Chlap pořídil psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44194
6.12.22 06:30

@kocourGarfield Přesně. I já jsem několikrát přemýšlela, že i u nás by se to zvládlo, kdybychom po tom toužili všichni a bylo to pro nás prioritou. Ale tak to není. Navíc běhat se psem několikrát denně 3 patra a přitížit zdravotně astmatickemu dítěti od 8 měsíců na kortikoidech je reálný důvod, proč ne.

I moje další děti si rády pohrají se psem u babičky, mohlo by se na první pohled zdát, že taky psa chtějí. Ale po důkladném pozorování a rozhovoru víme, že po něm doma netouží. Nejstarší i páťačka rovnou řekli, že ho venčit nebudou, už vůbec ne ráno. Já jsem zatím nejvíce času doma, jsem ráda, že stíhám, co potřebuji, včetně projektů do práce(dělám doma na PC) a po psí přítomnosti fakt netoužím.

Přikláním se k tomu, že manželovi se naskytla příležitost, tak ho přinesl domů, ale žádné reálné zhodnocení a nastavení nových pravidel před tím neproběhlo. Nezbývá, než teď dodatečně. A dětem vysvětlit, že se buď budou muset zapojit nebo pes půjde z domu. To není na psychologa. To je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
6.12.22 06:35

Chlap je pitomec o tom žádná, nicméně já bych prekousla zlost, svolala rodinnou poradu a domluvila se co a jak dál. Jestli psa dáme pryč, nebo se všichni zapojíme do péče a výchovy. Ta starší tedy ze školy domů a postarat se o psa, manžel také. Koupit mu obleček, ať nenastydne. Je to malinký pes, toho můžete brát skoro všude. Buď se tedy chcete starat nebo ne a pak mu najdete nový domov. Jo a tchýni bych do toho opravdu netahala. Ta nemá vůbec povinnost starat se o vašeho psa a má pravdu v tom, že místo zábavy se máte starat vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
6.12.22 06:36
@kocourGarfield píše:
@1Pears1 spousta lidí si se štěnětem nebere
dlouhou dovolenou i když by to byl ideál. Jen tomu musí přizpůsobit aktivity po praci/škole.

Mám kamarádku, která si našla chlapa už se psem, drobným plemenem. Pořídil si ho ještě sám na prahu dospělosti. Přijala ho i s ním, sestěhovali se, mají dvě malé děti rok po sobě, do práce se brigádně vracela ve dvou letech mladšího.
Pejsek nedávno umřel stářím, samozřejmě ho oplakali, hlavně děti. Ale říkala, že se jí neskutečně ulevilo, že konečně mohou normálně žít, plánovat aktivity a dovolenou podle sebe, ne podle psa. Taky museli párkrát žádat příbuzné o hlídání, aby se někam dostali. Naštěstí její manžel je stejného názoru, dalšího psa nechtějí, až v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 06:41
@1Pears1 píše:
Mám kamarádku, která si našla chlapa už se psem, drobným plemenem. Pořídil si ho ještě sám na prahu dospělosti. Přijala ho i s ním, sestěhovali se, mají dvě malé děti rok po sobě, do práce se brigádně vracela ve dvou letech mladšího.
Pejsek nedávno umřel stářím, samozřejmě ho oplakali, hlavně děti. Ale říkala, že se jí neskutečně ulevilo, že konečně mohou normálně žít, plánovat aktivity a dovolenou podle sebe, ne podle psa. Taky museli párkrát žádat příbuzné o hlídání, aby se někam dostali. Naštěstí její manžel je stejného názoru, dalšího psa nechtějí, až v důchodu.
@1Pears1 píše:

Konečně mohou normálně žít? Co to je za volovinu? My jsme měli vždycky psy a nyní máme a vždycky jsme normálně žili 😃
A to jezdíme několikrát ročně na dovolené, v zimě lyžovat, v létě turistika, kola a se psem se to všechno dá perfektně skloubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.12.22 06:41
@Hojuza píše:
Chlap je pitomec o tom žádná, nicméně já bych prekousla zlost, svolala rodinnou poradu a domluvila se co a jak dál. Jestli psa dáme pryč, nebo se všichni zapojíme do péče a výchovy. Ta starší tedy ze školy domů a postarat se o psa, manžel také. Koupit mu obleček, ať nenastydne. Je to malinký pes, toho můžete brát skoro všude. Buď se tedy chcete starat nebo ne a pak mu najdete nový domov. Jo a tchýni bych do toho opravdu netahala. Ta nemá vůbec povinnost starat se o vašeho psa a má pravdu v tom, že místo zábavy se máte starat vy.

Ještě dodám tašku. Jestli si ho nechají. My jsme na malého jorkšírka měli tašku. Měl i nějaké oblečení na zimu. Ale pohodlně mu bylo v té psí tašce. Když se šlo moc daleko. Tolik kilometrů by nemohl ujít. Jen hlava trčela ven. Aby měl přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
6.12.22 06:45
@jannina1 píše:
Konečně mohou normálně žít? Co to je za volovinu? My jsme měli vždycky psy a nyní máme a vždycky jsme normálně žili 😃
A to jezdíme několikrát ročně na dovolené, v zimě lyžovat, v létě turistika, kola a se psem se to všechno dá perfektně skloubit.

Se starým psem to neskloubíš. Navíc na to musíš mít primárně vhodné plemeno. Vybírat už podle toho, co s ním chceš podnikat. Jestli chceš aktivního psa nebo gaučáka.
Poslední roky na tom byl už špatně, špatná chůze, inkontinence, větší potřeba klidu a spánku. Vadily mu i návštěvy. V podobném stádiu má teď psa i jiná moje příbuzná. Taky říkala, že až odejde, už si dalšího pořizovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
6.12.22 06:46

My teď máme stejně starý štěně, pokud ho chceš někam vzít v týhle slotě, stačí strčit pod kabát a nenastydne…jako jasně, ne na celý odpoledne, ale na hodinku pohoda.
Jinak nestarala bych se, tohle se prostě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 06:48

Je vidět, že k němu nemáte vztah ani jeden, takže já bych dala opravdu inzerát a psa prodala. Tchýně má pravdu v tom že pokud je to takhle malé štěně, tak dcera měla oželet Mikuláše a čerta a věnovat se doma štěněti. Po skončení vyučování by měla jít domů a také se věnovat pejskovi.
Zaujala mě věta, že děti koupí cestou domů krmení pro psa. To již ve svém věku vědí co je kvalitní a co ne? Pejsek je malý a potřebuje nyní ve vývinu kvalitní stravu a to se obávám, že děti nejsou dostatečně informované a neznají složení různých výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.12.22 06:51

My jsme taky měli pauzu po psovi několik let. Komu pes umřel a nějakou dobu ho nechce, odmítá. Nebo na vždy. Je to i tím, že se nedokáže vnitřně srovnat s tím, že pes odešel. To je na tom nejhorší. Loučení, když odchází a smířit se, že už tady nikdy nebude. Nejde to hned zaplácnout novým členem. Takže nejjednodušší je říct, že dalšího psa nechce. Možná někdy. Uvidí se. Ať se nemusí časem prožívat další odcházení kamaráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
6.12.22 06:54

@jannina1 Tak zrovna toto je to nejmenší. Navíc, pokud jdou do specializované prodejny, poradí jim. Nebo jim rodiče řeknou tu konkrétní značku a typ(štěně, dospělý pes) a oni ji najdou v supermarketu.
Naše děti chodí samostatně nakupovat a jsou schopné koupit i krmení pro psa nebo další zvířata. Babičce tak nakupují příležitostně taky. Krmení pro křečky a morče si zajišťují samy.
U toho psa je to spíš potom hlavně o tom, co mu chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 06:55
@1Pears1 píše:
Se starým psem to neskloubíš. Navíc na to musíš mít primárně vhodné plemeno. Vybírat už podle toho, co s ním chceš podnikat. Jestli chceš aktivního psa nebo gaučáka.
Poslední roky na tom byl už špatně, špatná chůze, inkontinence, větší potřeba klidu a spánku. Vadily mu i návštěvy. V podobném stádiu má teď psa i jiná moje příbuzná. Taky říkala, že až odejde, už si dalšího pořizovat nebude.

No tak my máme 2 úplně odlišná plemena a skloubit to jde vždycky. Samozřejmě když přijde na pejska stáří a špatná chůze, tak se musí rodina pejskovi trochu přizpůsobit. Ale vždy jde jet i se starým psem například do horského apartmánu, pejskovi se věnovat třeba dopoledne a odpoledne vyrazit na lyže nebo na kola.
Mně by zdál ten život bez psa smutný, ale chápu že každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 06:56
@1Pears1 píše:
@jannina1 Tak zrovna toto je to nejmenší. Navíc, pokud jdou do specializované prodejny, poradí jim. Nebo jim rodiče řeknou tu konkrétní značku a typ(štěně, dospělý pes) a oni ji najdou v supermarketu.
Naše děti chodí samostatně nakupovat a jsou schopné koupit i krmení pro psa nebo další zvířata. Babičce tak nakupují příležitostně taky. Krmení pro křečky a morče si zajišťují samy.
U toho psa je to spíš potom hlavně o tom, co mu chutná.

Kvalitní značku v supermarketu nenajdou. To je právě to co jsem měla na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.22 06:58

@1Pears1 „najdou v supermarketu“… ach jo.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.12.22 07:02

@1Pears1 o kvalitě informací v některých prodejnách si myslím své. Primárně by pes, malé štěně mělo být krmeno značkou od chovatele. Předpokládám že množka ničím kvalitním nekrmila, žádný informace, žádný doporučení proč a co.
Zeptala bych se veterináře. Ten pes, hlavně pokud je z množirny, potřebuje kvalitní žrádlo. Žádné supermarkety, atd…
Zase to ale není věc která v případě potřeby nejde vyřešit kliknutím na položku vložit do košíku:) v klidu z domova.

Příspěvek upraven 06.12.22 v 07:03

• Citovat
  • Upravit
44194
6.12.22 07:02
@jannina1 píše:
Kvalitní značku v supermarketu nenajdou. To je právě to co jsem měla na mysli.

No tak půjdou do zverimexu, my máme v docházkové vzdálenosti čtyři.
Teď je otázka, co kdo považuje za kvalitní a taky, co si kdo může finančně dovolit. Běžné značky, které kupuje většina lidí v mém okolí, jsou i v supermarketech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný