Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kopejka píše:
Když nemůžeš práci vykonávat mají tě přeřadit, když není kam zůstáváš doma za 100%
Přesně tak, není to důvod pro neschopenku, pokud tu práci nemůžeš vykonávat z důvodu toho, že je nevhodná pro těhotnou. Pokud je práce vhodná a člověk má zdravotní problémy, tak tam je to samozřejmě něco jiného a je to na neschopenku.
Na me v tehu nebyla ani jednou a to jsem mela vychazky nejak dve hodky dopolko a dve odpolko?
nebo jak to je
v praci sem marodila pres tri mesice a nic a kamarad ve stejnem zamestnani marodil 2mes a byla na nej kontrola 3× pred 10h dopolko ![]()
@haxnicka Ahoj, já jsem na rizikovém od února, asi měsíc jsem musela jen ležet. Na mě ještě kontrola nepřišla, ale to neznamená, že nepřijde. Vycházky dodržuji a upřímně už se vždy před koncem vycházek těším domů do postele. Těch 6 hodin mi stačí.
A myslím, že i po sedmé ti kontrola může dojít. Podle mě nemůžou dojít v době nočního klidu.
Ano chodí, do 22:00 hodin, pak ráno od 7:00 Nemůžou přijít jen v době nočního klidu.
Podle mě záleží na tom kdo to vykonává. Můj partner byl na nemocenské, ale k lékařům musel i mimo vycházky a jednou zazvonila kontrola zrovna když byl u lékaře. Říkám chlápkovi že partner to samozřejmě bude mít doložené když je na kontrole a jestli chce přijít déle, že v 15:00 by měl pertner být doma. A úředníček se podrbal na hlavě a řekl mi,,víte co, já už takhle po druhé hodiné chci mít klid a né ještě chodit po lidech… " takže asi tak.
@Ellusa Třeba to berou jako spisovnou variantu slova samozřejmě ![]()
A mozna jeste zalezi jak casto je clovek na neschopence…ja ji treba mela po x letech a kolega z prace 2× 3× do roka, bydlime ve stejne obci a stejne sme marodili a na nej prisla kontrola a na me neee. Bud to byla nahoda
a to bydlime cca 200m od sebe ![]()
Byla jsem na rizikovým 3 měsíce - přišla mi kontrola 3× (poprvé z práce, pak 2× ze sociálky, jednou dopolko, jednou v asi půl 9 večer…
Jako neriskovala bych to (pokuta je až 20.000,–), a pokud tvůj stav nedovoluje chodit do práce, myslím, že bys ani neměla večer trajdat po kavárnách ![]()
@AjinaVlada jasně že je to náhoda, návštěvy vybírá PC systém.
Mě přišla jedna v 21,00 hod a druhá hned následující den v 8,00…ten samý kluk a bylo mu to víc než trapné, ale musel. Měla jsem po autonehodě, pár dní propuštěná ze špitálu…