Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Plicní chlamydie měl malý ve 2 měsících, je to pěkné svinstvo, rozrostlo se mu to až v chlamydiový zápal plic a přenáší se jako jiné běžné nemoci, kapenkovým přenosem ( kýchání, kašlání…), Tehda, jak mi v nemocnici řekli, co malému je, tak mě málem švihlo, ale pak mi doktorka vysvětli, že to mohl klidně chytnout někde v obchodě, nebo u pediatričky. Takže bych klidně s malou k doktorovy šla, řekla mu, že se u vás objevili plicní chlamydie.
Dobrý den, citlivý dotaz, proto anonym. Máme s mužem pravděpodobně chlamydii (tu přenosnou pohlavně). Muž žádné příznaky (ale to tak být může) a já svědění, krvácení uprostřed cyklu, hnisavý výtok, včera mi byly dělány stěry, výsledky v úterý, dr. si myslí, že tu budou ony. Já se ale ptám - než jsem šla k MUDr., tak jsem svědění trochu přeléčila antymykotickými léky a trošku ustalo a to krvácení jsem myslela taky, že je z jiné příčiny a nějakou dobu jsme tudíž to s mužem měli a nevěděli o tom. A já mám hrozný strach, aby to děti nechytly - z vany, ze záchod. prkénka, s deky na gauči, kde v noci muž někdy leží nahatý apod..Teď od včera vše dezinfikuju, peru atd., ale to té doby??? Prosím jak by se to u dětí projevilo, máme dvě dcery. Děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den, citlivý dotaz, proto anonym. Máme s mužem pravděpodobně chlamydii (tu přenosnou pohlavně). Muž žádné příznaky (ale to tak být může) a já svědění, krvácení uprostřed cyklu, hnisavý výtok, včera mi byly dělány stěry, výsledky v úterý, dr. si myslí, že tu budou ony. Já se ale ptám - než jsem šla k MUDr., tak jsem svědění trochu přeléčila antymykotickými léky a trošku ustalo a to krvácení jsem myslela taky, že je z jiné příčiny a nějakou dobu jsme tudíž to s mužem měli a nevěděli o tom. A já mám hrozný strach, aby to děti nechytly - z vany, ze záchod. prkénka, s deky na gauči, kde v noci muž někdy leží nahatý apod..Teď od včera vše dezinfikuju, peru atd., ale to té doby??? Prosím jak by se to u dětí projevilo, máme dvě dcery. Děkuji.
Pohlavní chlamydie se chytá jenom z pohlavním stykem ![]()
@Anonymní píše:
Pohlavní chlamydie se chytá jenom z pohlavním stykem
No to nevím, prý má mít každý svůj ručník, tak proč asi. Ručníky máme svoje pořád, ale třeba ta deka na gauči? Jsem z toho trochu vyděšená a taky naštvaná, že musím čekat až do úterý na výsledky a teprve potom začne léčba. Mám svědění, výtok, je to hnus, už bych nejradši ty prášky brala. A mám strach o děti.