Cestování se železem v noze

Dlouhá punčoška
17.2.22 09:03

Cestování se železem v noze

Prosím o radu:
Na podzim 2021 jsem si zlomila nohu v kotníku - operace, kovová výztuž.
Přemýšlím o letošní letní dovolené u moře a váhám mezi letadlem a autobusem.
Máte někdo zkušenost?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
17.2.22 09:26

S kotníkem ne, ale 30 let mám páteři malé železářství. Nikde to nikdy nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.2.22 09:31

@annlady zakladatelce jde asi o projití rentgenovým rámem na letišti - zřejmě je potřeba nějaké lékařské osvědčení, když „pískáš“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
17.2.22 10:00
@stinga píše:
@annlady zakladatelce jde asi o projití rentgenovým rámem na letišti - zřejmě je potřeba nějaké lékařské osvědčení, když „pískáš“

Pískání jsem taky myslela, ale hlavně jestli změna tlaku v letadle nebude mít vliv na kovové výztuže. Třeba velké napuchnutí nemocné nohy

• Citovat
  • Upravit
3139
17.2.22 10:09

@stinga nepíská se, jestli jsem někdy pískala, tak mne objeli hůlkou a prohmatali, když mi přišlo, že to může být kvůli kovu v páteři, normálně jsem to řekla, nikdo žádné potvrzení nechtěl, víc rozruchu vzbudil podvazkový pás

@Dlouhá punčoška píše:
Pískání jsem taky myslela, ale hlavně jestli změna tlaku v letadle nebude mít vliv na kovové výztuže. Třeba velké napuchnutí nemocné nohy

nespočítám, kolikrát jsem za těch 30 let od operace letěla, změna tlaku na kov opravdu vliv nemá, co se nemocné nohy jako takové týče, to se vyjádřit nemůžu, ale zajisté nebudeš cestovat s nezahojeným zraněním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
17.2.22 10:14
@annlady píše:
@stinga nepíská se, jestli jsem někdy pískala, tak mne objeli hůlkou a prohmatali, když mi přišlo, že to může být kvůli kovu v páteři, normálně jsem to řekla, nikdo žádné potvrzení nechtěl, víc rozruchu vzbudil podvazkový pásnespočítám, kolikrát jsem za těch 30 let od operace letěla, změna tlaku na kov opravdu vliv nemá, co se nemocné nohy jako takové týče, to se vyjádřit nemůžu, ale zajisté nebudeš cestovat s nezahojeným zraněním

Noha by měla být zahojená.
Děkuju za rady.

• Citovat
  • Upravit
2519
17.2.22 11:47

Noha bude vic trpet dlouhou cestou v buse nez par hodinami letu… Aspon mne po urazu noha v buse oteka jak prase a pak otoky opadavaji dva dny… a i pres kompresni puncochu…
Piskat bys nemela, over si s operaterem, z jakeho materialu vystuz je, pripadne si nech napsat potvrzeni od doktora v anglictine, ze mas kovovou vystuz v noze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
17.2.22 12:08
@Kacatko1986 píše:
Noha bude vic trpet dlouhou cestou v buse nez par hodinami letu… Aspon mne po urazu noha v buse oteka jak prase a pak otoky opadavaji dva dny… a i pres kompresni puncochu…
Piskat bys nemela, over si s operaterem, z jakeho materialu vystuz je, pripadne si nech napsat potvrzeni od doktora v anglictine, ze mas kovovou vystuz v noze…

Letadlo je první volba. Díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
29730
17.2.22 12:16

Manzel ma to same uz dobrych 15 let. Leta kazdou chvili, nikdy s tim nebyl problem. Potvrzeni od lekare nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí