Chlap pořídil psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31287
6.12.22 11:55
@Anonymní píše:
@Mariambiska kdyby na mě,, já to asi unesu. Ale ona dá vinu dětem. Hlavně že starší, že má být po skle doma se psem a ne dělat čerta na náměstí. Minuli týden ji sjela, že byla venku s kamarádkou. Vždyť má být se psem Atp.

ty jo, to bych s ní byla rychle hotová - klidně bych jí řekla, ať si sjíždí svého synáčka, ten psa přitáhl.
Stejně tak bych hejkala doma na něj. On psa pořídil, tak ať si ho klidně vozí do práce, pitomec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.22 11:59

@Matt 02 souhlasím. Stále nevime co chce a jak si to představuje ta dcera. Třeba by x kroužku raději vyměnila za cvičák a běhání se psem po venku.

• Citovat
  • Upravit
421
6.12.22 12:02

@Matt 02 ale ona na ty kroužky chtěla. Někde jsem tu i psala, že chtěla ještě jeden a ten už jsem zarazila já. Chodí na koně, malovat do Zusky, na kytaru a aerobik. Všude si donesla přihlášky sama. Mezi kroužky volný čas tráví se psem. Teď před různýma soutěžema taky nechce z kroužků odejít na hned. Možná od příštího roku. Kde jsem psala, že někoho nutim někam chodit? Cvičák je v okresním městě a tam by ji musel někdo vozit, protože spoje jsou špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 12:04
@Lucie_Sx píše:
Pes ven muze uplne v klidu.
Ne muze, ale musi - jinak hrozi, ze vam zacne obcuravat byt a uz neprestane.

Tak mas na vybranou, bud k reseni dotlacit manzela nebo to resit sama.
Nechat to vyhnit neni cesta :nevim:.

Pokud chces psa detem nechat, jeste je varianta poridit latkovou zaviraci prepravku a proste ho dcera bude brat na krouzky s sebou a pes pocka v prepravce. Staci se tam domluvit.
Vzdyt je uplne mrnavej, vejde se vsude.

Tak v tomhle nesouhlasím, aby dítě tahalo malé štěně v přepravce po kroužcích nebo akcích, zvlášť v zimě! Zaprvé cesta v zimě- pes se nemůže hýbat bude mu v přepravce zima, A co jako bude dělat na kroužku nebo na závodech? To bude zavřené přepravce někde v šatně a kňučet? To mi přijde ještě horší, než kdyby bylo štěně samo doma, kde je ve známém prostředí a má hračky jídlo a pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.12.22 12:04
@sunshine125 píše:
@Lucie_Sx to by určitě nešlo. Do DDM pes nesmí, ke koním taky ne. Na ZUŠ jezdí do vedlejšího města. To je nesmysl. Pokud se u něj nějak nevystridame, tak to prostě nemá řešení. Musí se učit být doma chvilku sám, ale jak už jsem psala, já to nemám kdy ho něco učit.

A nemůžeš si vzít alespoň týden dovcu kvůli tomu nebohemu štěňátka, které za nic nemůže a prodáváte si ho jak horký brambor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.12.22 12:06
@sunshine125 píše:
@Eowyn01 já se řídím jen řadou veterináře. ten říkal že ven by neměl. Manžel s ním mohl být celé dopoledne. Není. Ale tchýně ho přesto hájí, psa si vezme domu a pak stíhá mě a děti. Celá tahle situace mě ukrutně štve, ale já už se víc starat nemůžu.

Tu rasu si ale pochopila úplně špatně- pes může ven, ale neměl by přijít do styku s cizími psy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.12.22 12:06

@Ahep nemůžu. Dovču už nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.12.22 12:08

@Ahep se psy a exkrementy. Což na sídlišti asi není úplně ojedinělý jev. Říkal, že teď raději vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 12:08
@sunshine125 píše:
@Matt 02 ale ona na ty kroužky chtěla. Někde jsem tu i psala, že chtěla ještě jeden a ten už jsem zarazila já. Chodí na koně, malovat do Zusky, na kytaru a aerobik. Všude si donesla přihlášky sama. Mezi kroužky volný čas tráví se psem. Teď před různýma soutěžema taky nechce z kroužků odejít na hned. Možná od příštího roku. Kde jsem psala, že někoho nutim někam chodit? Cvičák je v okresním městě a tam by ji musel někdo vozit, protože spoje jsou špatné.

Prosím tě cvičák s malým jorkšírem? Jak je starý teď? Zase po venku bych s ním dlouho necourala, ať se nenachladí. Podložku bych v takovém počasí klidně dávala, když potom budete vy nebo nový majitel důslední tak se to lehce odnaučí. Rozhodně je to lepší než aby čůral kde ho napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.12.22 12:11

@jannina1 to jsem odepisovala Mattovi. Navrhoval aby dcera místo kroužků běhala se psem na cvičák. Jako jo až bude teplo tak klidně, teď mi to přijde jako blbost. Zvlášť při takhle malém štěněti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.12.22 12:12
@sunshine125 píše:
@Lily Evans on mi řekne, že si ho vezme tchýně přes den, že to má domluvené. Na otázku jak to bude dál, že se to nějak přečká než pes bude větší. Na argument, že psa je třeba vychovávat dokud je malý, že to se nějak udělá. Když říkám, proč není teď dopol doma, že je to teď nejdůležitější, že to má domluvené, přitom se domlouval až v neděli večer. Jak do dubu.

Tak bych do něj hučela, že to asi nemá domluvené, když tchyně si chodí stěžovat. Normálně bych manžela dotáhla k tchyni, že se jdeme domluvit, jak to teda bude s tím psem, že je asi někde chyba v komunikaci, protože mně manžel tvrdí že oni to spolu mají dovolené, ale podle toho co říká ona tobě to tak není, tak si pojďme domluvit pravidla. Aspoň mně se tento přístup osvědčuje, když to mezi mnou, tchyní a manželem někde drhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.12.22 12:14
@sunshine125 píše:
@jannina1 to jsem odepisovala Mattovi. Navrhoval aby dcera místo kroužků běhala se psem na cvičák. Jako jo až bude teplo tak klidně, teď mi to přijde jako blbost. Zvlášť při takhle malém štěněti.

Přesně tak! Mám také mrňavé plemeno, tak vím že v zimě jediné co chce, tak jít do tepla. Sousedi v domě mají také štěně jorkšíra, je to úplný štěňátko do dlaně, které se venku klepe, takže jdou jen před dům a neumím si představit ten přínos na cvičáku :D jedině že si štěndo nachladí močák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.12.22 12:34
@jannina1 píše:
Přesně tak! Mám také mrňavé plemeno, tak vím že v zimě jediné co chce, tak jít do tepla. Sousedi v domě mají také štěně jorkšíra, je to úplný štěňátko do dlaně, které se venku klepe, takže jdou jen před dům a neumím si představit ten přínos na cvičáku :D jedině že si štěndo nachladí močák.

Ne teď, to bylo myšleno do budoucna, v dlouhodobějším horizontu, teď na cvičák ani nemůže, nemá komplet očkování a byl to jen příklad. Že i tohle lze, znám takové sportovní jorkšíry, kteří běhají agility, chvilku běží u kola, pak se vezou na zádech nebo v košíku atd. Prostě jen příklad, že i s takto malým psem se dá toho spoustu dělat, ale jasně že ne, ve dvou měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.12.22 12:38

@Matt 02 teď čtu, že cvicaky nepouští se psem samotné děti do 12 let. Vždy jen pod dohledem zák. Zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.12.22 12:40
@sunshine125 píše:
@Matt 02 teď čtu, že cvicaky nepouští se psem samotné děti do 12 let. Vždy jen pod dohledem zák. Zástupce.

Tak to u nás ne, ale byla to skupina zvlášť, kde byly jen děti, od devíti do 15. Nemusí to mít ale každý cvičák, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný