Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoooj.. Chci se zeptat. Od narozeni ma dcerka asi trochu ucpany slzny kanalek- do ted jsme kapali OcuFlash a masirovali. Jsou ji 3 mes.byli jsme na ocnim- udelali stery a hned dali ATB TOBREX kapky.. Vysledky budou za tyden. Kapu 2.den a oko slzi vice nez predtim a mala je dnes i uplakanejsi, moc nespi pres den.. Muze to byt reakce na atb? Ted vecerni kapku jsem radsi nedala.
Za tyden pry pani doktorka uvidi a mozna proplachne- to se mi nechce ji nechat delat.. Mala je trochu hysterka, kdyz se ji neco nelibi.. ![]()
Dekuji za rady
Se divím, že se to řeší tak dlouho
…tři měsíce ji trápit kapáním do očí…
Chodíš na oční nebo jen dětská?
Jsem pro „radikálnější“ řešení…průplach kanálků…Měla jsem to u obou kluků a byl pokoj hned…
@Mischell23 mala mela tyto kapky a zabralo to asi za 3 dny, tak zavolej na to ocni.
Já teda šla na proplach taky po šestinedělí, kdy jsme kapali kde co…chvíle řevu a od té doby klid…podle mého to kapání po třech - čtyřech hodinách je daleko větší trápení než jedem drobný zákrok…
@Lenka512 my kapeme, masírujeme skoro 5 měsíců
Teď jsme byli na proplachu a očičko od té doby slzí.
Tak nevím, jestli je to tím proplachem nebo atb.
@Mischell23 nemyslím si, že by byla malá uplakanější kvůli tobrexu. JInak s tím slzením nevím, řeším momentálně to samé. Každopádně ideální doba na proplach je mezi 4-6 měsícem, tak uvidíte.
Naše malá měla proplach po 6 týdnech a teď ve třech měsících proplach a sondáž… tobrex jsme kapali předtím i teď (teď asi 3 týdny) oko přestalo hnisat, ale dost slzelo, každopádně ji zjistili tři vazivové spoje v kanálcích, takže nás to bude trápit asi i dál a já ji musím dělat masáže a kapat přírodní kapičky
…děsně u těch masáží řve chudák…ale co se týká sondáže, je to sice děsný řev, ale lepší než když ji pořád očička trápí
btw na očním nám řekli, že sondáž nemá význam dělat dříve jak ve třech měsících, neboť se to rádo vrací :/
Taky si nemyslim, ze je to tobrexem. Syn ho mel trikrat. Hnisani a nepruchodnost kanalku do 10mesicu. 5× denne masaz a kapani, vystridalu jsme co slo, nakonec Omisan baby (doporucuji). Ma za sebou ctyri sondaze a pruplachy, objednan na plastiku kanalku do Motola… A za tri dny od doruceni terminu zacal slapat kanalek sam (synova ocni lekarka to pry zazila jednou za svoji karieru).
Jinak v tom steru byva streptokok i stafylokok, ale pricina nepruchodnosti to nebyva, spis je to pridruzena potiz.
@Lenka512. Obvodacka rikala, ze do 3 mes.se to resi kapanim- ze se kanalek muze dovyvinout a zpruchodnit sam..
Ja byla na ocnim - ptala jsem se na malou - byla tam i Mudr. Zobanova- detska.. Doporucila jiz zminene..
Hrozne se bojim, ze bude mit hystericky zachvat..
kolikrat se az zalyka..
Jen premyslim jestli ji to nemuze treba palit. Zacne cca hodku po kapani byt nevrla a place..
Vecerni kapku jsem nekapla a krasne usla..
Navic se bojim, pisi v letacku, ze hrozi poraneni rohovky??
. Tak co je to za kapky?
@Mischell23 já bych ty letáčky radši nečetla
řídila jsem se radou doktora a neřešila jsem letáček.. každopádně na tohle vám dá odpověď jedině doktor, zda je to normální reakce nebo ne ![]()
@Ester588 jojo, volala jsem tam. Pry kdyz to nema cervene nebo otekle, tak muzu davat dal. A muze to byt k tomu pry..
Jen mi nejde do hlavy - tim padem ji to asi pali v tom ocicku a trapit ji tim dal?? No nevim…
@Mischell23 my máme kapičky omisan baby, a ty jsou přírodní, tak zkusit třeba ty? ![]()
@Ester588. Ja do ted kapala OcuFlash- taky prirodni a v pohode. Ale dr.hned dala na ocnim Atb - a jeste nema vysledky ze steru..
Ty kapicky omisan baby sem dnes objednala v lekarne. Budou v pondeli..
@Mischell23 tak to nevím no
nejsem doktor tak neporadím, ale jestli se Vám to opravdu nezdá, tak bych radši nekapala a zeptala se na tu reakci na ATB ![]()