Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Mariambiska tomu je to tak nějak jedno. Ono to nějak dopadne, on se někdo postará.
Donutila bych ho k tomu, aby psa vrátil, odkud ho vzal. Tohle se nedělá. Chudák pes.
@Kelsey píše:
A vy rodiče jste nesvéprávní hotentoti nebo co? Když má řeči, tak tchýni územním, ať dá laskavě pokoj dětem a nestará se, kde je dcera s kamarádkou. Vždyť ji po tvých dětech nic není. Jak jí dovolíte, ať se babka chová. Tak se chovat bude. Jste dospělí. Tak se tak chovejte. Svoji rodinu si braňte, aby nestrkala nos, kde nemá.
![]()
Hodi „babce“ na krk psa, a „babka“ ma drzet hubu a krok. To nevymyslis ![]()
Myslim, ze tchyni je jedno, kde se couraji. Ale neni ji jedno, ze se couraji bez psa, ktereho ji vrazili na hlidani a starani se o neho. ![]()
@Kelsey píše:
To jo. Se psem má sice pravdu. Vůbec jí ho cpát nemají. Chudák. Asi se narodil v množírně. Ještě se dostal do rodiny, kde ho nechtějí. Přehazují si ho.
Ale dle popisu. Babina obecně strká nos, kde nemá. Bych ji velice rychle utla tipec. Ať se stará o své.
Zas na druhou stranu, psa poridil jeji synacek, kterého brani, tak nevidim duvod, proc by se nemela starat o psa, ona toho sobeckého nezodpovědného chlapa vychovala.
@Kelsey píše:
To jo. Se psem má sice pravdu. Vůbec jí ho cpát nemají. Chudák. Asi se narodil v množírně. Ještě se dostal do rodiny, kde ho nechtějí. Přehazují si ho.
Ale dle popisu. Babina obecně strká nos, kde nemá. Bych ji velice rychle utla tipec. Ať se stará o své.
Zas na druhou stranu, psa poridil jeji synacek, kterého brani, tak nevidim duvod, proc by se nemela starat o psa, ona toho sobeckého nezodpovědného chlapa vychovala.
@1Pears1 tak tím bych psa nekrmila.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 07:10
@kocourGarfield píše:
@Russet pokud má psa z mnozirny a bez smlouvy, tak nikam psa nevrátí.
Jako že se po nich slehla zem? Jednoduché to panáček mít nebude, ale on si to zavařil, tak ať si to sní.
@jannina1 píše:
No tak my máme 2 úplně odlišná plemena a skloubit to jde vždycky. Samozřejmě když přijde na pejska stáří a špatná chůze, tak se musí rodina pejskovi trochu přizpůsobit. Ale vždy jde jet i se starým psem například do horského apartmánu, pejskovi se věnovat třeba dopoledne a odpoledne vyrazit na lyže nebo na kola.
Mně by zdál ten život bez psa smutný, ale chápu že každý to má jinak.
No, skloubit to jde vzdy, to znamená ze vzdy musis vybrat to, co jde s temi psy, nikoliv to, co by člověk opravdu chtel…
@kocourGarfield píše:
@1Pears1 tak tím bych psa nekrmila.Příspěvek upraven 06.12.22 v 07:10
To jsi Ty.
Ale myslíš, že každý důchodce nebo rodina s dětmi odebírá krmivo výhradně od chovatele? To těžko. Supermarketové krmivo se normálně prodává a lidi ho kupují.
My tu máme 300m i prodejnu, kde se specializují na krmení BARF. U nás by ty děti nakoupily samostatně podle potřeb psa nebo podle pokynů rodičů. Bez ohledu na to, jak rodina psa krmí.
@Russet píše:
Donutila bych ho k tomu, aby psa vrátil, odkud ho vzal. Tohle se nedělá. Chudák pes.
Vrátit ho do množírny? No tak to by byl opravdu chudák!
Spíš bych mu našla rodinu, kde ho opravdu chtějí a dovedou se o něj postarat. Vrátit zpátky do množírny asi ta nejhorší varianta pro psa.
@jannina1 píše:
Spíš bych mu našla rodinu, kde ho opravdu chtějí a dovedou se o něj postarat. Vrátit zpátky do množírny asi ta nejhorší varianta pro psa.
Oni mají zodpovědnost. Ne nějaký další chudák, co si na starost vezme psa s nejistou budoucností. Taky na ně může přijít kontrola. Prostě se s nimi nemazat. Jestli manžel přijal psa někde před barákem nebo kdovíkde a netuší, co jsou zač, je to de.bil. a tak bych s ním i jednala.
@1Pears1 píše:
To jsi Ty.
Ale myslíš, že každý důchodce nebo rodina s dětmi odebírá krmivo výhradně od chovatele? To těžko. Supermarketové krmivo se normálně prodává a lidi ho kupují.
My tu máme 300m i prodejnu, kde se specializují na krmení BARF. U nás by ty děti nakoupily samostatně podle potřeb psa nebo podle pokynů rodičů. Bez ohledu na to, jak rodina psa krmí.
Já teda mám nejlepší zkušenosti s nakupováním na netu kde se dá koupit pro štěně i dospělého psa opravdu kvalitní strava za cenu toho nekvalitního supermarketového, kde je hlavní složkou obilí a štot.
@jannina1 píše:
Ta potenciální další rodina má ale právo vědět, že pes je z množírny. Zkušený chovatel by to měl poznat, ale každý to nepozná.
Ani v té specializované prodejně v supermarketech moc neporadí. Tedy ve zverimexu. To by musel být opravdu hodně informovaný a sečtělý člověk. Poradí jen veterinář nebo chovatel, poradce chovu. Což asi chovatel množírny nebude. Tomu jde o fakt prodat a vydělat. Zbavit se štěněte. Sama jsem nachytala v létě lidi ve zverimexu. Paní jen koktala. Nedokázala dát rozumnou souvislou větu a odpověď. Úplně jsem na ni viděla, jak se trápí, když po ní něco chci a ona neumí, nemůže odpovědět.
Tady zakladatelka. Dcera měla včera s místním spolkem čerty domluvené už asi tři měsíce, mohla to zrušit. Jinak má 4× do týdne kroužek. Přijdeme mi jako nesmysl házet zodpovědnost na 10 leté dítě. Nemůže být vždy po škole celé odpoledne doma sama se psem. Já tchýni nic na krk nehodila. Byl to nápad manžela celé, protože až po pořízení si uvědomil že je to mimino, které vyžaduje péči. Ja vzdy po práci letím za psem. Včera jsem vzala malou na ty čerty. Štve mě že se k tomu nehlásí ten kdo to celé nadrobil. Dnes zase dopoledne nebude doma aby s ním byl.