Tobrex - reakce 3měsíčního miminka

123
1.10.15 20:30

Tobrex - reakce 3.mes.miminka

Ahoooj.. Chci se zeptat. Od narozeni ma dcerka asi trochu ucpany slzny kanalek- do ted jsme kapali OcuFlash a masirovali. Jsou ji 3 mes.byli jsme na ocnim- udelali stery a hned dali ATB TOBREX kapky.. Vysledky budou za tyden. Kapu 2.den a oko slzi vice nez predtim a mala je dnes i uplakanejsi, moc nespi pres den.. Muze to byt reakce na atb? Ted vecerni kapku jsem radsi nedala.
Za tyden pry pani doktorka uvidi a mozna proplachne- to se mi nechce ji nechat delat.. Mala je trochu hysterka, kdyz se ji neco nelibi.. :(

Dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
1.10.15 20:35

Se divím, že se to řeší tak dlouho 8o…tři měsíce ji trápit kapáním do očí…

Chodíš na oční nebo jen dětská?

Jsem pro „radikálnější“ řešení…průplach kanálků…Měla jsem to u obou kluků a byl pokoj hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
1.10.15 20:37

@Mischell23 mala mela tyto kapky a zabralo to asi za 3 dny, tak zavolej na to ocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
1.10.15 20:59

Já teda šla na proplach taky po šestinedělí, kdy jsme kapali kde co…chvíle řevu a od té doby klid…podle mého to kapání po třech - čtyřech hodinách je daleko větší trápení než jedem drobný zákrok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
1.10.15 21:11

@Lenka512 my kapeme, masírujeme skoro 5 měsíců :zed: Teď jsme byli na proplachu a očičko od té doby slzí. :nevim: Tak nevím, jestli je to tím proplachem nebo atb.
@Mischell23 nemyslím si, že by byla malá uplakanější kvůli tobrexu. JInak s tím slzením nevím, řeším momentálně to samé. Každopádně ideální doba na proplach je mezi 4-6 měsícem, tak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.10.15 21:14

Naše malá měla proplach po 6 týdnech a teď ve třech měsících proplach a sondáž… tobrex jsme kapali předtím i teď (teď asi 3 týdny) oko přestalo hnisat, ale dost slzelo, každopádně ji zjistili tři vazivové spoje v kanálcích, takže nás to bude trápit asi i dál a já ji musím dělat masáže a kapat přírodní kapičky :(…děsně u těch masáží řve chudák…ale co se týká sondáže, je to sice děsný řev, ale lepší než když ji pořád očička trápí :( btw na očním nám řekli, že sondáž nemá význam dělat dříve jak ve třech měsících, neboť se to rádo vrací :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.10.15 22:27

Taky si nemyslim, ze je to tobrexem. Syn ho mel trikrat. Hnisani a nepruchodnost kanalku do 10mesicu. 5× denne masaz a kapani, vystridalu jsme co slo, nakonec Omisan baby (doporucuji). Ma za sebou ctyri sondaze a pruplachy, objednan na plastiku kanalku do Motola… A za tri dny od doruceni terminu zacal slapat kanalek sam (synova ocni lekarka to pry zazila jednou za svoji karieru).

Jinak v tom steru byva streptokok i stafylokok, ale pricina nepruchodnosti to nebyva, spis je to pridruzena potiz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.15 11:34

@Lenka512. Obvodacka rikala, ze do 3 mes.se to resi kapanim- ze se kanalek muze dovyvinout a zpruchodnit sam..
Ja byla na ocnim - ptala jsem se na malou - byla tam i Mudr. Zobanova- detska.. Doporucila jiz zminene..

Hrozne se bojim, ze bude mit hystericky zachvat.. :( kolikrat se az zalyka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.15 11:51

Jen premyslim jestli ji to nemuze treba palit. Zacne cca hodku po kapani byt nevrla a place..
Vecerni kapku jsem nekapla a krasne usla..
Navic se bojim, pisi v letacku, ze hrozi poraneni rohovky?? 8o. Tak co je to za kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
2.10.15 13:45

@Mischell23 já bych ty letáčky radši nečetla :) řídila jsem se radou doktora a neřešila jsem letáček.. každopádně na tohle vám dá odpověď jedině doktor, zda je to normální reakce nebo ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.15 14:35

@Ester588 jojo, volala jsem tam. Pry kdyz to nema cervene nebo otekle, tak muzu davat dal. A muze to byt k tomu pry..

Jen mi nejde do hlavy - tim padem ji to asi pali v tom ocicku a trapit ji tim dal?? No nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
2.10.15 17:14

@Mischell23 my máme kapičky omisan baby, a ty jsou přírodní, tak zkusit třeba ty? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.15 18:38

@Ester588. Ja do ted kapala OcuFlash- taky prirodni a v pohode. Ale dr.hned dala na ocnim Atb - a jeste nema vysledky ze steru..
Ty kapicky omisan baby sem dnes objednala v lekarne. Budou v pondeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
2.10.15 19:45

@Mischell23 tak to nevím no :( nejsem doktor tak neporadím, ale jestli se Vám to opravdu nezdá, tak bych radši nekapala a zeptala se na tu reakci na ATB :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí