Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat je tu nějaká maminka která má zkušenosti s chlamydii u dětí? já mám 8 měsíční dcerku a už od narození je nemocná neustále zápal plic a bronchitida. pořád dostáváme antibiotika které nám zaberou na 14dnu a pak jsme zase nemocný. jsem z toho už vyřízená
doktorka nás chce poslat na vyšetření chlamydie, skoro žádné info mi nedala. díky za odpovědi a info ![]()
@tamonisi Vyšetření je ROZHODNĚ ta nejlepší věc, buď ráda za doktorku, ty testy jsou drahé a většina doktorů to nechce dělat. Neboj se, je to jenom běžný odběr krve, za týden si pak zavoláš pro výsledky. Pokud budou pozitivní, léčba probíhá dlouhodobějším braním atb, cca 3-5 týdnů.
Pár let zpátky…asi 6…moje tehdy osmiletá dcera…měsíc v kuse suchý dráždivý kašel. Nakonec to byly plicní chlamydie. Ale nikdy předtím tolik nemarodila, ve smyslu průdušky nebo zápal plic. Ty chlamydie přišly z ničeho nic. Dostala na to ATB na 3 týdny (nevím tedy už jaký to byly) a od tý doby má pokoj. ![]()
Tak uvidíme v pondělí máme jít na odběry, doufám že už bude líp. Na malou se to hrne z každý strany starší dcera chodí do školky a manžel je řidič autobusu tak se u nás točí bakterie neustále. chudinka nemá ani zakladní očkování, doktorka vždycky na mě kouká jako bych to dělala schválně, Nemáte zkušenosti čím bych mohla jí posílit imunitu?
@tamonisi píše:
Tak uvidíme v pondělí máme jít na odběry, doufám že už bude líp. Na malou se to hrne z každý strany starší dcera chodí do školky a manžel je řidič autobusu tak se u nás točí bakterie neustále. chudinka nemá ani zakladní očkování, doktorka vždycky na mě kouká jako bych to dělala schválně, Nemáte zkušenosti čím bych mohla jí posílit imunitu?
Ahoj, rovnou bych ji objednala na imunologiii, ci se domluv s dr zda by ti neco nepredepsala, ale pripravky bezne dostupne v lekarne jsou na prd, jen vyhozene penize, zaklad je pestra strava, ale pokud ma narusenou imunitu pomuzou ti jen to co imunologove predepisi
A davala bych lactobacily dlouhodobe, taky dcera uziva, i ty tu imunitu trochu podporuji, nehlede na to ze z tech atb ma vybitou strevni mikrofloru
Ahojky holky chtěla jsem vás poprosit jestli některá z vás byla na epidurální blokádě? Zítra ráno na to jdu a moc info nemám
díky moc za odpovědi
Mám chlamydie byly mi zjištěny cca před půl rokem.. manzela jsem vyhnala na krev on je neměl měl ty plicní já pohlavní.. záhada.. oba jsme dostaly ATB. Teď jsem byla na kontrolní vyšetření krve a mám je pořád jen trochu klesla hodnota plus k tomu mám i ty plicní.. máme dceru 6let než jsem zjistila že mám chlamydie tak jsem se koupala s dcerou.. může to taky chytit?? Mám z toho strach… Mám jít k pediatrovi.. a říct si o testy na chlamydie? Stydím se za to. A ještě tohle.. poraďte názory
Nestyďte se a běžte s dcerou k pediatrovi, jde přece o zdraví vaší dcery…A je to doktor, setkal se se spoustou nemocí…určitě to nebude nijak prožívat…
Dceru vyšetří a vy budete klidnější, ať to dopadne tak, nebo tak…
Chytit to od vás mohla od obou. A je to pěkné svinstvo, takže bych k lékaři zašla.
No asi zajdi máte pravdu jen kdybychom nebydlela na dědině.. tu se zná každý s každým. Je to více citlivé
Lékař musí zachovávat lékařské tajemství. Pokud se cokoliv vynese, tak stížnost na Lékarskou komoru.
@Anonymní píše:
No asi zajdi máte pravdu jen kdybychom nebydlela na dědině.. tu se zná každý s každým. Je to více citlivé
@Anonymní píše:
Tak nevyprávěj o pohlavních chlamydiích, ale o plicních. V krvi najdou obojí.