Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@beručka Ahoj,vidím to spíš na ten zánět, ale… ![]()
Já už tu mrchu mám taky ![]()
@beručka taky jeden cas trapily casto mykozy, ale v posledni dobe s manzelem nespime ( to je zas problem pro jiny tema) ale od te doby mam od mykoz pokoj. Spite spolu casto? Vim ze kdyz jsem pak mela mykozu, musel se manzel aspon 14 dni mazat, aby me to nepredal zpatky. Vim ze on zadny problemy nepocitoval, ale jak kdyz dostala mykozu, tak jsme se museli lecit oba dva, pak jsem mela na chvili pokoj. Ale mam pocit ze u me to dost souvisi s nechranenym stykem, to sperma me vzdycky narusilo to kysely prostredi a mykoza myla na svete. Kdyz jsme spali s ochranou, problemy byly mensi.Taky me pomahalo, kdyz jsme byly oba zdravi a bez mykozy, tak si po kazdym styku zavest femigel nebo neco podobneho na udrzeni prostredi.
Ahoj holky,
nesmírně s vámi soucitím, jelikož zažívám úplně stejné problémy a nic mi nepomáhá, prý hodně známým pomohlo přestat brát hormonální antikoncepci, přemýšlím, že ji také vysadím a doufám, že to zabere:(
@Kometinka píše:
@beručka taky jeden cas trapily casto mykozy, ale v posledni dobe s manzelem nespime ( to je zas problem pro jiny tema) ale od te doby mam od mykoz pokoj. Spite spolu casto? Vim ze kdyz jsem pak mela mykozu, musel se manzel aspon 14 dni mazat, aby me to nepredal zpatky. Vim ze on zadny problemy nepocitoval, ale jak kdyz dostala mykozu, tak jsme se museli lecit oba dva, pak jsem mela na chvili pokoj. Ale mam pocit ze u me to dost souvisi s nechranenym stykem, to sperma me vzdycky narusilo to kysely prostredi a mykoza myla na svete. Kdyz jsme spali s ochranou, problemy byly mensi.Taky me pomahalo, kdyz jsme byly oba zdravi a bez mykozy, tak si po kazdym styku zavest femigel nebo neco podobneho na udrzeni prostredi.
Prosímtě, a čím se manžel mazal, aby ti to nepředal?
@LF píše:
Prosímtě, a čím se manžel mazal, aby ti to nepředal?
Nám dala dr. Clotrymazol ale jistě je mastiček více..
@beručka mě trápily tyhle problémy několik let a byl to pořád kolotoč a to samé, chvíli lepší, chvíli hrozný, pak jen pár dní docela dobrý, pak zase děs běs. Zkoušela jsem všechno možné od diety, přes doplnky stravy - česnek, grepovit, antimykotické čaje, atd atd atd a měla jsem i vakcínu, neustále lítání k dr. Ted mám klid - nepatlám žádné krémy, žádné globule, myju se jen čistou vodou, nenosím žádné syntetické prádlo, jen bavlněné kalhotky a ne moc těsné, všechny kalhotky a ručníky peru na 60st v dětském pracím gelu a BEZ aviváže a pak to ještě žehlím a nosím volnější kalhoty v rozkroku nebo sukně - po letech kdy to byla muka mám klid, ale jen co si vemu trochu těsnější kalhoty, tak to začíná zlobit, takže u mě to asi tak v 99,9% způsobovalo jakési zapaření oněch partií ( a to jsem nikdy neměla pocit, že bych dole měla nějak zapařeno a vedro), ale od té doby co nosím volnější gatě nebo sukně, tak mám klid 100% a to už nějakou dobu
a nemusím ani držet diety, nějakou dobrotu si dám a je fakt klid…
Dobrý den, prosila bych o jakékoli rady s mykozou, trápí mě už druhý rok a opravdu jsem už zoufalá. Gynekoložka mi vždy předepíše akorád nějake globule nebo čípky, ale pak se to o5 oběví. Můj sexuální život už je skoro pase, protože vždy po sexu mam utrum minimalně na tyden:( a to tak sex miluju:(…potřebovala bych nějake zaručene rady jak to dlouhodobě vylečit… děkuji za každou radu:* už jsem fakt zoufalá
![]()
@buldocek6
Ahoj, mě pomohlo vyměnit tampony za vložky, sice je nesnáším, ale furt lepší než mykoza.. ![]()
Já jsem se s Mykozou trápila dlouhý rok a pul!!! Byl jsem zoufala a už se za to i styděla (věčně doktor, pohotovosti, léky, mastičky, tampony jsem vyměnila za vložky, volnější kalhotky, sex někde jen tak s přítelem venku atd byl pase -hlidala jsem přehnaně hygienu obou)a pomohla mi až autovakcína ale musim zaklepat nechci to zakřiknout už pul roku mam klid!! Ale každá jsme jiná a každá potřebujeme něco jiného ale za mě Autovakcína
Ahoj, píšu svou zkušenost. Začala mi mykóza a pěkně se rozjela během 3 dnů. Protože jsem těhotná 27 +6 nechtěla sem žádné léky. Zkusila sem ten česnek.. celý stroužek propíchnutý nití jako tampóny a ještě jsem ho propíchala jehlou asi 7 x. Dala sem ho tam asi na 1 hodinu, pak jsem nad tím začala moc přemýšlet a radši ho vyndala… ještě sem si udělala cesnekovou pomazánku -tvaroh, mrkev a 3 stroužky česneku, sůl pepř. Pak sem čučela na TV asi 3 hodiny a šla si lehnout. no a výsledek -ráno nic!!! Žádná mykóza, žádné svědění nic.. jo a ten česnek uvnitř vůbec nepálí.. vůbec není cítit, takže tohle můžu fakt doporučit..
Nic drastického to není vemu stroužek přepůlím, zavedu, nic necítím žádné pálení nic, to jsou výmysly, nechám hodinu dokud sám nevyleze tzv. dávám i preventivně…
Ahoj. Už 3.den mě trápí mykoza. Dávám si bílý jogurt. Většinou mi to zabírá,ale tentokrát moc ne. Chci si zajít do lékárny. S čím máte prosím,nejlepší zkušenost? Děkuji