Chlap pořídil psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
6.12.22 07:20
@sunshine125 píše:
Tady zakladatelka. Dcera měla včera s místním spolkem čerty domluvené už asi tři měsíce, nemohla (oprava) to zrušit. Jinak má 4× do týdne kroužek. Přijdeme mi jako nesmysl házet zodpovědnost na 10 leté dítě. Nemůže být vždy po škole celé odpoledne doma sama se psem. Já tchýni nic na krk nehodila. Byl to nápad manžela celé, protože až po pořízení si uvědomil že je to mimino, které vyžaduje péči. Ja vzdy po práci letím za psem. Včera jsem vzala malou na ty čerty. Štve mě že se k tomu nehlásí ten kdo to celé nadrobil. Dnes zase dopoledne nebude doma aby s ním byl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.12.22 07:20
@jannina1 píše:
Konečně mohou normálně žít? Co to je za volovinu? My jsme měli vždycky psy a nyní máme a vždycky jsme normálně žili 😃
A to jezdíme několikrát ročně na dovolené, v zimě lyžovat, v létě turistika, kola a se psem se to všechno dá perfektně skloubit.

Dá, život bez psů si neumím představit, pro mě by to naopak nebyl život bez psa, něco by chybělo. Ale je pravda, že se musí celá rodina přizpůsobit a musí ho chtít všichni. Někdo, kdo je psům nemá vztah, tak to bere jako omezující, což chápu. Každý nemusí být psa a tohle pořízení bylo hodně nepromyšlené a to je chyba, v takové rodině ten pes bude právě ta přítěž. Tam ani ty děti nemají vztah, to starší dítě by se zvládlo krásně postarat a i by jí zbyl čas na jiný věci, ale nechce. Babičce se nedivím, nejlepší by bylo dát pejska za včas pryč, bude to tak lepší pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 07:21
@Russet píše:
Oni mají zodpovědnost. Ne nějaký další chudák, co si na starost vezme psa s nejistou budoucností. Taky na ně může přijít kontrola. Prostě se s nimi nemazat. Jestli manžel přijal psa někde před barákem nebo kdovíkde a netuší, co jsou zač, je to de.bil. a tak bych s ním i jednala.

Prosím tě jakou zodpovědnost mají lidé vlastnící množírny? Myslím, že absolutně žádnou. A navíc určitě manžela nepozvali dál, aby mu ukázali podmínky kde štěně vyrůstalo. Takováto štěňata se prodávají někde na parkovišti nebo bůhvíkde.
Nejistou budoucnost ale máš u psa vždycky ať je s papírama nebo ne. Samozřejmě u psů s PP tak nějaký předpoklad je ale nikdy nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.22 07:21
@j.a.n.i1 píše:
Zas na druhou stranu, psa poridil jeji synacek, kterého brani, tak nevidim duvod, proc by se nemela starat o psa, ona toho sobeckého nezodpovědného chlapa vychovala.

Má říct, že nemá čas. To by mu pomohla k zodpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 07:22
@Matt 02 píše:
Dá, život bez psů si neumím představit, pro mě by to naopak nebyl život bez psa, něco by chybělo. Ale je pravda, že se musí celá rodina přizpůsobit a musí ho chtít všichni. Někdo, kdo je psům nemá vztah, tak to bere jako omezující, což chápu. Každý nemusí být psa a tohle pořízení bylo hodně nepromyšlené a to je chyba, v takové rodině ten pes bude právě ta přítěž. Tam ani ty děti nemají vztah, to starší dítě by se zvládlo krásně postarat a i by jí zbyl čas na jiný věci, ale nechce. Babičce se nedivím, nejlepší by bylo dát pejska za včas pryč, bude to tak lepší pro všechny.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
@Matt 02 píše:

Jak říkám, dcera má dost zájmu. Kroužky jsou zaplacené, všechny závody i i soutěže domluvené. Nebude z nich teď odcházet. 4 x týdne má nějaký kroužek. Ve velkých chvílích je se psem. Ani bych nechtěla aby byla od 13:00 do 16:30 doma sama se psem každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@jannina1 píše:
Prosím tě jakou zodpovědnost mají lidé vlastnící množírny? Myslím, že absolutně žádnou. A navíc určitě manžela nepozvali dál, aby mu ukázali podmínky kde štěně vyrůstalo. Takováto štěňata se prodávají někde na parkovišti nebo bůhvíkde.
Nejistou budoucnost ale máš u psa vždycky ať je s papírama nebo ne. Samozřejmě u psů s PP tak nějaký předpoklad je ale nikdy nevíš…

Když se lidi pořád nechají a množírnám to bude procházet, bude to pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.22 07:25

@1Pears1 znám dost rodin s dětmi a i duchodců, kteří nekrmi psy krmivem ze supermatketu. Tohle není o penězích ale o tom dopřát kvalitní žrádlo psovi.
A ne nemusíš kupovat žrádlo od chovatele. Jen je dobré v počátku pokračovat v krmení kterým krmil chovatel ( psa mají týden).

Příspěvek upraven 06.12.22 v 07:31

• Citovat
  • Upravit
7257
6.12.22 07:26
@sunshine125 píše:
Jak říkám, dcera má dost zájmu. Kroužky jsou zaplacené, všechny závody i i soutěže domluvené. Nebude z nich teď odcházet. 4 x týdne má nějaký kroužek. Ve velkých chvílích je se psem. Ani bych nechtěla aby byla od 13:00 do 16:30 doma sama se psem každý den.

A toto tvůj manžel nevěděl? Nebo jak si to představoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
6.12.22 07:26
@sunshine125 píše:
Tady zakladatelka. Dcera měla včera s místním spolkem čerty domluvené už asi tři měsíce, mohla to zrušit. Jinak má 4× do týdne kroužek. Přijdeme mi jako nesmysl házet zodpovědnost na 10 leté dítě. Nemůže být vždy po škole celé odpoledne doma sama se psem. Já tchýni nic na krk nehodila. Byl to nápad manžela celé, protože až po pořízení si uvědomil že je to mimino, které vyžaduje péči. Ja vzdy po práci letím za psem. Včera jsem vzala malou na ty čerty. Štve mě že se k tomu nehlásí ten kdo to celé nadrobil. Dnes zase dopoledne nebude doma aby s ním byl.

S tím souhlasím. Nelze nechat dítě celé odpoledne samotné se psem. U nás je třeba dětí víc a to už je smečka. Psi se chovají ve smečce jinak než s tím, koho vnímají primárně jako pána. Navíc dokáží vycítit, že k nim někdo nemá vztah, případně se jich bojí. Malá plemena bývají někdy nepřátelská a agresivní, skáčou.

Manžela bych zpracovala, co na to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.22 07:28
@kocourGarfield píše:
@1Pears1 znám dost rodin s dětmi a i duchocu, kteří nekrmi psy krmivem ze supermatketu. Tohle není o penězích ale o tom dopřát kvalitní žrádlo psovi.
A ne nemusíš kupovat žrádlo od chovatele. Jen je dobré v počátku pokračovat v krmení kterým krmil chovatel ( psa mají týden).

O penězích je pes vždy. Takže krmit by se měl kvalitně. Základ je ale vybrat pořádného psa. Ne ten je krásnej na fotce, toho berem… :roll: Zakladatelka ho měla poslat se psem do háje první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
6.12.22 07:33
@Kelsey píše:
Ani v té specializované prodejně v supermarketech moc neporadí. Tedy ve zverimexu. To by musel být opravdu hodně informovaný a sečtělý člověk. Poradí jen veterinář nebo chovatel, poradce chovu. Což asi chovatel množírny nebude. Tomu jde o fakt prodat a vydělat. Zbavit se štěněte. Sama jsem nachytala v létě lidi ve zverimexu. Paní jen koktala. Nedokázala dát rozumnou souvislou větu a odpověď. Úplně jsem na ni viděla, jak se trápí, když po ní něco chci a ona neumí, nemůže odpovědět.

No, ja bych si nedelala iluze ani u mnoha chovatelů… To, ze k mnozenym psum ma nekdo papir, jeste neznamena, ze o tom neco vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.22 07:35

@Russet reagovala jsem na to že lidi s dětmi a nebo důchodci poběží kupovat krmivo ze supermarketu, protože nemají/nechtějí pořizovat krmivo od chovatele.

• Citovat
  • Upravit
4705
6.12.22 07:36

Předpokládám, že je možno psa v jakési lhůtě vrátit původnímu majiteli.
Chlap by dostal lhůtu 24 hodin a pes bude pryč.
Pokud ne, vrátila bych ho nekompromisně já. A to ve vaší rodinné situaci i za cenu, že majiteli množírny nechám peníze z psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
6.12.22 07:37
@Russet píše:
Má říct, že nemá čas. To by mu pomohla k zodpovědnosti.

Ano, ale ma to resit s nim a ne prskat na zbytek rodiny, ti psa nepritahli. A takové ze dite chtelo psa, tak se ma starat… Skoro každé 10 lete dite „chce“ psa, ale rozhodně ne, aby se o nej staralo, to jsou vyjimky a i s temi je to potreba sakra dobře probrat predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný