Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smajlik34 píše:
jak bys to napsala..zas jako psana forma tak spousta lidí nevi jak se to výslovuje…v poho jen se ptám na názor jak se vám to líbí..možna to někdy v budoucnu dám holčičce takové jméno, ale mě se líbí spousta neobvyklých jmén takže stejně kdoví jaké dám
Neobvyklé ano, ale Mišel mi přijde třeba jako Dženifer - úplně stejný level.
@smajlik34 píše:
Jak se Vám líbí docela dost neobvyklé, ale nadherné Mišel
Bydlím v jámě v lese a,,Mišel,, tady máme!! Dokonce má dvě jména…jmenuje se Šaron Mišel, je trochu opálená..a maminka na ní volá z okna: Šaronooooooo Mišelooooooo…
![]()
@peggy.sl píše:
Bydlím v jámě v lese a,,Mišel,, tady máme!! Dokonce má dvě jména…jmenuje se Šaron Mišel, je trochu opálená..a maminka na ní volá z okna: Šaronooooooo Mišelooooooo…![]()
![]()
jako opravdu takhle napsaný : Šaron Mišel??
@janica252 píše:
jako opravdu takhle napsaný : Šaron Mišel??
Ne ne..je to Scharonne Mischelle…nevím co je lepší… ![]()
Kromě mé maminky a dvou lidí nikoho jiného slyšící na mé jméno neznám ![]()
Momentálně jsou srdcovky: Stella, Vilemína (to se moc nelíbí manžovi), takže Vilma… Nejsem těhu a nevím, jestli kdy budu, ale je hezké plánovat.
Mužské se mi líbí Vítek, Jáchym…
@Almira-Alm píše:
@Samamama @Kies Jmenuji se jako vyV okolí znám 2 další ale v dětství jsem neznala žádnou
Jojo, tebe si pamatuju z nějaké předchozí diskuse
. Vypadá to, že na e-miminu je Vanda naprosto tuctové jméno
. A takhle vlastně „běžná česká jména“, jak to tu někdo nazývá, vznikají, slyšíte jednou, podruhé, potřetí, pak ho taky dáte a najednou je v „top ten“
.
@Samamama Asi to tak bude, když dali naši tohle jméno tak je rodina málem ukamenovala
O dva roky později se narodil bratr Hynek ![]()
@Samamama Teď mě tak napadlo, že mi vlastně ‚vadí‘, že je to polské jméno
Nesnáším Polsko a Poláky ![]()
@Kies píše:
@Samamama Teď mě tak napadlo, že mi vlastně ‚vadí‘, že je to polské jménoNesnáším Polsko a Poláky
Tak mě polský původ mého jména nevadí, páč to jméno mám díky tomu, táta se narodil v Polsku (ale jako Čech- česká menšina žijící v Polsku od pobělohorského období).
@Almira-Alm Hynek by snad i na e-miminu prošel jako „běžné jméno“, tam je jasná inspirace Máchou, stejně jako v generaci matek a babiček jsou Olgy a Tatiany, jejichž matky milovaly Puškinova Evžena Oněgina, tak to prostě podle mě funguje, a dnešní doba to má jednodušší v mnohem větší šířce médií, tudíž inspirace jmény běží rychleji a ze širších končin světa. V min. století holt měli doma Bibli, tak v každé rodině byla Marie jako solidní křesťanské jméno, pak začal film, takže frčely Věry podle Ferbasový, dnes mají doma lidi televizi, tak se znovu oživují jména typu Matěj- nemůže mít na jeho zpopularizování třeba vliv seriál Ulice?? (já třeba ve své generaci třicátníků žádného Matěje neznám), a internet, takže máme inspiraci od celebrit a pseudocelebrit ze světa. Prostě pokrok nezastavíme, tak proč se bránit přílivu nových jmen. Sakra, to jsem se zase rozepsala, ale mě vždycky nějak pobouří diskuse, kde se někdo pohoršuje nad jmény (nad příjmeními se taky nepohoršujeme a ty občas bývají o dost horší
).
@Samamama Já s tvými názory naprosto souhlasím
Občas je mazec jak tu lidi reagují - fakt zabedněnci
Moje mamka to schytala za Vandu i za Hynka v široké rodině - nicméně teď jsou všichni rádi, že ta jména máme a nemáme nějaké tuctovky v té generaci
Se mnou na střední chodilo do třídy 5 kluků a z toho 3 byli Jan, Taky jsme měli 2 Veroniky, 3 Kateřiny, 2 Gabriely,.. Ne ne to mým dětem neudělám ![]()
My měli ve třídě na každé škole tak po 2-3 Lenkách, Petrách, Kateřinách a Luciích. Sejít se samo mohou i méně obvyklá jména, ale těžko na všech stupních školy. Takže pestrosti zdar (a nemusí to nutně znamenat, že dám dítěti jméno Abduláh Hon- chi Blackie
).
jak bys to napsala..zas jako psana forma tak spousta lidí nevi jak se to výslovuje…v poho jen se ptám na názor jak se vám to líbí..možna to někdy v budoucnu dám holčičce takové jméno, ale mě se líbí spousta neobvyklých jmén takže stejně kdoví jaké dám