Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poradíte, kam jít koupit cestovní kufry, aby nebyly předražené, něco vydržely a byly lehké?
Mám cestovní kufr na kolečkách z Prosch bags, sice nejlevnější tam nejsou, ale za mě se vyplatí si připlatit, je lehký, dobře se s ním jezdí, prostorné…
Samsonite nebo Echolac, nevim co je pro tebe predrazene, ale jsou kvalitni.
@Kotatko03 @Hanka1 pročetla jsem tu diskuse a tam tak nějak vyplynulo, že nemá cenu kupovat dražší, že ta kvalita vyšší není.
Navíc my moc necestujeme, takže u nás budou kufry spíš stát v šatně.
Tak zrovna třeba Samsonite je dražší a kvalita tam je. Pro někoho je kufr za 5.000 OK a někdo za to zvládne 1 týden dovolené.
Já bych doporučila 4 pořádná kolečka a nekupovat černý/hnědý/tmavě modrý - pak se na letišti blbě poznává jestli je to můj nebo ne - případně si ho pak aspoň něčím barevným odlišit (malý šátek, visačka apod.) ![]()
Já kupuji zásadně levné kufry do 1000,–, protože když vidím, jak vypadá po jednom letu, bylo by mi drahého kufru líto. Každé 2 roky tak kupuji nové. A souhlas s výraznýma barvama. Mám jeden oranžový a už z dálky ho poznám.
Mám doma taky kožený Samsonite. Je to extra třída! Ale pouze pokud cestujeme autem. ![]()
Já mám od Guessu napůl kožený a napůl klasický (no ten látkový prostě), stál mě necelé 2000 a je snad nesmrtelný, je maličký, ale vejde se tam miliarda věcí, lehoučký, 4 kolečka, jsem spokojen.
![]()
Já mám látkový Samsonite, už si nepamatuju, kolik stál, ale mám ho několik let a je pořád v pohodě, a to létám celkem často.
Nemám ráda skořepinové kufry, takže ty Ti nedoporučuju.
@berusa.m píše:
Já kupuji zásadně levné kufry do 1000,–, protože když vidím, jak vypadá po jednom letu, bylo by mi drahého kufru líto. Každé 2 roky tak kupuji nové. A souhlas s výraznýma barvama. Mám jeden oranžový a už z dálky ho poznám.
Mám doma taky kožený Samsonite. Je to extra třída! Ale pouze pokud cestujeme autem.
Manzel si z toho duvodu casto nenechava kufr odbavovat a koupil si od Samsonite palubni kufr. Ja si ho pri jednom letu nechala odbavit a teda pekne ho odreli, manzel me za to zdupal, nicmene kufr mi sam pujcil a to jsou proste veci, se kterymi se musi pocitat, koneckoncu je to spotrebni zbozi a tahle vada je nastesti jen kosmeticka, zipy, kolecka a madlo je bez ujmy, jen silikonovy lem kufriku. Ale trosku to nastve, kufrik za 5 tisic, parkrat odbaven a je usmudlany a odrbany.
@Ivan PPZ píše:
Tak zrovna třeba Samsonite je dražší a kvalita tam je. Pro někoho je kufr za 5.000 OK a někdo za to zvládne 1 týden dovolené.
Tak právě proto jsem psala, že nechci nic drahého. Už i v domácích spotřebičích jsme pochopili, že dnes již značka nemusí znamenat kvalitu a pět tisíc za kufr nedám. Za čtyři tisíce jsme měli loni půjčené auto na celý týden v Řecku. Každý prostě investuje do něčeho jiného. Je to každého věc, ale můj dotaz, si myslím, je napsaný jasně.
@michee píše:
Manzel si z toho duvodu casto nenechava kufr odbavovat a koupil si od Samsonite palubni kufr. Ja si ho pri jednom letu nechala odbavit a teda pekne ho odreli, manzel me za to zdupal, nicmene kufr mi sam pujcil a to jsou proste veci, se kterymi se musi pocitat, koneckoncu je to spotrebni zbozi a tahle vada je nastesti jen kosmeticka, zipy, kolecka a madlo je bez ujmy, jen silikonovy lem kufriku. Ale trosku to nastve, kufrik za 5 tisic, parkrat odbaven a je usmudlany a odrbany.
Tak to fakt naštve ![]()
@tiffany
jenze pro nekoho je pet tisic zanedbatelna polozka a pro druheho predrazenost,
levne kufry jsem videla v Lidlu.
Ja proste kdyz vim, ze litam kazdy rok, tak proste investuju do poradneho kufru, protoze mi vydrzi nekolik let. Samsonite mame pres deset let urcite…
@berusa.m píše:
Mám doma taky kožený Samsonite. Je to extra třída! Ale pouze pokud cestujeme autem.
Ale kde ty levné kupuješ? Kam mám zajít? Nebo hledáš na netu?
@michee píše:
Kolegyni loni u Samsonitu utrhli drzadlo. Tak to na letisti reklamovala a misto opravy ji pak privezly uplne novy typ Samsonitu ve stejne velikosti. Tak byla spokojena.