Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Takže situace: Krásná zdravá 17.letá dcera s hustými dlouhými kudrnatými vlasy- ne vlnitými, kudrliny do půl zad. Každý jí je chválí, má je fakt hezké no, ale Nesnáší je, žehlí si je, nechává si je žehlit od kámošek, občas od kadeřnice.. Dospělo to tak daleko, že chce jít na chemické narovnání, jde na brigádu, chce si to zaplatit sama.. nevím co s ní.. má s tím někdo zkušenost? Díky A.
@Alberta píše:
Takže situace: Krásná zdravá 17.letá dcera s hustými dlouhými kudrnatými vlasy- ne vlnitými, kudrliny do půl zad. Každý jí je chválí, má je fakt hezké no, ale Nesnáší je, žehlí si je, nechává si je žehlit od kámošek, občas od kadeřnice.. Dospělo to tak daleko, že chce jít na chemické narovnání, jde na brigádu, chce si to zaplatit sama.. nevím co s ní.. má s tím někdo zkušenost? Díky A.
Zkusenost nemam, ale ty vlasy budou stale rust stejne. Takze nove podrosty se budou kroutit dal. ![]()
Coby s ní.
V 17 už jsou vlasy každého věc, zvlášť, když to ani nemusíš platit.
Normálně bych jí nechala a buď zjistí, že se to nevyplatí, protože by tam musela chodit furt, jak to bude odrůstat, anebo bude spokojená.
Já si je, husa hloupá, nechala narovnat. Měla jsem teda hodně vlnity. A nevim, jak je to mozny, ale už jsou proste rovny. Asi i vlivem hormonu krátce poté. Rovny a těžký a nejdou nijak zvlnit.
Rozmluv ji to, narovnat je muže vždycky, pokroutit už pak třeba ne.
Jo díky za odpovědi, jsem maximálně vytočená, takové vlasy jsou dar a ona si je raději ničí.. uaaaa, moje nervy.
Jinak ok, já vím, že je to prkotina, jsou to jenom vlasy, jen mě to vytočilo no ![]()
Mám totiž kamarádku od dětství, co měla přesně takovou kudrnatou hřívu, v pubertě začala blbnout, barvit to vším možným a žehlit.. a výsledek, je proplešatělá, vypadlo jí to, nosí příčesky, fakt bych nerada, aby tak dopadla moje dcera..
Tak já mám spíš vlnité šáší. Hodně husté. To máme geneticky, že máme v rodině moc vlasů a vlk je běžný
. Teď jsem třeba přes hodinu cvičila. Jak se zapotím nebo přijdu do vlhkého prostředí, tak jsou ty vlasy hnusné. Jak neupravená Lesana. Nemám to ráda. Vlastně přes 20 let žehlím, ať jsou upravené. Někdo tady radil vlasový botox. Tak se chystám, že ten zkusím.
Já jsem měla krásné kudrnaté bezúdržbové vlasy a po porodu se mi narovnaly a už se nekudrnati. Nesnáším, že se musím česat. Ale v pubertě mi to strašně moc vadilo a chtěla jsem rovné. Asi model „zatresu hlavou a jdu“ člověk ocení později. Podle mě ji to v tomto věku nerozmluvis, nedá se nic dělat, no.
Nech ji. Nic s ní neuděláš. Kdyžtak to odroste a bude to časem mít jako dřív. Já měla dlouhé blonďaté vlasy až pomalu po pás, už mě štvaly, strašně těžké, dlouho to schlo, bylo mi v létě horko. Hlavně jsem je měla takové škaredé krepare, každá vlna mi šla jinam, žádný lesk. Stejně jsem je nosila pořád v drdolu. Už mě to nebavilo. Dlouho jsem se odvazovala k tomu je radikálně zkrátit. Letos jsem je na jaře dala ostříhat na ježka s delší patkou. Barvu jsem si nechala. Tě by byla škoda. A ejhle. Najednou mám krásné rovné vlasy, lesknou se mi, je mi s nimi líp, volný krk, hned je to suché. Nechuchaji se mi. Takže když chce změnu, bude to fajn. Říkala jsem si také že pokud to nebude ono, za čas to doroste.
@Alberta píše:
Jo díky za odpovědi, jsem maximálně vytočená, takové vlasy jsou dar a ona si je raději ničí.. uaaaa, moje nervy.
Jinak ok, já vím, že je to prkotina, jsou to jenom vlasy, jen mě to vytočilo no
Mám totiž kamarádku od dětství, co měla přesně takovou kudrnatou hřívu, v pubertě začala blbnout, barvit to vším možným a žehlit.. a výsledek, je proplešatělá, vypadlo jí to, nosí příčesky, fakt bych nerada, aby tak dopadla moje dcera..
No ten dar se ale dost špatně udržuje. Celkově péče o kudrnaté vlasy je hodně těžká. Já mám vlasy teda spíše hodně vlnité a ještě jsem to vyhrála. Co znám ženy s kudrnatými vlasy nadává každá. Jednoduše kudrnaté vlasy vyžadují hodně práce. Česat se mohou jen za mokra. Stačí si je blbě přeležet a hned je z nich sláma. Vyčesávat ty chuchvalce taky nic moc.
A jak už to bývá každý chce nejvíc to co nemá.
Ano je to škoda to bez pochyb. Ale pokud už je nyní žehlí asi je opravdu nemusí. Třeba si k přirozenosti dojde časem. Teď bych dceru podpořila. A to nejlepší co pro ni můžete udělat je si ohlídat aby proceduru podstoupila v opravdu kvalitním salonu. Klidně i za cenu, že ji na to přidáš. Vlasy dostanou zabrat to ne, že ne. Ale kvalitně udělaná procedura je nezničí. Zato když si dcera dojde někam, kde to nebude kadeřnice umět může mít opravdu na hlavě zničenou slámu.