Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sunshine125 píše:
@AnnaNuvoletta07 jde o to, že není čas ani na tu výchovu. Být to v létě bylo by to jednodušší, ale je maličký (8 týdnů) nemá hotové to očkování a navíc podle veterináře nema prochladnout, což teď by asi mohl.
Ven chodit normálně může
@kocourGarfield taky souhlasím.
Manžel je teda neskutečně bezohlednej a tchýní bych ho nedávala.
Děti bych zapojila, manžela taky.
Chlap to přehnal, když udělal rozhodnutí za oba. Tak buď najít štěněti rodinu, která se o něj bude starat a bude ho mít ráda. Nebo se vy domluvte, jak to bude. Když dělá chlap tři směny. To se musíte doma nějak střídat. A tchýni bych nejen přestala dávat psa. Ale s takovou semetrikou bych omezila kontakt úplně.
Dětem nijak neuškodí, když se od rodičů učí, jak se starat o zvíře.
@kocourGarfield píše:
Já tedy půjdu proti proudu ale páták pokud chtěl psa, tak prostě nebude běhat po náměstí s čertem a bude hlídat psa.
Pokud ho děti chtěly, ať se starají.
Nebo nerozumím té poznámce o dětským psychologovi pak, když ho dáš pryč.
Ve 12 letech už klidně může zůstat doma chvíli sama, jít na chviličku vyvenčit, atd…Pokud děti psa chtěly, nestaral se a ani nechtějí péči zajistit, tak bych ho dala pryč hned. Před Vánocemi ho udáš líp.
Jinak chudák pes tedy celkově. Na manžela bych byla hodně naštvaná už kvůli výběru.
Pravda. Normální páťák není dvouleté dítě.
@Anonymní píše:
@Mariambiska kdyby na mě,, já to asi unesu. Ale ona dá vinu dětem. Hlavně že starší, že má být po skle doma se psem a ne dělat čerta na náměstí. Minuli týden ji sjela, že byla venku s kamarádkou. Vždyť má být se psem Atp.
A vy rodiče jste nesvéprávní hotentoti nebo co? Když má řeči, tak tchýni územním, ať dá laskavě pokoj dětem a nestará se, kde je dcera s kamarádkou. Vždyť ji po tvých dětech nic není. Jak jí dovolíte, ať se babka chová. Tak se chovat bude. Jste dospělí. Tak se tak chovejte. Svoji rodinu si braňte, aby nestrkala nos, kde nemá.
@Kelsey ale vždyť má babička pravdu. Děti chtějí psa, kteryho ji strkají na hlídání a dítě trajdá po venku a po čertech ![]()
Mně osobně by se to taky nelíbilo.
Chápu naštvaní zakladatelky na manžela, tam bez diskuze. Ale to starší dítě by mohlo být už zodpovědný. A v páté třídě k tomu může patřit i celková péče o psa.
@kocourGarfield píše:
@Kelsey ale vždyť má babička pravdu. Děti chtějí psa, kteryho ji strkají na hlídání a dítě trajdá po venku a po čertech
Mně osobně by se to taky nelíbilo.Chápu naštvaní zakladatelky na manžela, tam bez diskuze. Ale to starší dítě by mohlo být už zodpovědný. A v páté třídě k tomu může patřit i celková péče o psa.
To jo. Se psem má sice pravdu. Vůbec jí ho cpát nemají. Chudák. Asi se narodil v množírně. Ještě se dostal do rodiny, kde ho nechtějí. Přehazují si ho.
Ale dle popisu. Babina obecně strká nos, kde nemá. Bych ji velice rychle utla tipec. Ať se stará o své.
@Kelsey píše:
A vy rodiče jste nesvéprávní hotentoti nebo co? Když má řeči, tak tchýni územním, ať dá laskavě pokoj dětem a nestará se, kde je dcera s kamarádkou. Vždyť ji po tvých dětech nic není. Jak jí dovolíte, ať se babka chová. Tak se chovat bude. Jste dospělí. Tak se tak chovejte. Svoji rodinu si braňte, aby nestrkala nos, kde nemá.
Tchýně se nechová úplně ukázkově, nicméně pokud jí hodili na krk štěně, tak jí docela chápu, že jí tečou nervy. Souhlasím, že vymezit se k jejímu chování by určitě měli, ale až ve chvíli, kdy si budou řešit svého psa sami a nebudou ho cpát k ní. Taky bych asi byla dost naprdnutá, kdybych hlídala psa na nezbytnou dobu a majitelé by místo starosti o něj trajdali za zábavou zatímco já bych uklízela bobky a loužičky.
Manžel to pohnojil, to je fakt, ale nemyslím, že by to za něj měla řešit jeho matka a ještě „držet hubu a krok“.
@Kelsey píše:
Vymezovat se muzou, az po ni nebudou chtit hlidat stene
@vokishka píše:
Přesně!
A Ty děti psa chtěly jako celoživotní přání nebo o tom jen tak mezi řečí mluvily a manžel pořídil, protože se to zrovna naskytlo? Přikláněla bych se k této možnosti.
Nevím, proč by páťačka nemohla ven s kámoškou a s čerty na náměstí. Moje páťačka má dvakrát týdně odpoledku a dvakrát týdně ZUŠ(dva obory a to ještě nemusí do nauky, to má individual), i když družina není a nikdy do ní nechodila, doma po obědě není. Musí se taky někdy učit a připravuje se na přijímačky na gympl.
Pořízení psa „dětem“ by mělo předcházet několik rozhovorů a příkladů, jak se jejich život od základu změní. A souhlasím s názorem, že hlavní péče zůstává na dospělém.
U nás by chtělo psa jako celoživotní přání jedno dítě. Prakticky je ale vytížené taky, chodí do výběrové sportovní třídy, věčně někde na závodech, několikrát do roka na soustředění. Za chvíli se bude rozhodovat, kam na střední školu, je možnost, že bude na intru, podle oborů, které ji zajímají. Ostatní děti po něm bytostně netouží včetně nás rodičů. Podmínky pro psa taky nemáme. Máme sice pěkné velké netypické bydlení(byt ve velikosti menšího domu), ale v patře a bez zahrady. A doma dítě, které je alergik a astmatik.
Ač je jí to líto, bude si muset počkat s pořízením psa do samostatného života, já se o psa starat nechci, ostatní děti taky ne(normálně to přiznají). Zvířátka má taková, která jsou nenáročná na péči a počkají doma v kleci. A nelezou po celém bytě.
Manželovi bych to neodpustila, už by to zůstalo mezi námi na pořád. Ale svolala bych dodatečně rodinou radu, kde by se rozhodlo, co dál. Včetně toho, jak to zasáhne život všech členů domácnosti. Hlavní břímě bych nechala na manželovi, který to vymyslel. Dát psa pryč by byla jedna z variant.
@1Pears1 naprosto souhlasím, že psa si má pořizovat rodina jako celek.
Tady tomu bohužel tak není.
Pak dítě nemůže courat po venku, když jeho přáním byl pes. Nebo může, ale musí tu péči po dohodě převzít někdo z dospělých, což tady neproběhlo.
Celý je to špatně, už pořízením psa v množirně. Ale dítě bych nezbavovala zodpovědnosti.
Samozřejmě i záleží jak to bylo nastavené před pořízením.
Zakladatelka toho zřejmě má plné kecky i bez psa.
@vokishka píše:
Přesně tak. A péče o štěně je náročná. Není povinná ho hlídat. Taky jsem toho názoru, že zvládnout se to dá maximálně o prázdninách, delší dovolené.
Dcera toto naštěstí vidí. Není od psů úplně odřízlá, venčí babičce, drobné plemeno, se kterým je od štěněte, jezdí k druhé babičce, kde mají velké plemeno a příležitostně venčí ještě nekomu. Je jí sice líto, že nemá „svého psa“, ale jinak to nejde.
@1Pears1 spousta lidí si se štěnětem nebere
dlouhou dovolenou i když by to byl ideál. Jen tomu musí přizpůsobit aktivity po praci/škole.
@1Pears1 pak je to o prioritách. Buď chci psa o kterého se budu starat a věnovat se mu ( třeba i psím sportem ) a nebo chci sport a závody a nevím co dál. Všechno mít nemůžu.