Cestování na vlastní pěst vs. CK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
27.8.22 15:01

@Santa Juana na jak dlouho míváte ty dlouhé poznávačky?

• Citovat
  • Upravit
24867
27.8.22 16:29

Já jsem třeba na cestování na vlastní pěst moc pohodlná. Ale vím o spoustě lidech, co to takhle dělají. Většinou teda mladší a bezdětní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
27.8.22 16:59

@Pitaya1 no zas tak dlouhé ne, mluvím o 3 týdnech až měsíci, déle jsme nebyli. Bylo to ještě bez dětí ale už po škole a delší dovolenou bych nedostala :mrgreen: takové to typické USA, Chile, Thajsko atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
27.8.22 19:13
@lucad77 píše:
Já jsem třeba na cestování na vlastní pěst moc pohodlná. Ale vím o spoustě lidech, co to takhle dělají. Většinou teda mladší a bezdětní.

S dětmi bez CK je to ten správný adrenalin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.8.22 19:20
@Zumpa píše:
S dětmi bez CK je to ten správný adrenalin :)

Možná bych byla víc v nervu s dětmi s CK. Takhle si to zařídím na míru potřebám našich dětí. :mrgreen:

Adrenalin by to byl, pokud by se něco po a zůstaneš s těma dětma někde viset. Ale to bude naprd i když se ti to stane s CK, delegát nedelegat. Otázkám kdy už tam budem, proč musíme čekat a následnému pruzeni se nevyhnes ani v jednom případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
27.8.22 19:21

Jezdíme bez cestovky i s dětmi a vždycky jsme tak jezdili. S CK jen 2× k moři s prvním synem - pobyt s polopenzí/plnou penzí se to s CK vyplatí. Ale nás to prostě nebaví, dřív jsme cestovali po světě, ted s dětmi jezdíme autem po Evropě, plánujeme vše na poslední chvíli, booking.com to jistí… Kdybych byla bez dětí, spala bych klidně po Evropě v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
28.8.22 02:13
@Santa Juana píše:
@Pitaya1 no zas tak dlouhé ne, mluvím o 3 týdnech až měsíci, déle jsme nebyli. Bylo to ještě bez dětí ale už po škole a delší dovolenou bych nedostala :mrgreen: takové to typické USA, Chile, Thajsko atd.

To Chile by se mi líbilo. Je to jeden z mých snů.
Já jsem v tomhle tak trochu střelec. Takže většímu i poznávacích dovolených (ale tam byla nejdelší na 9 dnů) planuju na poslední chvíli, od tří týdnů do pár hodin do odjezdu. Jediný, co jsem musela plánovat par měsíců dopředu, byly cyklodovolené, abych mohla koupit lístky na vlak.

• Citovat
  • Upravit
1177
28.8.22 02:56
@Pitaya1 píše:
To Chile by se mi líbilo. Je to jeden z mých snů.
Já jsem v tomhle tak trochu střelec. Takže většímu i poznávacích dovolených (ale tam byla nejdelší na 9 dnů) planuju na poslední chvíli, od tří týdnů do pár hodin do odjezdu. Jediný, co jsem musela plánovat par měsíců dopředu, byly cyklodovolené, abych mohla koupit lístky na vlak.

Mam to podobne.
Nejvic jsem asi planovala Svedsko, ale jen tak priblizne, cca mesic pred, zbytek jsme pak resili dle pocasi na miste (a to jsme vyrazili na nocovacku s psim sprezenim apod.).
Nejmin jsme planovali prvni spolecnou dovolenou se soucasnym muzem a dvema detmi, kdy jsme jeli road trip na Sicilii. Vsechno vcetne ubytovani jsme resili na miste :lol: strasne radi na to vzpominame a nebyl to vlastne ani zadny stres, nemuseli jsme resit, kam, kdy a jak musime dojet. Proste kam jsme dojeli, tam jsme hledali nocleh :mrgreen: (stejne jsme pak dali i Chorvatsko)
Vlastne jo, vic jsem planovala letos, protoze jsem jela sama se 3 detmi (nejmladsi 1,5 roku), na misto, kde jsem nebyla a vlakem..

Ale me to tedy strasne bavi a uz jen to vymysleni je pro me dovolena 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.22 21:54

Ahoj, my jsme vždycky jezdili přes ČEDOK - https://www.cedok.cz/…ni/dovolena/?… . Vždy spokojenost. Na vlastní pěst bych asi do zahraničí nejela :mrgreen: ale znám hodně lidí, co cestují bez CK, asi záleží na každém. Já mám ráda, když mám vše dopředu naplánované a hlavně nějakou jistotu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 16:57

Ahoj, já cestuju tak i tak. Vše má své pro a proti. Pokud jsi ještě nikdy ani neletěla a chceš být u moře, tak bych letěla s cestovkou. Na last minute teď seženete určitě super zájezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí