Hysterie při koupání

2
1.10.15 18:17

Hysterie pri koupani

Ahoj mamci,
mam problem s koupanim u desetimesicni dcery. Dcera koupani milovala. Minuly mesic mala v sedu podklouzla ve vane a od te doby vyvadi. Zkousela jsem vsechno, co me napadlo. Koupanim s rodicem, koupani a kojeni, koupani ve vanicce v detskem pokoji, hrani ve vane s hrackami bez vody, ruzna teplota vody, protiskluzova podlozka. Nic nepomohlo, situace se zhorsila a vcera se mi v afektu pri minutovem koupani pozvracela.
Dcera ma za sebou dva kurzy plavani mimin, na kterych nikdy nebrecela a vodu si uzivala. Minuly tyden jsem s ni zkusila jit plavat do velkeho bazenu a vsechno v pohode, ve vode se cachtala, smala se a nechtela z vody.
Problem nastava doma pri koupani ve vane nebo vanicce. Prosim poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
1.10.15 18:19

@Petras84 Co zkusit na nějaký čas jen sprchovat? Nebo nekoupat každý den (dočasně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.10.15 18:22

A co zkusit sedátko do vany, třeba by se v něm cítila jistěji, některé mají i různé herní prvky. Třeba by se jí to líbilo. Nebo zkus vanu na několik dní vynechat, třeba jen otřít žínkou a za čas to zkusit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
1.10.15 18:22

Umývala bych dočasně jen zadeček v umyvadle. ono se to srovná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
1.10.15 19:32

Já bych zkusila nějaký větší škopek, kam se dítě vejde akorát tak na posazení. Třeba získá jistotu, že tam nemlůže uklouznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
1.10.15 20:23

@Petras84 také bych radila zkusit jen sprchovat a chvilku nekoupat. Pokud nevadí bazén, tak z vody mít strach nebude. Přeji ať to brzo přejde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
1.10.15 22:33

My to měli doma i bez nehody ve vaně. Dceři jsou 2 roky a měla už asi 3 období, kdy prostě začala při koupání hysterčit. Nevím proč to přišlo. Vždy pomohlo pár dní nekoupat, jen opravdu rychle vysprchovat a za pár dní se vykoupat s ní a pak už to zase bylo ok. Trvalo to vždy tak týden. Hlavně bych radila netlačit. Pokud ucítí z tebe nervozitu už před koupáním a při koupání, tak to bude ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí