Cestování s novorozencem Praha-Šumava

3347
16.3.12 13:44

cestování s novorozencem

Ahoj holky, myslíte že je reálné cestovat s miminkem ( novorozeně ) . Každý týden Praha- Šumava a odkdy? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
16.3.12 13:47

My s malou jezdíme asi tak od 3. měsíce skoro každý víkend cca 300 km na závody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
16.3.12 13:48

Proč by ne…chce to ozkoušet, myslím, že většinu cesty ti stejně prospinká ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
16.3.12 13:51
Boudice23 píše:
Proč by ne…chce to ozkoušet, myslím, že většinu cesty ti stejně prospinká ;) ;)

v některé diskuzi jsem to zmínila a bylo mi řečeno že je to bláhové… tak já nevím…asi to je individuální, ale já si myslím že by to neměl být zas takový problém, je to 1,5 hodky jízdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.12 13:51

Určitě, když se tobě bude chtít:-) miminku to je fuk. Míň pohodlné je to podle mě až s batoletem, když třeba nevydrží sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
16.3.12 13:53

Hodně záleží na miminku.Naše byla v autě spokojená jak želva.Máme rodinu 400km a manžel 200km, takže jsme taky pořád na cestách.S malou jsme byli poprvé jak měla 3 týdny a celou cestu prospala.Od té doby jezdíme každý víkend.
Chce to vyzkoušet, pokud bude dítě OK, tak proč ne :palec:

• Citovat
  • Upravit
1726
16.3.12 13:54

já bych se toho opravdu nebála, naše malá vždycky všechno prospala ;) zato ted se bojím, jestli jí to nebude nudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
16.3.12 13:54
Vrtul píše:
Boudice23 píše:
Proč by ne…chce to ozkoušet, myslím, že většinu cesty ti stejně prospinká ;) ;)
v některé diskuzi jsem to zmínila a bylo mi řečeno že je to bláhové… tak já nevím…asi to je individuální, ale já si myslím že by to neměl být zas takový problém, je to 1,5 hodky jízdy

bláhové, to nechápu proč, přijde mi, že čím je dcera starší tím míň mi vydrží delší dobu na jednom místě v klidu, takže tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
16.3.12 13:57

Tak dle pediatrů (ptala jsem se pěti a všichni se v podstatě shodli) je možné dlouhou trasu (nad hodinu jízdy) absolvovat s dítětem od 3. týdnů, pokud máš dorbičku kočárku, která nahrazuje autosedačku. Pokud máš klasickou autosedačku, tak lze od ukončení 6. týdne. První tři týdny života by nemělo dítě strávit v autě (zvláště v autosedačce) více, jak půl hodiny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.3.12 14:06

První dítě cesta cca 300 km na konci šestinedělí.
Druhé dítě po dvou týdnech
Třetí dítě asi v pěti, šesti dnech.

Bez větších problémů, ale moje děti byly zdravé, kojení bylo rozjeté a nebyl problém kdyby bylo potřeba zastavit. Uvidíš sama, pokud bude vše v pořádku, můžete jezdit skoro hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
16.3.12 14:06
Oter píše:
Tak dle pediatrů (ptala jsem se pěti a všichni se v podstatě shodli) je možné dlouhou trasu (nad hodinu jízdy) absolvovat s dítětem od 3. týdnů, pokud máš dorbičku kočárku, která nahrazuje autosedačku. Pokud máš klasickou autosedačku, tak lze od ukončení 6. týdne. První tři týdny života by nemělo dítě strávit v autě (zvláště v autosedačce) více, jak půl hodiny v kuse.

ha, aha… znám některé maminky, které sedačku používají místo lehátka při přenášení po bytě.. tak to je zajímavé sdělení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
16.3.12 14:09

Kdyz byly male 2 mesice, tak jsme jeli 1000 km tam a 1000 km zpet. Celou cestu spinkala, jen jsem ji krmila v cas. intervalech, prebalila, nechala protahnout.
Ted nas to ceka v 6ti mesicich a to pojedeme zpet busem :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
16.3.12 14:32

s uplne malym mimcem bych se toho nebala, ale vetsimu uz se nebude chtit tak dlouho sedet, bude se chtit hybat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
16.3.12 14:32
Vrtul píše:
Oter píše:
ha, aha… znám některé maminky, které sedačku používají místo lehátka při přenášení po bytě.. tak to je zajímavé sdělení

no to prý není ideální, ale pokud to není celý den, tak to až tolik snad nevadí. Problém je při té jízdě fakt nepřirozeného tlaku na páteř v kombinaci s otřesy auta při jízdě. Sama zkušenosti nemám, tohle je, jak už jsem psala, to, co mi řekli pediatři. Měla jsem možnost porodit v lepších podmínkách, než mám teď, ale pak by to znamenalo cca 200 km autem s novorozencem, tak jsem to zjišťovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
16.3.12 15:38
Vrtul píše:
Ahoj holky, myslíte že je reálné cestovat s miminkem ( novorozeně ) . Každý týden Praha- Šumava a odkdy? :?:

Ahoj, my cestujeme s 2,5 měsíčním každých 14 dní k rodičům, je to 2 hodinky jízdy a vydrží v pohodě. Ale poprvé jsme jeli těsně s koncem šestinedělí, s úplně malinkým jsme necestovali, to prý není moc vhodný, říkala PA, ale my spíš nejeli,protože jsem se bála, aby něco nechytil. Vždycky před cestou dostane najíst a pak frčíme, prakticky celou dobu spí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix