Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj maminky a snazilky, mám otázku hlavně na vás, které jste k miminku přišli při umělém oplodnění. S partnerem jsme začali docházet do CAR, máme za sebou genetiku a čekáme na výsledky (13.4. brána krev, 6-8 týdnů máme čekat na vysledky). Dneska musela na krev i moje sestra kvůli genetické indispozici a sestřičky nás ujistili, že výsledky tohoto testu trvají půl roku. Jak dlouhou cestu ste urazily vy než došlo k samotnému oplodňování? ![]()
My se objednávali v lednu a v květnu jsem byla těhotná. Genetiku nám před prvním pokusem nedělali.
@Amy_Farrah_Fowler prosím anonym osobní. Nám to v CARu trvalo rok, ale bylo to i o tom, že jsme nepospíchali. Genetiku nám tedy nedělali. První mi udělali krevní testy na AMH hormon, manželovi spermio. Po těchto testech chtěli udělat ještě test průchodnosti (ten jsem, ale absolvovala z vlastní vůle až po roce), po testu průchodnosti se ještě ten měsíc dělalo IUI. Do genetiky a něčeho podobného nás netlačili. Asi jsme měli štěstí na kliniku.
Ja byla na dvou klinikach na te prvni to byla des a hruza hrozne dlouhe cekaci lhuty, kdyz odebrali krev rekli at si tolikateho a tolikateho zavolam na vysledky a obednam se na dalsi konzultaci ohledne vysledku, a sestricka me rekne ano vysledky uz mame ale muzu vas obednat az za tri mesice, hodi se vam to? No uz tohle me odradilo. Vyzvedla jsem si vysledky a sla do jineho CARu, kde udelali kontrolni spermiogram pritele, ktery byl dost spatny, ja mam anovulacni cykly, no a do dvou mesicu jsem otehotnela diky metode ICSI,(miminko je jeste v brisku 31tt).Zalezi asi hodne na konkretnim pracovisti. Jinak me delali hormonalni profil, a karyotyp me i pritele to je asi ta genetika, ale nevim to jiste, kazdopadne preji hodne stesti. ![]()
Nechápu jak dlouho to trvá jak píšeš je to dost…já zavolala do centra a objednána jsem byla s přítelem do 3 dnů, rovnou spermio, u mě sono a krev na genetiku díky vyššímu věku…čekání máme jen na krev genetiku max 4 týdny, pak rovnou už domluva na stimulaci, takže nám vychází měsíc čekání a pak 14 dní stimulace a rovnou odběr vajíček a následně transfer…cca tedy 2 měsíce se vším, ale u nás to Dr.žene kvůly věku a přítel má špatné spermio…ale jsem moc ráda že to jde takhle rychle, aspon budu mít brzy jasno a pak zkusíme kdyžtak zas rychle znovu…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.