Nespí, pláče a chce dudlík

4239
1.10.15 14:21

Nespí, pláče a chce dudlík

Ahoj holky, potřebuji poradit, uklidnit..
Náš 4. měsíční brouček je šíleně závislí na dudlíku. Až tak, že si kolikrát říkám, proč jsem mu ho kdy ukazovala :lol: Vůbec by mi to nevadilo, kdyby ho ale tak 100× za den nevyplivl a s brekem ho nevyžadoval zpět. Nedělám nic jiného, než lítám okolo něj a vracím mu ho do pusinky. Když usíná, musím u něj sedět, protože se jinak vzbudí a zase řve, že ho nemá. Večer když zabere, spí naštěstí jen s jedním krmením až do rána. Ty dny jsou ale děsné.. Když usne, spí max. 15 minut a zase ho vzbudí to, že ho nemá a tak pořád dokola. Už jsem z toho na nervy, nic nestíhám, bydlíme ve velikém domě, všude nepořádek a chaos. Jakmile přes den něco začnu dělat, udělám na půl a zase musím k malému. Večer pak všechno doháním, ale stejně stíhám jen ten základ. Manžel pomáhá, jak se dá, ale i to nestačí.
Myslíte, že se časem zlepší? Že se prďola uklidní a naučí třeba s dudlíkem manipulovat? Je to moje první dítě a už teď si říkám, že do druhého nejdu, protože je to fakt záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
658
1.10.15 14:25

Mela jsem to uplne stejne.. Zkus mu dat dudlik do pusinky a treba latkovou plenu mu dej k t pusince tak aby mu ten dudlik nevypadl. Jestli chapes jak to myslim.. To jedine zabiralo.. Jinak on se casem nauci ten dudlik v pusince udrzet.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.10.15 14:25

Kolem 4 měsíce už obě děti začínali si ho dávat do pusiny sami, ale jen když se jim chtělo. Pokud potřebuješ něco udělat, tak si pořiď šátek, mimčo v něm bude spát nebo se koukat kolem a ty máš ruce volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
1.10.15 14:26

Vydrž :lol:, je to normální, náš to měl taky tak, naučil se ho sám nandat asi v 7 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.10.15 14:41

Prvnimu jsem posluhovala do dvou let, kolem roku uz se budil treba jen 2× za noc, to uz bylo docela dobre. Porad jsem verila lidem, co psali, ze si dite nauci najit dudlik samo - tak moje tri kusy ani nahodou. kdyz se vzbudi, tak jen rvou a jsou uplne mimo.

u druheho, kdyz to kolem 3 mesicu zacalo bavirat obratky, jsem zalozila tuto diskusi , dudlik jsem mu sebrala (instrukce v te diskusi) a nastal raj na zemi
tot dite nebylo kojene, takze jsem ho krmila v noci z flasky bez probuzeni, tim se podarilo postupne odbourat i to nocni krmeni, od pul roku zcela samostatne spici dite

u tretiho to tak pohodove neslo, ale od mala nedostava dudlik na spani, chvili to jde, chvili zas ne - vzdycky dostal chorobu, ja mu povolila, dudlicka dopraLA, ZVYKL si, chtel hop furt, musela jsem hop nechat vyrvat atd atd - kazdopadne furt lepsi, nez u prvniho, ted spi v pohode.

a satek vsechny moje deti nesnasely a kdyz v nem nahodou po silenem breku vycerpanim usnuly, stejne jsem nedokazala nic delat, abych jim neublizila - neni to pro kazdeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
1.10.15 14:44

Pořád lepší dudlík, než kdyby ti chtěl celý den cucat prso. Pracovat se s ním určitě naučí, neboj. :) Zkus mu dát do postýlky třeba 2-3 dudlíky, snáz nějaký nahmátne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
1.10.15 14:50

Neboj, on se ho nauci davat do pusinky co nevidet sam :) No a neni treba hladovy, ze ho porad tak chce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 14:57

@luci5 Dej mu dudlík na řetízek. Obě moje děti se co se dudlíku týče umějí od 4.-5. měsíce obsloužit samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 15:19
@kerrankin píše:
@luci5 Dcera se ho naučila sama nahmátnout, měla v postýlce čtyři. Zpočátku jsem jí vždy vzala ruku a spolu jsme ho našmátraly, dávala jsem je vždy ke kraji. Ale nevím, kolik jí bylo :think:@Svistice Myslíš ten klasický řetízek/šňůrka, co se prodává na dudlík? Netlačí je to, za co to přicvakneš? Nebo nemůžou se na něm nějak přiškrtit, zdá se mi to nebezpečné, i když on je asi dost krátký…

Ano, myslím ten na dudlíky. Musí se na dítě šikovně přicvaknout - doprostřed těla a aby dělka byla tak akorát do pusy. Pak se mu nemůže omotat kolem krku, když se třeba v noci otáčí. Na tlačení si děti nikdy nestěžovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.10.15 15:37

Mozna to bude znit drsne, zkus ho nechat treba vyrvat…po case si muze zvyknout byt bez nej…ja dudlika nepouzivam vubec, par krat jsem ho dala a pak nastesti ho dcera ani nechtela takze mam pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 16:07

Jinak teda já dávala a dávám dudlík jen pokud to dítě potřebovalo - to jest pouze na usnutí(protože jinak jeli oba palec -s tím si vystačí i v noci, pokud náhodou nenenajde dudlík). Ve čtyřech měsících byli oba dávno přes den na zemi a mrcasili se za hračkama, takže po dudlíku ani nevzdechli.
Takže bych zvážila, zda je nutné, aby dítě mělo imrvére v puse dudana. Jestli si jím jenom nekompenzuje třeba potřebu kontaktu nebo mít společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 16:10
@Adelka951 píše:
Kolem 4 měsíce už obě děti začínali si ho dávat do pusiny sami, ale jen když se jim chtělo.Pokud potřebuješ něco udělat, tak si pořiď šátek, mimčo v něm bude spát nebo se koukat kolem a ty máš ruce volné.

V šátku jsem jeden čas musela nosit druhorozené dítě. A do teď jsem nepochopila, jak bych s tím baťohem na hrudi měla být schopná obstarávat domácnost. Bylo to super akorát na to, že dítě konečně zmlklo, usnulo, mě nebolely záda z tahání na ruce. A dalo se s tím teda docela dobře emiminovat u kompu nebo čučet na televizi, maximálně vyžehlit něco jednoduchého typu plíny či dojít s odpadkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí