Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jsem vytočená, že nemůžu usnout. Manžel minulý týden bez mého vědomí pořídil štěně jorkšíra. Samozřejmě bez papírů, podle mě z nějaké množirny. Del za něj navíc celkem sumu. Asi milionkrát jsme se před tím o tom bavili. Máme oba dvě práce, dvě děti, ty jsou do odpoledne v družině nebo na kroužkach. Já pracuji do 16.hod, on na tři směny. Mezitím brigadničí. Já mám po práci na starosti domácnost a děti, jednou za čas jdu jeden den o víkendu taky na brigádu. Já byla zásadně proti pořízení jakéhokoliv zvířete. Stejně to udělal. Ale nikdo nemáme kdy se o něj starat. Takže pes je přes den u tchýně, která na mě dnes nastoupila, že pes musi pryč. A to protože DĚTI nejsou prý k tomu aby se o něj staraly 😳 argument, že starat se má dospělý a hlavně ten co si ho pořídil smetla ze stolu. Dětem a mě vyčetla, že my si litame po Mikulášich a ona se stará o psa. Na to jí říkám, že manžel měl odpolední, že se mohl ráno starat, ale raději šel na brigádu. To jí prý nevadí. Prostě nejhorší jsem já a děti. On vlastně za nic nemůže. Je mi líto hlavně toho psa. Je to zlatíčko. Vždy když přijdu z práce, tak se o něj samozřejmě postarám, ale moc doma nejsem. Byla jsem po začátku školního roku ráda, že si to nějak sedlo, že jsem zvládala kloubit práce, děti v první a páté třídě, domácnost a dalších milion drobností a on mi do toho hodí vidle. Sám s ničím nepomůže. Zítra mám děti na kroužku, potřebuju si po práci zajít něco nakoupit, obstarat a zase budu poslouchat jak má psa a že já si lítám. Pes navíc nemá hotové očkování, takže by neměl ven. Teď vím, že jakékoliv rozhodnutí je špatné. Nechat si psa, tak se z toho za chvilku zblázním. Už teď toho mám plné zuby, na všechno jsem sama. Najit mu novou rodinu, tak můžu rovnou hledat i dětského psychologa. Nejvíc mě štve, že to házejí na děti. Že děti se nejsou schopny starat. Přitom fungují, koupi krmení cestou ze školy, seberou bobek, mají ji rádi. Bojím se, že si to ponesou pak celý život.
Tak to je dobré trdlo ten tvůj manžel ![]()
Zakladatelko. Sedla bych si s dětmi a manželem a probrala co a jak. Pak dětem tedy případně vysvětlila, že péče o psa je natolik náročná, že pejskovi musíte najít jiný domov. Protože jde o toho psa, o řešení té situace teď. Pro to psa. Ne čekat až manžel začne řešit, až, až, až… Tak budeš ta co dala psa pryč. No a? Klidně bych dodala a dětem vysvětlila, že pes se pořizuje, atd…
A za sebe v klidu a tichu bych se psem poslala i manžela…
To je tezky, kdyz nic „nejde“.
Pes ven MUZE.
Ano, je trosku zvysene riziko nejake infekce, ale na druhe misce vah je naucit cistotnost a socializace a to je oboje setsakra celozivotne dulezite.
Takze se psem ven!!
A desetileta dcera, pokud je na ni spoleh a je samostatna (pochopila jsem, ze je) klidne muze rovnou ze skoly domu a postarat se o psa. Fakt jo! A az pak na krouzky.
Pristi rok stejne uz zadna druzina nebude, ne? Nebo jak dlouho chces deti drzet pod kontrolou…?
A jo, jorksir klidne muze travit cas litanim po venku s detmi, proc ne.
@Lucie_Sx už jsem několikrát psala, že tak to momentálně funguje. Ona přijde ze školy k babičce a než jde na kroužek, tak je se psem. To ale pořád neřeší tuhle situaci.
@Lucie_Sx do družiny nechodí, ale po dozorem bych ráda měla děti pořád. Aspoň dokud za ně nesu odpovědnost.
@sunshine125 píše:
@Lucie_Sx do družiny nechodí, ale po dozorem bych ráda měla děti pořád. Aspoň dokud za ně nesu odpovědnost. [/cita@sunshine125 píše:
@Lucie_Sx do družiny nechodí, ale po dozorem bych ráda měla děti pořád. Aspoň dokud za ně nesu odpovědnost.Tak pokud by babička fungovala a v pozdějších měsících psa dopoledne vyvenčila a dcera přišla ze školy k babičce a šla se psem, tak by to nemuselo být tak hrozné a nějakou dobu byste mohli to takhle praktikovat. Potíže je ale v tom, že babička hlídat pejska nechce že? Ty máš celodenní práci, manžel také, tak vám nezbude nic jiného, než psa prodat dále.
@jannina1 nějak takhle by to možná šlo. Ona na mě rukuje, že psa hlídat nechce, ale pak si pro něj sama přijde. Fakt nevím. Já mám pocit, že se snaží udržet z obliga manžela a hodit všechno na mě a děti aby on se starat nemusel. Jinak si nedokážu vysvětlit proč dítěti vyčítá Mikuláše, ale dospělému člověku nemůže říct že když si pořídí zvíře, má mu uzpůsobit i program. Peníze z brigád nutně nepotřebuje.
@sunshine125
Já měla v tomhle věku prvního psa a obstarala jsem ho sama. Přečetla jsem si knížky o výcviku a psa vycvičila bez cvičáku. Odpoledne jsem nebyla sama, nýbrž se psem, kterého jsem si strašně přála. Chodili jsme po venku, za kámoškami nebo se váleli v jeho pelíšku. Jednou týdně kroužek, to musel pes holt vydržet na zahradě.
Na tvém místě bych svolala rodinu a zeptala se, kdo z členů je ochoten a schopen věnovat psovi dostatek času, i za cenu rušení brigád a kroužků. Jestli to neposkládáte dohromady, tak musí pejsek bohužel pryč. Tchýně může být řešením, když pojedete pryč, ale nemůžete jí každý den vrazit nevychované a nečistotné štěně. To tvůj muž opravdu přepískl.
@j.a.n.i1 píše:
Vidis, tak to bych si od tebe psa nekoupila i když se snazim krmit kvalitne, tak bych si z principu nenechala urcovat, cim muzu a nemůžu kit psa, ktereho si koupim.
Já bych teda ze začátku krmila tím, na co je pes zvyklý. Zvlášť štěňátko.
@sunshine125 píše:
@jannina1 nějak takhle by to možná šlo. Ona na mě rukuje, že psa hlídat nechce, ale pak si pro něj sama přijde. Fakt nevím. Já mám pocit, že se snaží udržet z obliga manžela a hodit všechno na mě a děti aby on se starat nemusel. Jinak si nedokážu vysvětlit proč dítěti vyčítá Mikuláše, ale dospělému člověku nemůže říct že když si pořídí zvíře, má mu uzpůsobit i program. Peníze z brigád nutně nepotřebuje.
Je to její syn, tak ho asi omlouvá.. měli byste si všichni sednout a domluvit se jestli si nějak úkoly rozdělíte a pejska ponecháte nebo ho začnete inzerovat. Neboj, myslím že když dáte do inzerátu příznivou cenu zájemců bude hodně a do druhého dne je pejsek pryč. Jen pečlivě vybírat, aby se nedostal do špatných rukou nebo jako hračka pro děti. Podle mě je to ale škoda, sama jsi napsala že ho máš ráda a pejsek se jeví fajn. Ono se to vždy nějak utřepe, začátky jsou vždy těžké, člověk to vnímá že je to práce navíc, ale časem se vše zaběhne, že ti to ani nepřijde. Je to prostě jako malé dítě v domácnosti.
Rozhodnout se musíte už sami, zda je to ve vašich silách. Dlouho bych s tím ale neotálela, pejsek se na vás bude navazovat čím dál tím víc a pak by to bylo špatné i pro něj a pro děti také. Dejte inzerát s hezkou fotkou a do pár dnů je pejsek pryč.
@Pučálkovic.Amina celkem se bojím nechat bez dozoru dítě celé odpoledne. Vracím se domů až kolem 16:30. Někdy i 17:00 s nákupem. Ale ono by se to dalo vykrýt, jen bez pomoci manžela to prostě nepůjde.
@sunshine125 píše:
@Pučálkovic.Amina celkem se bojím nechat bez dozoru dítě celé odpoledne. Vracím se domů až kolem 16:30. Někdy i 17:00 s nákupem. Ale ono by se to dalo vykrýt, jen bez pomoci manžela to prostě nepůjde.
A z čeho máš strach? Má dcera blbý nápady, jako že by třeba podpálila dům?
@sunshine125 píše:
A proč ne? Já jsem takhle byla doma od druhé třídy
dite bude spíše rádo, kor desetiletý
![]()
@jannina1 asi je jasný, že s 2 měsíčním štěnětem nebude v zimě courat na cvičáku. Jako fakt někoho napadlo, že Mat píše o letošní zimě?