Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kocourGarfield kroužky chce, ještě chtěla chodit na jeden, ten už jsem zatrhla. A ano mě se to hodí, že se neflaka po sídlišti. S manželem řešíme dlouhodobě nějaké rozpory. To jsme ale úplně odbočili od tématu. Pokud bych si já pořídila psa bylo by to po dohodě a předem naplánované. Vzala bych si dovolenou a byla s ním. Určitě bych ho nehodila někomu na krk a ještě házela starost a vinu na ostatní.
@sunshine125 píše:
Děkuji všem za názory. Jen jsem se chtěla vypsat. Psa mám ráda a děti taky. Ale prostě nebudeme schopní se o něho plnohodnotne postarat a dát mu všechno co mám mít. Hlavně tedy čas. To byl důvod proč jsem ho nechtěla. Být doma tak to neřeším i když i tak by mě to štvalo. Pokusím se to pořešit aby to bylo dobře. Což není asi žádné řešení.
Pes ven muze uplne v klidu.
Ne muze, ale musi - jinak hrozi, ze vam zacne obcuravat byt a uz neprestane.
Tak mas na vybranou, bud k reseni dotlacit manzela nebo to resit sama.
Nechat to vyhnit neni cesta
.
Pokud chces psa detem nechat, jeste je varianta poridit latkovou zaviraci prepravku a proste ho dcera bude brat na krouzky s sebou a pes pocka v prepravce. Staci se tam domluvit.
Vzdyt je uplne mrnavej, vejde se vsude.
@sunshine125 píše:
@kocourGarfield kroužky chce, ještě chtěla chodit na jeden, ten už jsem zatrhla. A ano mě se to hodí, že se neflaka po sídlišti. S manželem řešíme dlouhodobě nějaké rozpory. To jsme ale úplně odbočili od tématu. Pokud bych si já pořídila psa bylo by to po dohodě a předem naplánované. Vzala bych si dovolenou a byla s ním. Určitě bych ho nehodila někomu na krk a ještě házela starost a vinu na ostatní.
Bacha na to, ze jsi nas*rana na chlapa a protoze si na nej nedovolis, hromosvod bude pes.
@Lucie_Sx to by určitě nešlo. Do DDM pes nesmí, ke koním taky ne. Na ZUŠ jezdí do vedlejšího města. To je nesmysl. Pokud se u něj nějak nevystridame, tak to prostě nemá řešení. Musí se učit být doma chvilku sám, ale jak už jsem psala, já to nemám kdy ho něco učit.
@sunshine125 píše:
@Matt 02 jak píšu, dcera se stará kdokoliv má čas. Sbírá bobky, nezapomene koupit granule, dá najíst. Nemyslím si, že by neměla zájem. Jen mi přijde mimo hodit všechnu zodpovědnost na ni. Navíc mezi kroužky má času fakt málo. Mám to tak udělané schválně, aby se neflakala po sídlišti když jsem v práci. Se psem jsem nepočítala. Až bude pes starší věřím, že se mu bude ve volných chvílích věnovat, venčit ho.
Aha, takže psa chce a stará se, no tak by asi nebylo fakt fér, jí ho teď dávat pryč, když ho má doma. To by pro ní bylo hrozný. Tak halt když to nebude stíhat, všechny kroužky, tak nějaký oželí, i se psem se dá trávit fajn volný čas. Nejde si kamarády, co mají také psy, budou chodit ven, věnovat se mu i doma, může chodit klidně na cvičák, je to sice prcek, ale znám pár jorkšírů, co běhají třeba agility, existují letní tábory, kam jezdí i děti se psem atd. Prostě pokud jí to baví, má pro to zápal, tak to mění situaci.
Pokud si nekdo poridi psa (zvire), musi mu proste prizpusobit svuj zivot tak, aby byli vsichni spokojeni.
Kdyz mam psa, musim pocitat s tim, ze musim vencit (stene i v noci samozrejme) x krat denne, aby se naucilo vencit se venku, musim ho naucit byt samo, vychovat ho, prijit na privolani, chodit na voditku a x dalsich veci. Musim mu prizpusobit dovolenou (nebo mit hlidani), musim pocitat s vydaji za jidlo a veterinu. Musim mu poskytnout i psychicke a fyzicke vyziti. Ve stari se potreba pece zase zvysi, jako u starych lidi.
Pokud tohle nejste schopni psovi dat, pro nej nejlepsi bude najit mu jinou rodinu, ktera se tomu zivotu se psem proste prizpusobi.
Ve tve rodine, zakladatelko, neni problem ten pes, ale vase celkove vztahy, jak tak ctu mezi radky. Zadna domluva, kritika tebe a deti ze strany tchyne a ty se z toho hroutis. To neni o psovi. Ten to akorat vsechno krasne ukazal.
@sunshine125 píše:
ale jo, to jsme pochopili, ty jsi v tomhle normální a zodpovědná. jenže muž se nestará a starat nebude, co na tom chceš „pořešit“?
@Matt 02 s tím počítá, že by si ho někdy někam vzala. Ale hlavní starost má dospělí. Já s pracovní dobou nehnu a manžel má priority jinde. Dítě nemůže být pořád samo doma se psem. Nebo venku se psem. Psa musí někdo vychovávat a na to ona nestačí. Když pes bude vyrůstat mezi dětmi na sídlišťi tak to asi taky není dobře.
Chudák pes, manžel je asi dementní když bez předchozí domluvy a plánu s celou rodinou poridí štěňátko. Zapojit se musí všichni i děti pokud si pejska přály. Teď se musíte společně dohodnout co s tím, pokud nejste schopni se pejskovi obětovat, tak ho dejte pryč. Štěně jorkšíra prodáte bez problemů.
@navy blue už jsem psala zkusit mu postoj první říct, že se musí zapojit primárně on a ne děti. Anebo ho donutit dát psa pryč. Já ho dávat pryč nebudu. Nebudu do důchodu poslouchat jak od děti tak od něj že maminka jim sebrala psa
@Matt 02 to jsem psala taky na začátku. Zakladatelka ale rušit žádný kroužek nechce
Čili priorita pes tam nejde.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 10:08
@sunshine125 píše:
@Lucie_Sx to by určitě nešlo. Do DDM pes nesmí, ke koním taky ne. Na ZUŠ jezdí do vedlejšího města. To je nesmysl. Pokud se u něj nějak nevystridame, tak to prostě nemá řešení. Musí se učit být doma chvilku sám, ale jak už jsem psala, já to nemám kdy ho něco učit.
Budou vánoční prázdniny, je to ideální čas ho učit, být sám doma. K babičce ho moc nestrkejte, to je tak o to, že se to pak nikdy nenaučí. Píšeš, že dcera chodí do pětky, to má nejčastěji tak do jedné, tak pak půjde hned se psem. Sice není ideální, že bude štěně pět hodin samo doma, ale dělá to tak většina lidí, maximálně si lidi vezmou týden dovolenou, to je stejně málo. Halt se prostě ze začátku asi vyčůrá a bude trvat trošku déle, než se naučí stoprocentně čistotnost, ale jak říkám, řeší to tak většina lidí, málo kdo si může dovolit být doma se štěnětem měsíc a nejste jediní, kdo má psa, ještě takového čudlu. Ona to fakt není žádná katastrofa, kdyby dcera neměla ke psovi vztah, tak je to jiná. Ale pokud se rozhodnete si psa nechaty nedávejte ho k babičce, za prvé se jí nedivím a za druhé, štěně se musí naučit být samo doma.
@Matt 02 nebude, dítě pak je v družině a má ty kroužky. Doma sama být nemá a nebude.
@kocourGarfield starat teď dopoledne se mohl manžel a ne ze budu rušit zaplacené kroužky pro desetileté dítě. To se může starat ve volném čase. A taky se stará.