Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, používá někdo tuto řadu výrobků? Máme prostředek na dudlíky, výborný, ale tablety do myčky zklamaly, nevím co s nimi budu dělat, kdyby někdo byl z Brna, klidně přenechám
. Co sůl do myčky? Přemýšlím, že zkusím prostředek na mytí nádobí, ale nevím, vaše zkušenosti?? chci právě něco šetrnějího a píší, že je vhodný i na mytí ovoce a zeleniny, odmašťuje dobře a smývá se dobře? ![]()
Já používám jen ten prostředek na ruční mytí nádobí a je skvělý, vydržel mi x let (ani nevím kolik, měla jsem 5l kanystr). K tabletám zkus přidat kyselinu citronovou, v Brně je hodně tvrdá voda a eko tablety (aspoň všechny, co jsem zkoušela), mají problém.
Sůl do myčky je vždycky stejná, ať ji vyrobí kdokoliv ![]()
Jejich prostředek na ruční mytí mám, ten mi vyhovuje. Myju teda v mycce, ale občas něco je třeba v ruce, no znáš to.
Jinak ale bezkonkurenčně nejlepší drogerka je Malinovy frosch
myslím, ze mají i malinovy prostředek na nadobi, tak až zdelam tento, přejdu na nej
![]()
@Semtex oni mají i nějaký levandulový a citronový? nevím jaký je rozdíl čističe na vodní kámen do koupelny a čističe koupelen a sprch
s jakým konkrétně výrobkem máš zkušenost? něco šetrného pro děti na vodní kámen do sprchy by se mi taky hodilo ![]()
@Sedmikráskakrásná Jojo mají všechno možné, zda citron to nevím, ale levanduli stopro. Nicméně já momentálně ujizdim na malině ![]()
Zrovna jejich octový čistič na vodní kamen používám rada, pak mám ještě nějaký univerzalni octovy čistič, s tím meju podlahy, a wc čistič.
@Sedmikráskakrásná Na vodní kamen je nejlepší ta kyselina citronová. Včetně té ekologičnosti, protože je v podstatě poživatelná (samozřejmě v nižší koncentraci, než kterou používáš na čištění). Kupuju v bezobalových obchodech nebo třeba ve Fichemě.
A souhlas s výše zmíněným ohledně soli do myčky: všechno to je obyčejná NaCl.
Používám od feel eco přípravek na mytí nádobí, myje fakt dobře a navíc nemá ten chemický odér jako klasický Jar. Ten mi začal vyloženě smrdět, máme ho v práci, a načichne od něj i plastová krabička na jídlo.
Od tohohle ne. A používám někdy i na ovoce, třeba na citrony, mám k tomu i malý kartáček, tak odrbu trochu tu kůru.
Taky kupuju 5L balení a asi ani nehodlám přípravek měnit. Prostě mi vyhovuje víc než dost ![]()
Ostatní výrobky nepoužívám, ale možná někdy zkusím…
Používám uni. čistič, prostředek na ruční mytí nádobí a prací gely několik let. Jsem s tou řadou moc spoko, akorát aviváž mi nevoní. Jinak malinový Frosch, je též super. Čistí snadno a skvěle, a krásně voní.
@Sedmikráskakrásná píše:
@Semtex oni mají i nějaký levandulový a citronový? nevím jaký je rozdíl čističe na vodní kámen do koupelny a čističe koupelen a sprchs jakým konkrétně výrobkem máš zkušenost? něco šetrného pro děti na vodní kámen do sprchy by se mi taky hodilo
Normal ocet ![]()
@Jana1515 píše:
Normal ocet
Ten nevoní po malinach nebo levanduli přeci
![]()
@Hoa Mai píše:
@Sedmikráskakrásná Na vodní kamen je nejlepší ta kyselina citronová. Včetně té ekologičnosti, protože je v podstatě poživatelná (samozřejmě v nižší koncentraci, než kterou používáš na čištění). Kupuju v bezobalových obchodech nebo třeba ve Fichemě.
A souhlas s výše zmíněným ohledně soli do myčky: všechno to je obyčejná NaCl.
A jak tu kyselinu redis? Jaky pomer?
@Sedmikráskakrásná píše:
Ahoj holky, používá někdo tuto řadu výrobků? Máme prostředek na dudlíky, výborný, ale tablety do myčky zklamaly, nevím co s nimi budu dělat, kdyby někdo byl z Brna, klidně přenechám. Co sůl do myčky? Přemýšlím, že zkusím prostředek na mytí nádobí, ale nevím, vaše zkušenosti?? chci právě něco šetrnějího a píší, že je vhodný i na mytí ovoce a zeleniny, odmašťuje dobře a smývá se dobře?
Feel eco není ekologicky vůbec šetrný ani přírodní. Bacha na to. V každém výrobku najdeš nějakou „fuj“ látku. A rozhodně bych s tím nemyla zeleninu. Někomu to nevadí, ale chceš -li něco setrnejsiho, tak tohle ne..
@ProfZav píše:
Feel eco není ekologicky vůbec šetrný ani přírodní. Bacha na to. V každém výrobku najdeš nějakou „fuj“ látku. A rozhodně bych s tím nemyla zeleninu. Někomu to nevadí, ale chceš -li něco setrnejsiho, tak tohle ne..
Ale propaguje se to na mytí ovoce ![]()
Já ho kvůli tomu kupuju