky…atpd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
8.12.12 10:22
@Oter píše:
Tak mě cizí jména nevadí, ale musí se to hodit k příjmení. Ono třeba Mia Nováková nebo Alexander Bílek fakt vypadá divně. :lol: Co se týče českých jmen, tak mě se líbí pro kluka Ondřej, David, Jakub, Pavel, Marek nebo Miroslav a pro holku Kateřina, Emílie, Šárka, Tereza nebo Eliška.

a víš, že ten Bílek by mi ani nevadil? Saša Bílek - to si zapamatuje každej, má to celkem šarm nebo co :)
Já jsem blila u Sandry Bartůňkové (v době před 18 lety :! )

Jinak se mi tvůj výběr líbí - jsem Kateřina a syna mám Marka :mavam:

Pro holčičku se mi strašně líbí Růžena (navíc znám jednu strašně prima babu s tím jménem), ale manžel je proti :(

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
8.12.12 10:25
@sjuzenn píše:
No tak mě osobně taky nevadí cizí jména. Čekáme holčičku. A vybrali jsme jméno Abigail. Ale zato si myslím, že se nám hodí k příjmení. Abigail Leypoldová. :srdce: :)

Rozhodně neuráží :palec:

Ale blbě se vyslovuje, když poslední písmeno křestního jména je stejné jako první písmeno příjmení. Lukáš Šátka, Karel Loupák, Petr Rychlý ;)

• Citovat
  • Upravit
fayinka
8.12.12 10:26

My bychom chtěli Filípka nebo Leničku.

• Citovat
  • Upravit
9989
8.12.12 10:26

Pořád mám pocit, že přeháníte. Pokud jste si zvykli na Terezu Novákovou tak si zvyknete i na Jessicu Novákovou. Je to jen o tom, že hodně lidí si nevidí dál než na špičku nosu.. Vždyť je to jméno jako každé jiné a absolutně nezáleží na příjmení.. Pokud může být Alena Vopičková tak může být i Melisa Vopičková - v těch jménech není žádný rozdíl krom obvyklosti.. I ty podle vás „česká“ jména se nějak v kalendáři musela octnout - prostě je lidi dávali a tak se dostali do kalendáře! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.12.12 10:28

@sjuzenn Abigail je moc krásný jméno. Taky jsem ho dala. Ale jako druhé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.12.12 10:28

@Kačus82 NO nad tím už jsme taky přemýšleli. Ale není to jen tak vybrat jméno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
8.12.12 10:29

@Almira-Alm Tak to si teda zapřeháním, ale Melissa Vopičková fakt neee :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
9989
8.12.12 10:30

@Kačus82 No ale proč? Z jakého důvodu? Není jediný důvod proč ne. Není to vůbec žádné zvláštní jméno! Prostě jméno + příjmení a nic víc.. Jen to lidi neznají a nechtějí znát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.12.12 10:33

Taky pracuji s dětmi a máme v kolektivu Františka, Antonína, Honzíka, Aničku, Marušku, Justina, Jessiku… Já mám zase pocit, že mizí normální jména jako Lenka, Petr apod. Buď to jsou stará česká jména nebo cizí, téměř nic mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová