Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Feny one snažím se přimět manžela aby buď psa dál pryč, ale do slušné rodiny, nebo se o něj staral, když si ho pořídil. A ne ze má dopoledne svůj program, odpoledne práci do noci, psa strčí ke tchýni a pak řeknou že já a děti se nestarame. Mohl s ním dnes být celé dopoledne, ale není. Mohl ho postupně zvykat být doma aspoň chvíli sám. Ale nedělá to. Já nemůžu být na x místech na jednou. Děti mají dnes ZUŠ do večera. To je přesně ten důvod proč bych si psa nikdy nepořídila.
@Eowyn01 já se řídím jen řadou veterináře. ten říkal že ven by neměl. Manžel s ním mohl být celé dopoledne. Není. Ale tchýně ho přesto hájí, psa si vezme domu a pak stíhá mě a děti. Celá tahle situace mě ukrutně štve, ale já už se víc starat nemůžu.
@sunshine125 píše:
@scentini to vše dcera dělá taky mezi povinnostmi. Já ale nechci aby odcházela z kroužků a byla od 13:00 do 16:30 doma sama se psem. Je to pořád ještě dítě. Stejně by byla většinu času na mobilu protože štěně si hraje 20 minut a pak hodinu spí. Teď ve volné chvíli jde k babičce a se psem je, ale toho času moc není jak už jsem psala.
Tohle nema reseni, dejte ho pryc. Nekam kde ho chtit budou a prizpusobi se mu.
@kocourGarfield brigádu si domlouvá operativně. Chodit na ni nemusí. Když si pořídil psa, má být místo brigády doma. Já mám ranní, dopoledne nemám volně žádné. Pes se venčí doma na plinu. Nezajistí vůbec nic. Tchýně si přijde pro psa a vezme si ho domu.
@scentini myslím si to samé, jen bych nerada aby si to pak vyčítali děti.
@sunshine125 píše:
@Feny one snažím se přimět manžela aby buď psa dál pryč, ale do slušné rodiny, nebo se o něj staral, když si ho pořídil. A ne ze má dopoledne svůj program, odpoledne práci do noci, psa strčí ke tchýni a pak řeknou že já a děti se nestarame. Mohl s ním dnes být celé dopoledne, ale není. Mohl ho postupně zvykat být doma aspoň chvíli sám. Ale nedělá to. Já nemůžu být na x místech na jednou. Děti mají dnes ZUŠ do večera. To je přesně ten důvod proč bych si psa nikdy nepořídila.
Pokud nekoná on, pak konejte vy… A pokud ho dá k tchýni, tak ať si ho tam taky vyzvedne a vy nemusíte poslouchat její výtky. Pokud přistupujete na tuto jeho hru, tak nemá důvod cokoliv se situací dělat.
Pokud máte smlouvu, pak je v ní jistě kontakt na chovatele. Takže bych jako první kontaktovala jeho, že chci psa vrátit (jak někdo psal, klidně i za cenu, že přijdete o peníze nebo jejich část). Pokud toto neproběhne, což bych předpokládala pokud to je pochybný chovatel, pak bych okamžitě začala hledat novou rodinu a nečekala až začne něco konat manžel, protože tím, že to budete protahovat ublížíte tím víc jak psovi, tak dětem…
@sunshine125 píše:
@kocourGarfield brigádu si domlouvá operativně. Chodit na ni nemusí. Když si pořídil psa, má být místo brigády doma. Já mám ranní, dopoledne nemám volně žádné. Pes se venčí doma na plinu. Nezajistí vůbec nic. Tchýně si přijde pro psa a vezme si ho domu.
radu nemám, ale je mi teda fakt líto, že tě muž uvrtal do tak nemožné situace. dvouměsíční štěně by mělo mít péči a ne hozenou plínu, to je fakt jouda. nejjednodušší by bylo se psa zbavit, protože - chceš tohle dělat 15 let?
@Feny one stačilo by kdyby se staral. A pes by mohl zůstat. Naučil by se být doma chvilku sám. Ale někdo ho to musí učit. Já to nedám. Jsem od po do pá téměř celý den pryč.
@sunshine125 píše:
@Eowyn01 já se řídím jen řadou veterináře. ten říkal že ven by neměl. Manžel s ním mohl být celé dopoledne. Není. Ale tchýně ho přesto hájí, psa si vezme domu a pak stíhá mě a děti. Celá tahle situace mě ukrutně štve, ale já už se víc starat nemůžu.
A proč to řešíš ty? Řekni tchýni, že to je věc manžela a dál se s ní nebav. Jako, proč by něco řešil, když ty za něj vše uděláš? Kdyby měl doma 1/2 povinností, jako každý normální člověk, tak by ho taková blbost nenapadla, jen tak mimochodem…
@sunshine125 a jinak ten chlap Ti k něčemu je? Krom výplaty? Takhle suprově funguje ve všem? Možná bych ho poslala do oběhu i se psem ![]()
Ještě dotaz. Dcera chce na všechny ty kroužky, atd…chodit? Nebo chce být doma se psem?
A kroužky, atd…je Tvůj plán, jak ji zabít čas než budeš doma?
Děkuji všem za názory. Jen jsem se chtěla vypsat. Psa mám ráda a děti taky. Ale prostě nebudeme schopní se o něho plnohodnotne postarat a dát mu všechno co mám mít. Hlavně tedy čas. To byl důvod proč jsem ho nechtěla. Být doma tak to neřeším i když i tak by mě to štvalo. Pokusím se to pořešit aby to bylo dobře. Což není asi žádné řešení.
@sunshine125 píše:
@Feny one stačilo by kdyby se staral. A pes by mohl zůstat. Naučil by se být doma chvilku sám. Ale někdo ho to musí učit. Já to nedám. Jsem od po do pá téměř celý den pryč.
Kdyby, kdyby… Kdyby se poradil s rodinou, kdyby se staral, kdyby byly v zadnici ryby…
Evidentně se starat nechce a nebude… Tak buď to vemte jak to je i s kecala od tchýně a nebo dejte psa pryč hned.
Nebo věříte na zázraky? A jak dlouho na ně chcete čekat?
@sunshine125 píše:
Prostě se psa zbav. Jiné řešení to nemá. Ty se tomu hovězímu nápadu manžela přizpůsobit nechceš, takže řešení je jen jedno.
@Anonymní píše:
Jsem vytočená, že nemůžu usnout. Manžel minulý týden bez mého vědomí pořídil štěně jorkšíra. Samozřejmě bez papírů, podle mě z nějaké množirny. Del za něj navíc celkem sumu. Asi milionkrát jsme se před tím o tom bavili. Máme oba dvě práce, dvě děti, ty jsou do odpoledne v družině nebo na kroužkach. Já pracuji do 16.hod, on na tři směny. Mezitím brigadničí. Já mám po práci na starosti domácnost a děti, jednou za čas jdu jeden den o víkendu taky na brigádu. Já byla zásadně proti pořízení jakéhokoliv zvířete. Stejně to udělal. Ale nikdo nemáme kdy se o něj starat. Takže pes je přes den u tchýně, která na mě dnes nastoupila, že pes musi pryč. A to protože DĚTI nejsou prý k tomu aby se o něj staraly 😳 argument, že starat se má dospělý a hlavně ten co si ho pořídil smetla ze stolu. Dětem a mě vyčetla, že my si litame po Mikulášich a ona se stará o psa. Na to jí říkám, že manžel měl odpolední, že se mohl ráno starat, ale raději šel na brigádu. To jí prý nevadí. Prostě nejhorší jsem já a děti. On vlastně za nic nemůže. Je mi líto hlavně toho psa. Je to zlatíčko. Vždy když přijdu z práce, tak se o něj samozřejmě postarám, ale moc doma nejsem. Byla jsem po začátku školního roku ráda, že si to nějak sedlo, že jsem zvládala kloubit práce, děti v první a páté třídě, domácnost a dalších milion drobností a on mi do toho hodí vidle. Sám s ničím nepomůže. Zítra mám děti na kroužku, potřebuju si po práci zajít něco nakoupit, obstarat a zase budu poslouchat jak má psa a že já si lítám. Pes navíc nemá hotové očkování, takže by neměl ven. Teď vím, že jakékoliv rozhodnutí je špatné. Nechat si psa, tak se z toho za chvilku zblázním. Už teď toho mám plné zuby, na všechno jsem sama. Najit mu novou rodinu, tak můžu rovnou hledat i dětského psychologa. Nejvíc mě štve, že to házejí na děti. Že děti se nejsou schopny starat. Přitom fungují, koupi krmení cestou ze školy, seberou bobek, mají ji rádi. Bojím se, že si to ponesou pak celý život.
Náš tatínek do bytu! přinesl malou bílou kouličku - slovenského čuvače
. Máma se oprávněně naštvala, že se starat nebude. Štěňátko začalo chodit za mnou, tak otec rozhodl, že bude moje. Brzy jsem pro něj musela shánět místo, protože takový čuvač v malém bytě
. Měla jsem 10 let. Pak život strávil u souseda na řetězu a když jsem mu jednou denně nezanesla jídlo, tak nejedl. Většinou jedl ovesné vločky, několikrát mě pokousal a moc hezký život neměl. Tolik, když si někdo usmyslí koupit dětem pejska a pak dlabe na to.
Ať to vyřeší tatínek.