Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahojky,
Je to možná blbý dotaz, ale zajímá mě váš názor. Dostali jsme pěknou nabídku na dovču v Turecku 18.5-30.5.
Od rodiny poslouchám že jsme blázni, že by se báli letět teď když jsou spory mezi Ukrajinou a Ruskem. Že být v tuhle dobu v letadle je nebezpečné…
Co si myslíte vy?
Nad válečnou zónou se nelétá, normálně leťte, pokud vy chcete.
@Jolynka děkuji moc za názor… také si myslím, stát se může cokoliv, kdykoliv… znáte to, když člověk něco poslouchá pořád dokola, začne pochybovat ![]()
My jedem 8.5. přes Turecko někam dál, a v klidu. Jako zbloudilá střela co dopadla někam na chorvatsko nebo kam asi před měsícem mne trochu znervózněla, ale zatím jedem - myslím, že je Turecko bezpečnější než čechy v případě nějaké eskalace
přinejmenším se odtamtud dá rychle zdrhnout z Evropy/NATO a jinak je relativně neutrální.
Určitě ale budu hodnotit podle aktuální situace před letem, kdyby zrovna bylo něco hodně špatně, tak ruším, no… Ale chápu, že ty teprve kupuješ, tak je to těžší rozhodnout.
Příspěvek upraven 18.04.22 v 17:12
@blondatamonika píše:
@bbbbbbb Ano z té střely, nejsem také v klidu
No myslím, že my matky (teda nevím jestli ty jsi tak kdyžtak promiň), to budem mít zmapované líp než CIA co se zrovna děje před odletem ![]()
@blondatamonika píše:
@bbbbbbb Ano z té střely, nejsem také v klidu
Ale musím dodat, že my teda nejedem na dovolenou, ale pracovně, mimo Evropu a celkem na dlouho, tak je to něco jiného než dovolená… když se nad tím zamyslím, tak na tu dovolenou bych to asi víc zvažovala, ale asi bych se míň bála toho letu samotného, než toho, že jsem někde mimo domov na 2 týdny a co když se něco bezpečnostně změní, když budu tam, a pak už zpátky se ale nějak dostat „musím“… pokud nemáš takovou plánovací obsesi, coby kdyby, tak v klidu leť, zrovna v Turecku snad Putin i jednal, a potřebuje jejich přístavy, a oni nezbrojí UK, to by muselo být něco fakt zbloudilého… což se může stát vždy a všude.
To znám, příbuzní trpící paranoiou
Jed si, kam tě srdce táhne a babičky ať si léčí svoje úzkosti v,, bezpečí" domova.
Hele, v Sýrii probíhaly boje, z Djerby je to na dohled a přesto tam lidé normálně lítali na dovolenou. Dokonce si tam papalášové ze Sýrie jezdili odpočinout, když měli nepokojů plné zuby.
My letíme v červnu do Řecka a takto nad tím vůbec nepřemýšlím. Co se má stát, stane se… to bychom už byli všichni jen zavřený doma a báli se kamkoliv vyjít.
Užívejme si života, dokud můžeme ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,
Je to možná blbý dotaz, ale zajímá mě váš názor. Dostali jsme pěknou nabídku na dovču v Turecku 18.5-30.5.
Od rodiny poslouchám že jsme blázni, že by se báli letět teď když jsou spory mezi Ukrajinou a Ruskem. Že být v tuhle dobu v letadle je nebezpečné…
Co si myslíte vy?
@Anonymní píše:
Ahojky,
Co si myslíte vy?
sedni do letadla a leť!!
A že tě na přechodu srazi auto, se nebojíš? Asi ne, co.. Pokud chceš čekat, až to bude dobrý a bezpečný na 1000 procent, tak to nebude nikdy.
@Aduš8 píše:
Hele, v Sýrii probíhaly boje, z Djerby je to na dohled a přesto tam lidé normálně lítali na dovolenou. Dokonce si tam papalášové ze Sýrie jezdili odpočinout, když měli nepokojů plné zuby.
No, z Djerby je to do Sýrie vzdušnou čarou 2500km, to zrovna úplně nadohled není, to je pořád dvakrát tolik než z Krymu do jižního Turecka. Ale souhlasím, že by neměl být důvod k panice. Já osobně bych volila radši Španělsko nebo Itálii, ale jestli je pro zakl. z nějakého důvodu atraktivnější Turecko, tak ať letí.
Neresila bych a jela.
Ja letela uz po vypuknuti na dva tydny do Statu i s detmi.
Ahojky,
Co si myslíte vy?