Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poměrně vzácná chvíle, kdy je celé e-mimino zcela za jedno a má úplně stejný názor (!)
už to by ti mohlo otevřít oči, i když to nechceš slyšet a špatně se to čte..
neupínej se na ten vztah, nepleťte hlavu tomu klukovi, z tohohle nová rodinka nebude.. rozhlídni se kolem sebe a ukonči to… nebo tě bude tahat za fusekli dalších x let, vymlouvat se, budeš v trapné ponížené situaci a nakonec třeba zjistíš, že to s ním ani nejde.. mohl by de facto být tvým otcem, neblázni…
možná bys nám uvěřila, kdybys mu nabídla KSV - on totiž nadšeně bude souhlasit a ty prozřeš, že mu jde jen o dobrý šuk s mladou holkou, která se navíc může přetrhnout se mu starat o syna…
nekaz si život.
Zakladatelko, kdyby tvůj partner ještě vážně uvažoval o dalším dítěti, tak na to nejspíš bude, vzhledem ke svému věku, sám tlačit a bude v tomto směru aktivní, aby bylo děcko co nejdřív. Normálně mu řekni, že se začínáš pooohlížet po jiném chlapovi, co bude o dítě stát, a pokud to s tebou myslí vážně, tak ať koná dřív, než někoho opravdu najdeš.
Ja tez souhlasim, idealni cas najit mladeho a bez deti, vse budovat spolu. Na tohle se fakt vykasli. Muzes mu rict ze jsi tehotna a uvidis jak se panaczek vybarví. Jen hraje o cas aby mel v posteli mladiu holku co kmità jeste kolem syna kdyz on je v praci. Ty ztracis cas. Je ti 24, to je mnohem lepsi nez 26, nebo 27. A pocitej ze novyho kluka musis taky aspon 2 roky poznavat. Ani to Nevis, ale ted jsi ve veku kdy se rozhoduje jestli budes mit fajn zivot nebo ne. My starsi a zkusenejsi uz vime svoje a vychc*ana pozname po par vetach ![]()
@kyslík píše: Více
Jasně, to nerozporuju, ale podle toho, jak to tazatelka píše, tak na něj docela tlačí, může to být i jen reakce, aby se jí pro tu chvíli zbavil a měl klid a zároveń nepřišel o mladou holku, jako zdroj zábavy.
Nechce dítě ani svatbu.
Dite svatbou podmiňuje, protože tim to plánování dítěte může odložit.
Pokud si dite nejak zařídis, tak mi ver, ze nakonec s nim budes sama. On uz peipritni dite ma a dava to dost najevo.
Jinak na dite mi starej nepřijde. Ale ty mi nepřijdeš vyzrálá.
Jak mas poreseny případ, ze bys zůstala y ditetem sama? Uzivis vas?
@K. Rocánková píše: Více
Tohle prece neni pravda… Právě v tomhle veku ma cas ktery muze promrhat na vzrahy co nevyjdou a poučit se. Delat chyby. Neni ji 40 aby honem rychle hledala chlapa na otěhotnění.
@ambruše píše: Více
V 45. je starý i chlap
V sedesati 15.leteho puberťáka, na maturitak jako kmet, o svatbě a prarodicostvi nemluvě
Mám takových pár v okolí
@Venetia píše: Více
Můžeš to konkretne popsat? Mne je lehce pres 30 a kolem mě má spousta holek deti s mizi 40-55. Jako miminka…
@Venetia No a co že půjde na maturiták jako kment? My na maturiták běžně chodíme jako Hujer, takže se to dost ztratí
Nejmladší syn už tam tedy taky ![]()
K tomu prarodičovství. Ano, to možná nestihne plně. Na druhé straně. Moje tchýně se stala babičkou brzo a tedy o babičkovství nemůže/ nemohlo být ani řeč. To zase chodila ještě do zaměstnání a musela a nestihla a nebyl na vnoučata čas.
A když už je v důchodu tak ji věk vnoučat ujel a budovat není kde.
Tak to raději budu mít doma chlapa co jezdí s dětmi na tábor, na kola, učí ho co považuje za důležité a aktivně se mu věnuje a dítě ho naprosto zbožňuje. ![]()
A znova, netvrdím, že nestárneme, ale zatím to nepovažuji za nějaké drama ![]()
@Venetia To asi záleží. Já si pod tím představuji normální zájem a aktivity s vnoučaty - výlety, akce, hlídání, dovolené, co ty strany baví
Takové to co běžně dělá rodič, jen tedy samozřejmě v omezené časové aktivitě - vzhledem k tomu že není rodič ![]()
Mně se babička s dědou věnovali plně co 14 dnů - tatínek byl na baterky a oni vykrývali plně všechny jeho víkendy. V létě mě brali na chalupu a dovolenou v jeho době, děda se mnou jezdil na kole, na houby, chytat ryby, učil stavět zdi (na chalupě), atd… Babička zajišťovala to ostatní. Naprosto úžasně tedy.
Takové prarodiče bych přála každému dítěti. ![]()
Babička pak bohužel poměrně brzo rychle zemřela. Nestihla ani moje děti
Dědu jsem měla doma do skoro konce
už při svých dětech, protože bio otec raději nekomentovat. ![]()
Příspěvek upraven 09.07.26 v 09:47