Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hází do cesty jednu překážku za druhou, nevím jestli vědomě, ale i kdyby nevědomě, tak je to furt blbý. Nejdřív že dítě nejde bez svatby, ale jakmile jsi dala najevo nějakou iniciativu ohledně svatby, tak to zase nejde, a podle mě hlavně proto, že bys získala příliš velkou kontrolu nad situací a on by nemohl dál mlžit a odkládat na neurčito.
Máš s ním všeobecně zkušenost, že dokáže věci říkat na rovinu? Nebo je spíš mlžič?
Najdi si mladsiho a bezdetneho. Tento nechce ani dite ani svatbu. A ja se mu nedivím. Na dite uz starej je a ze by se nekdo hrnul do svatby ani ne rok od rozvodu je taky nemysl. Moc na nej tlačíš, chces vsechno hned, on ale nechce, jemu to vyhovuje tak, jak je to ted. Byl by blbej, kdyby se hned po rozvodu znovu ženil a pořizoval si další dite. Hledej jinde, vek mas super, casu dost.
@Snopy123 píše: Více
Povíme si, až ta puberta přijde, jo? Za mě chlapi kolem 50 jdou hrozně rychle se silami do kopru. Hlavně teda psychickými. Vidím to v práci a všude. Můj manžel začal v 50 dost intenzivně sportovat a s dětmi drží krok (zatím), ale je to spíš výjimka. Mimino pro chlapa max do těch 42-43. Ale to je jedno. Ten zakladatelčin stejně nechce.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, možná to souvisí i s tím, proč se rozvedl. Začal s tebou, když byl ženatý. Zřejmě moc dobře ví, co chce. Nečekal bych, že dítě do budoucna bude chtít.
Má teď mladou a šikovnou holku, která se stará. Musel by mít nějakou vnitřní motivaci vytvořit další závazek. V jeho věku je to většinou zamilovanost nebo strach, že odejdeš.
@ambruše Manžel sportuje normálně. Jako otec x dětí tak nějak funguje roky. Co si máme představit pod pubertou víme taky
Netvrdím, že nestárneme. Ale nevím proč bych měla být stará s vnímáním negativního dopadu na výchovu dítěte jen proto že mu je 50+. Ono „stará“ na dítě můžeš být klidně ve 30. Mám kamarádku, která si pořídila 2 děti ve 30 (dle emimina naprosto ok počet dětí a věk) a byla z toho naprosto hotová roky a to děti ani v pubertě nebyly.
Příbuzné chlap se stal otcem v 36. Mají jedno běžné dítě a on je neustále hotový, protože výchova dítěte je tak šíleně náročná a to to dítě chodí do školky.
a další dítě nechce ani omylem.
Příspěvek upraven 08.07.26 v 13:25
Rozvedeny verici s 10letym synem, ktery se bude znovu zenit…on konvertuje?
Ses typická urputná ženská co chce po chlapovi svatbu a děcko…a to chlapi jen odrazuje…já to měla naopak, děti mám až po nátlaku chlapa a taky svatbu… netlačila sem na nic. Navic ses mladá, můžeš mít mladšího bez závazků…dle mě to zřejmě stejně nevydrží…nebo by ses chtěla oblict do svatebních šatů a hrát pózu, ikdyž budeš vědět že sis to vydupala jen?
Bohužel to vidím stejně jako ostatní - závazky nechce, ani svatbu ani dítě. Nebo možná ještě tak tu svatbu, jenže by to znamenalo zlom v tom, že už by vám přece nic nebránilo počít, takže pro jistotu nechce ani tu svatbu.
A řeči „uvidíme, co přijde…“ a „nechci plánovat…“ - jako svatba asi sama nepřijde a naplánovat se musí, že jo.
Můj manžel je o hodně starší než já, děti se mnou má v mnohem pozdějším věku, ale řekli jsme si to prakticky hned na začátku - že děti ano, svatba ano. Vyhýbavé řeči tvého partnera opravdu nevěstí nic dobrého.
@Wilík píše: Více
Typická urputná ženská? Já čtu, že jasně komunikuje, co chce a co je pro ni nepodkročitelné, a doufá, že se partner jasně vyjádří, což mu zřejmě moc nejde.
@Wilík píše: Více
No tak urputnost a nátlak proběhl i ve vašem vztahu, akorát v opačném gardu. Měl tvůj chlap taky radost, že si to vydupal?
@KKubula píše: Více
@Wilík Presne tak, taky si nemyslim, ze je to o nějakém nátlaku, ale chce vedet na cem je, a to vzhledem k vyššímu veku partnera
Jestli chces dite, tak ne s nim. Ten dite uz nechce, jedno mo ty jsi pro nej mlada zenska, zveda mu to ego, ale ve skutecnosti ho nechce.
@KKubula píše: Více
Jenže rozdíl je, že jednou říct co chce, je úplně v pořádku, ale vsadím se že ho s tím otravuje pořád… náznaky a atd…soudím i dle toho, že se ho vyptává jak se budou jmenovat jejích děti
a další. Proste on nechce, a tím by to pro mě bylo uzavřený.
On nechce další rodinu. On už si chce jenom užívat. Což mu mladá holka umožňuje.
A nejspíš to s tebou nemyslí tak úplně vážně.
Pokud ano, stejně by na svatbu bylo dle mého moc brzo, když je vlastně pár měsíců zase svobodný a téměř bez závazků.
Jako takhle. Je to málo a nejspíš by sis měla udělat zadní vrátka kdybys už ho přestala bavit.