Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dotaz jasný. Cestujete s rádi s dětmi od miminek po cca 3 roky nebo jste s nima radši doma? myslím třeba dvoudenní výlet někam nebo na dovolenou týden a více? baví vás balit oblečení, plenky, ubrousky, pití jídlo atd? já jsem z takového výletu někdy total. vyčerpaná. Jak u vás?
@GabinkaCh Mam skoro 16 mesicni dceru a nesnasim to, hlavne vzdycky na neco zapomenj
a nebo kdyz uz malou nebavi byt v autosedacce, to je pak teprv boj ![]()
Cestujeme s nimi rádi a pořád. Hrabe mi z nich doma, mimo domov jsem naopak víc v pohodě, máme program, zábavu…
Mě cestování teda baví
I balení, někdy jsem teda nervózní abych měla všechno. Jen nerada cestuji s dcerkou autem (je jí rok). Nevydrží sedět delší cestu, vydrží tak půl hodiny a pak řve. Ale cestovat vlakem je s ní super zážitek ![]()
Já to vyloženě nesnášela.
Starší dcera byla hrozné miminko. Řvala celý den, měla pevný režim, který nám vyhovoval, ale na výlety a dovolené nás to omezovalo. Na noční spánek usínala v 18.30h. Pokud bych ji spát nedala, nevydržela bych s ní. Vstávala okolo 4-5h ranní..takže třeba jet do penzionu, by bylo utrpení nejen pro nás
No nevadí mi to s dětmi cestuji často, píšu si seznam a odškrtávám děti cestují v pohodě, když něco zapomenu vždy je možnost to koupit.
Ne, jsem na to moc pohodlná. Hlavně mě z toho vyléčila dovolená s ročním miminem, kdy jsem zabalila na týden kufr jak na měsíc, samozřejmě byl plnej naprostých kravin, z nichž jsme víc než půlku ani nepoužili ![]()
Cestuju s nimi rada, akorát, ze mladší je hroznej poblion a ma dostrel, takže kupříkladu minule nejen, ze pozvracel komplet sebe, autosedacku, kus bratra, ale ohodil i moje zada a palubní desku
to se pak cestuje jedna báseň
balení mi nevadí, jídlo a pití kupuju a nevozím (kromě lahvičky do auta)
@beeerush píše:
Cestujeme s nimi rádi a pořád. Hrabe mi z nich doma, mimo domov jsem naopak víc v pohodě, máme program, zábavu…
Mě právě dorazí ten program a zábava ![]()
S dětmi cestujeme od narození, první letadlo v 9 měsících, první 13 hodinový let ve 2,5 letech. Starší (8) má nalítáno před 30 letů, mladší o něco méně. Přijde mi, že čím jsou starší, tím méně věcí vozíme. Ale ani s miminy to nebylo tak hrozné, jen více oblečení.
@GabinkaCh píše:
Dotaz jasný. Cestujete s rádi s dětmi od miminek po cca 3 roky nebo jste s nima radši doma? myslím třeba dvoudenní výlet někam nebo na dovolenou týden a více? baví vás balit oblečení, plenky, ubrousky, pití jídlo atd? já jsem z takového výletu někdy total. vyčerpaná. Jak u vás?
Už to mám nacvičené, dítě balím jako první. Ale je to náročnější - na nic nezapomenout. Loni jsem zapomněla synovi zabalit ponožky. Naštěstí jsme byli v civilizaci, tak jsem mu nějaké koupila ![]()
@Tichošlápek píše:
Cestuju s nimi rada, akorát, ze mladší je hroznej poblion a ma dostrel, takže kupříkladu minule nejen, ze pozvracel komplet sebe, autosedacku, kus bratra, ale ohodil i moje zada a palubní deskuto se pak cestuje jedna báseň
balení mi nevadí, jídlo a pití kupuju a nevozím (kromě lahvičky do auta)
No fuj. Náš taky zvrací, ale ne tak daleko. Mně je blbě z něj. Na delší cestu plánuju vzít kyblík, aby to neodnesla sedačka.
Já si vůbec nedovedu představit ject nějakou delší dobu autem s dětmi. Starší dcera často zvrací a po deseti minutách už se ptá, kdy tam budem… mladší syn(20měsíců) vydrží v sedačce tak půl hodiny. Když někam jedeme, tak to plánuji tak, že se vyráží hned po obědě, aby se děti prospaly v autě a nazpátek taky tak. Balení mi až tolik nevadí, ale celkově je to podle mě s dětmi náročené.
Ja cestuju docela rada, ale jsem vzdy nervozni z deti. Aby to zvladly, nebyly nemocne, nezlobily, nervaly. Ze si to vlastne nakonec ani neuziju. Baleni v pohode, ja balim rada. Ovsem horsi je potom vybalovani, kdyz prijedeme
.
@Russet fuj to vystihuje
kyblik jsem zkousela, ale nejsou mu ještě ani dva roky a kyblik zahodil asi po pěti minutach. Ale ma to i plusy - minimálně jednou tydne drhnu auto, takže je stále neuvěřitelně čisté ![]()