Cestovní kufr - jaký koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
28.7.16 10:51
@Hanka1 píše:
@tiffany
jenze pro nekoho je pet tisic zanedbatelna polozka a pro druheho predrazenost,
levne kufry jsem videla v Lidlu.
Ja proste kdyz vim, ze litam kazdy rok, tak proste investuju do poradneho kufru, protoze mi vydrzi nekolik let. Samsonite mame pres deset let urcite…

Jednak před deseti lety byly věci daleko kvalitnější… Taky jsme investovali do značek a postupně jsme zjistili, že už se to nevyplatí. O své finanční situaci tu nehodlám nic psát, jestli ti jde o tohle. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 10:51
@Hanka1 píše:
Kolegyni loni u Samsonitu utrhli drzadlo. Tak to na letisti reklamovala a misto opravy ji pak privezly uplne novy typ Samsonitu ve stejne velikosti. Tak byla spokojena.

Tak to měla štěstí, ale tedy to vyřizování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
28.7.16 10:52
@tiffany píše:
Tak právě proto jsem psala, že nechci nic drahého…a pět tisíc za kufr nedám. Za čtyři tisíce jsme měli loni půjčené auto na celý týden v Řecku.

Nepsala jste nic o drahém, ani jste neuvedla částku. Psala jste předražené a to ty Samsonity zase nejsou. Předražený může být i kufr za 1000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 10:52
@funnym píše:
Já bych doporučila 4 pořádná kolečka a nekupovat černý/hnědý/tmavě modrý - pak se na letišti blbě poznává jestli je to můj nebo ne - případně si ho pak aspoň něčím barevným odlišit (malý šátek, visačka apod.) :-)

To je pravda. Loni jsme měli půjčený růžový a jak jsme ho krásně poznali. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.7.16 10:54
@tiffany píše:
Ale kde ty levné kupuješ? Kam mám zajít? Nebo hledáš na netu?

Minulé kufry jsem kupovala tuším v Makru. A je pravda že drží už 3 roky. Dceři jsem na jaře kupovala pěkný v Tescu. Lehoučký, 4 kolečka. I přesto, že si to můžu dovolit 5000,– za kufr bych taky nedala. Jsme 4 a představa, že dám 20.000,– jen za zavazadla - to je pro mě uplně zcestné. To si radši za ty prachy užiju na dovolené výlety, dobré víno a jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 10:54
@Ivan PPZ píše:
Nepsala jste nic o drahém, ani jste neuvedla částku. Psala jste předražené a to ty Samsonity zase nejsou. Předražený může být i kufr za 1000.

Děkuji za vaše přínosné komentáře, které jsou mi úplně k enonu. Naschledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 10:57
@berusa.m píše:
Minulé kufry jsem kupovala tuším v Makru. A je pravda že drží už 3 roky. Dceři jsem na jaře kupovala pěkný v Tescu. Lehoučký, 4 kolečka. I přesto, že si to můžu dovolit 5000,– za kufr bych taky nedala. Jsme 4 a představa, že dám 20.000,– jen za zavazadla - to je pro mě uplně zcestné. To si radši za ty prachy užiju na dovolené výlety, dobré víno a jídlo.

:palec: V Makru jsem už dlouho nebyla. Docela bych tam zajela, ale nedávno jsem se zařekla, že tam kupovat nepůjdu, prodávají tam maso z halal porážky. :poblion: To Tesco zkusím. My jsme měli loni půjčené od kámošky. Jeden měla nějaký dražší a ač byl větší, byl lehčí, než ten o trochu menší, co prý kupovala u Vietnamců. Ale ten rozdíl byl trochu znát i na tom, jak jezdila kolečka a jak ten od Vietnamců „páchl“. Já jsem se totiž až loni odhodlala vlézt do letadla, takže to byla taková zkouška, co to se mnou udělá. :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.7.16 10:58

@tiffany Koukni do odkazu, je tam slušný výběr:

http://www.shopalike.cz/…a-koleckach/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.7.16 11:01

@Ivan PPZ Samsonite jsou kvalitní ale jsou předražené. Chápu manažery, kteří jsou 2× měsíčně v letadle a potřebují kvalitu a také se jaksi reprezentovat. Ale turisti, co létají max. 2× ročně nic takového nepotřebují. Obyč. neznačkový kufr udělá stejnou službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
28.7.16 11:14

Pak se dají u Vietnamců koupit i veliké kufry do 900,– Děti na tábor dostávají tyhle, protože každý rok je spousta zavazadel zničená- utržená držadla, kolečka, zipy… A to jsou ty kufry v BUSe a v přívěsu. Nicméně trvám na tom, že předraženost je velmi subjektivní pojem. Pro někoho je to Superb, pro někoho Mercedes SLK a pro někoho i Fábie.
Takže úvodní dotaz by mohl být třeba: co mi doporučíte za kufr na dovolenou do letadla- do 2.000,– Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 11:15
@berusa.m píše:
@tiffany Koukni do odkazu, je tam slušný výběr:http://www.shopalike.cz/…a-koleckach/

díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 11:17
@Saatine píše:
Pokud to nechcete spinave, balte si to na letisti do folie.
Ja mam skorepinovy fialovy a jsem spokojena, pravda v parizi jsem trosku zlikvidovala kolecko, ale tapala jsem s nim zbytecne dlouho :)

do fólie jsme balili, ale bohužel ta fólie byla stejně roztrhaná a kurfy ušpiněné. Navíc když chtějí zavazadlo prohlédnout, tak stejně tu fólii dají pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
28.7.16 11:20

S fólí je malinký problém- ten kufr pak špatně „klouže“ po dopravníku a to dělá občas problémy personálu a ti se pak k takovýmto kufrům chovají nehezky- je to reálná informace od člověka z letiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.7.16 11:22
@tiffany píše:
Tak to měla štěstí, ale tedy to vyřizování…

zadny vyrizovani. Na letisti u reklamaci a pak volala na cislo, ktere ji tam dali. Prijeli si pro kufr do prace a tam ji taky novy kufr privezli.

• Citovat
  • Upravit
12272
28.7.16 11:27
@Ivan PPZ píše:
Pak se dají u Vietnamců koupit i veliké kufry do 900,– Děti na tábor dostávají tyhle, protože každý rok je spousta zavazadel zničená- utržená držadla, kolečka, zipy… A to jsou ty kufry v BUSe a v přívěsu. Nicméně trvám na tom, že předraženost je velmi subjektivní pojem. Pro někoho je to Superb, pro někoho Mercedes SLK a pro někoho i Fábie.
Takže úvodní dotaz by mohl být třeba: co mi doporučíte za kufr na dovolenou do letadla- do 2.000,– Kč?

Já jsem člověk přímý, já na nějaké naznačování neslyším. Stačilo položit doplňující dotaz, pokud ti ten můj v úvodu nepřišel jasný. A nebo se na to vykašlat, když tě tak prudí, že můj dotaz není dostateně podle tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí