Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Řekni tchyni, ať tě s tim neotravuje, obrátí se na toho, kdo psa pořídil. Manžel se taky tou situací trápí jako ty?
@Mariambiska tomu je to tak nějak jedno. Ono to nějak dopadne, on se někdo postará.
@Anonymní píše:
@Mariambiska tomu je to tak nějak jedno. Ono to nějak dopadne, on se někdo postará.
Asi se budeš muset učit od manžela jeho přistup. Tchyně vystartuje na tebe, protože vidí že chlap to má na háku.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 00:22
Chápu, že je ti pejska líto a bez starostí ho nechat nejde. Ale pokud jsi jasně řekla, že pes nebude, že na to není čas a chlap ho stejně přitáhl, tak bych ho nechala se o něj starat, když byl tak chytrý a donesl ho ![]()
Ještě množírna, takže to může mít různé genetické vady. Nevím ale já tohle jeho jednání absolutně nechápu a byl by to hodně vážný konflikt. Ale zase je to malinký - můžete ho brát kamkoliv s sebou. Proč s Vámi nemohl chodit na Mikuláše?
Už bych ho opravdu nikam nedávala. Spíš bych přemýšlela, jestli za takový podraz demonstrativně nedat do jiné rodiny muže.
Takhle partnera obejít a hodit na něho další zodpovědnost je opravdu hnus.
Ale jak říkám, pokud se děti starají a s ohledem na velikost psa, nevidím důvod se ho zbavovat.
@AnnaNuvoletta07 jde o to, že není čas ani na tu výchovu. Být to v létě bylo by to jednodušší, ale je maličký (8 týdnů) nemá hotové to očkování a navíc podle veterináře nema prochladnout, což teď by asi mohl.
@sunshine125 Aha, tak to se omlouvám, to je hodně malinký.
No, není to lehká situace. Co Vám na to řekl manžel tak celkově? Uvědomuje si vůbec, do jaké situace Vás přivedl? Pro děti teď budete nějvětší padouch na světě vy, když ho dáte pryč a on z toho vyjde z obliga. ![]()
@AnnaNuvoletta07 vlastně nic. Jen že děti chtěli psa, tak jim ho pořídil
tchýně už zkoušela ať psa vyfotím na fcb a někde „udám“. Říkám, že se do toho vůbec nebudu angažovat. Ať si to vyřeší kdo to natropil.
@Mariambiska kdyby na mě,, já to asi unesu. Ale ona dá vinu dětem. Hlavně že starší, že má být po skle doma se psem a ne dělat čerta na náměstí. Minuli týden ji sjela, že byla venku s kamarádkou. Vždyť má být se psem Atp.
@Anonymní píše: … bez mého vědomí pořídil štěně jorkšíra. Samozřejmě bez papírů,
Manžel je potrhlý, což asi dobře víš. Pokud jde o samotné pořízení pejska: z útulku by byl zdarma, vychovaný, vděčný, milující. Vyhazovat peníze za psa bez papírů - to je tedy vyšší level lidské hlouposti. On asi partner vyhazuje peníze i jinak, že ano. Zkontroluj si někdy jeho výplatu a porovnej s tím co nosí domů.
Další věc je co s tím zvířátkem. S tchyní ať si to vyřídí manžel. Ona ho vychovala a poslala do světa, je to její výrobek. Ty odpovídáš za to že sis ho pak vybrala, ale neodpovídáš za jeho komunikaci s vlastní matkou. Ovšem tchyně není povinná hlídat vašeho psa.
Proč se děti o psa nestarají? Tomu nerozumím. Chtějí ho, nebo nechtějí? Jak je vychováváš k odpovědnosti?? Pokud je dcera dost stará na to aby sama courala po náměstí, pak je dost stará na to aby běžela ze školy rovnou domů a postarala se o psa. Vypadá to že potrhlý manžel není jediným problémem ve vaší rodině.
Jestli vše selhá, pak jedině pohladit psíčka a odnést do útulku co nejdřív. Hned! Ne až po Vánocích, to budou útulky plné!!! Tohle je řešení v nejlepším zájmu toho chudáčka štěněte: Dostat se pryč z téhle bláznivé rodiny někam, kde ho budou mít rádi a budou se o něj starat s láskou.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 02:56
Normalne dej inzerat a prodej ho.
Kdyz to neresi on, budes muset ty, neda se svitit.
Cim dele budes cekat, tim min penez za nej uz dostanes, blbe receno.
Já tedy půjdu proti proudu ale páták pokud chtěl psa, tak prostě nebude běhat po náměstí s čertem a bude hlídat psa.
Pokud ho děti chtěly, ať se starají. ![]()
Nebo nerozumím té poznámce o dětským psychologovi pak, když ho dáš pryč.
Ve 12 letech už klidně může zůstat doma chvíli sama, jít na chviličku vyvenčit, atd…
Pokud děti psa chtěly, nestaral se a ani nechtějí péči zajistit, tak bych ho dala pryč hned. Před Vánocemi ho udáš líp.
Jinak chudák pes tedy celkově. Na manžela bych byla hodně naštvaná už kvůli výběru.
Tak první věc je, že bych psa přestala dávat tchýni na hlídání. Štěně je dost náročné, navíc jí asi doma všude čůrá po bytě, kouše a drápe jí… vůbec nechápu, že tchýně přistoupila na to, že vám ho bude hlídat… no asi nevěděla, co péče o štěně obnáší. A vůbec se jí nedivím, že na vás tlačí, ať psa dáte pryč, a že vám vyčítá, že si lítáte po mikuláších a ona se stará o psa.
Chyba je jen a pouze u tvého manžela. On psa pořídil a ještě se o něj odmítá starat. Já jsem poměrně klidná povaha, ale za toto bych manželovi ztropila takovou scénu, že by si to pamatoval napořád a něco podobného by už pravděpodobně neudělal. A pokud ano, tak už bych přemýšlela, jestli to má vůbec v hlavě v pořádku.
Pokud se rozhodnete si psa nechat, vezměte si dovolenou, abyste s pejskem mohli být ze začátku doma a starat se o něj. Pokud máte pocit, že to zkrátka skloubit nejde, pejska dejte do útulku a to hned, aby si ho ještě jako štěňátko mohl někdo milující vzít a vychovat ho.
Taky by mě to mrzelo, chudák pejsek za to nemůže, ale upřímně od vás je dost sobecké ho “strkat tchýni”. To si uvědomte…
@kocourGarfield Souhlasím. První třídu chápu, tam bohužel moc pomoci člověk očekávat nemůže. Ale pátá třída??? Tam snad už ani družina neexistuje, takže chodí domů už po škole (a odpoledku denně nemá, stejně tak kroužky). Vyvenčit ráno před školou (je to malý pes, nepotřebuje moc a tohle je navíc tak malinkaté štěndo, že aktuálně to o venčení venku opravdu není vůbec), pak po příchodu ze školy.
Plus, takhle malé plemeno jde krásně naučit i na čůrací podložku.
Psíčkovi bych doma v době nepřítomnosti dozoru vymezila určitý prostor, který bych ohradila, dala bych mu tam jídlo, hračky, pelíšek, zachůdek a vypustila ho ihned po příchodu domů kteréhokoliv z členů rodiny.
Jsem vytočená, že nemůžu usnout. Manžel minulý týden bez mého vědomí pořídil štěně jorkšíra. Samozřejmě bez papírů, podle mě z nějaké množirny. Del za něj navíc celkem sumu. Asi milionkrát jsme se před tím o tom bavili. Máme oba dvě práce, dvě děti, ty jsou do odpoledne v družině nebo na kroužkach. Já pracuji do 16.hod, on na tři směny. Mezitím brigadničí. Já mám po práci na starosti domácnost a děti, jednou za čas jdu jeden den o víkendu taky na brigádu. Já byla zásadně proti pořízení jakéhokoliv zvířete. Stejně to udělal. Ale nikdo nemáme kdy se o něj starat. Takže pes je přes den u tchýně, která na mě dnes nastoupila, že pes musi pryč. A to protože DĚTI nejsou prý k tomu aby se o něj staraly 😳 argument, že starat se má dospělý a hlavně ten co si ho pořídil smetla ze stolu. Dětem a mě vyčetla, že my si litame po Mikulášich a ona se stará o psa. Na to jí říkám, že manžel měl odpolední, že se mohl ráno starat, ale raději šel na brigádu. To jí prý nevadí. Prostě nejhorší jsem já a děti. On vlastně za nic nemůže. Je mi líto hlavně toho psa. Je to zlatíčko. Vždy když přijdu z práce, tak se o něj samozřejmě postarám, ale moc doma nejsem. Byla jsem po začátku školního roku ráda, že si to nějak sedlo, že jsem zvládala kloubit práce, děti v první a páté třídě, domácnost a dalších milion drobností a on mi do toho hodí vidle. Sám s ničím nepomůže. Zítra mám děti na kroužku, potřebuju si po práci zajít něco nakoupit, obstarat a zase budu poslouchat jak má psa a že já si lítám. Pes navíc nemá hotové očkování, takže by neměl ven. Teď vím, že jakékoliv rozhodnutí je špatné. Nechat si psa, tak se z toho za chvilku zblázním. Už teď toho mám plné zuby, na všechno jsem sama. Najit mu novou rodinu, tak můžu rovnou hledat i dětského psychologa. Nejvíc mě štve, že to házejí na děti. Že děti se nejsou schopny starat. Přitom fungují, koupi krmení cestou ze školy, seberou bobek, mají ji rádi. Bojím se, že si to ponesou pak celý život.