Chlap pořídil psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
7.12.22 12:10

Už jste to doma nějak vyřešili? Proběhlo zasedání a debata, jaký bude plán dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
7.12.22 15:09

@jannina1 já vím, že jo..hlavně přes covid to byl masakr a byli lidi schopní koupit vořecha za neskutečné peníze… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.22 16:58
:hug:
  • Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.12.22 17:06

@Lucie_Sx klidně dám za psa 50, když bude splňovat to co chci. Nejde mi o cenu, ale o zdraví, jedince, povaha, atd…a klidně si štěně neporadím vůbec, protože to plemeno je tak v háji, že ani náhodou.
Ono to chce i u PP psů přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
14957
7.12.22 17:11
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx klidně dám za psa 50, když bude splňovat to co chci. Nejde mi o cenu, ale o zdraví, jedince, povaha, atd…a klidně si štěně neporadím vůbec, protože to plemeno je tak v háji, že ani náhodou.

Kdysi jsem měla dva německé ovčáky - bez PP a s PP. Ten s PP měl křivé nohy a často marodil. Bez PP byl zdravý jako řípa a na cvičáku patřil mezi jedničky. Tím chci jen říci, že ani PP nemáš záruku nezlomného zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.22 17:19

@Kfětoslava jasně, to se stát může. Nikdy nemáš záruku 100 procent.

Ale třeba osobně pokud se ve vrhu objeví u štěněte nějaké onemocnění je fajn dát napr. vědět ostatním majitelům vrhu, případně na daném jedinci ( feně ) nebudu dál krýt. Mám 2,3 vrhy za život na feně.
Případně pokud se něco vyskytuje u krycích osa v linii nebudu si ho vybírat ke krytí.
Stejně jako nebudu krýt bláznivou fenu bázlivým psem, atd…

Příspěvek upraven 07.12.22 v 17:31

• Citovat
  • Upravit
7257
7.12.22 17:30
@kocourGarfield píše:
@Kfětoslava jasně, to se stát může. Nikdy nemáš záruku 100 procent.

Naši příbuzní měli psa bez PP, velké plemeno. Celý život zdravý. Druzí příbuzní do nich neustále hučeli, že pokud budou pořizovat nového psa, tak jedině s PP. Poslechli, pohledali na netu chovky, nechali se zlákat perfektními stránkami a mají nemocného chudáka, již po dvou operacích…takže i toto je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.22 17:34

@jannina1 netvrdím že není.

Mám doma fenu, které se někdo zbavil, protože majitele chtěli „štěňátka pro radost“ a neudělali naprosto obyčejný test před krytím, který by ty dispozice odhalil. Těžko říct kde jsou další sourozenci toho psa, kdo stihnul ještě krýt. :nevim:
Kolik lidí si nechá akčního mladého psa který je slepí?

• Citovat
  • Upravit
7257
7.12.22 17:41
@kocourGarfield píše:
@jannina1 netvrdím že není.Mám doma fenu, které se někdo zbavil, protože majitele chtěli „štěňátka pro radost“ a neudělali naprosto obyčejný test před krytím, který by ty dispozice odhalil. Těžko říct kde jsou další sourozenci toho psa, kdo stihnul ještě krýt. :nevim:
Kolik lidí si nechá akčního mladého psa který je slepí?

Lidi jsou nezodpovědní, jsi hodná, že jsi se jí ujala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
7.12.22 17:51

Mě by tolik peněz za psa bylo líto, to se klidně přiznám beze studu. Proto taky máme psíka ze zahrady, matku se štěňaty jsme navštěvovali a dostali jsme ho zcela zadarmo. Ve vlastní vůli jsme jen fenečce přinesli „za štěňátko“ psí dobroty a granule které jsme viděli že majitelka psa používá.
Psina je zdravá, krom očkování, odčervení a placení za návštěvu veterináře jsme neplatili nic navíc. Je jí osm let a je zdravá jako fík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.12.22 18:03
@kocourGarfield píše:

Pokud to chovatele svihaj kvuli prachum hlava nehlava, tak je ti nejake premysleni uplne k hounu.
Leda by chovatelka byla kamoska, to pak vis, do ceho jdes. Jinak moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.12.22 18:05
@kocourGarfield píše:
@jannina1 netvrdím že není.Mám doma fenu, které se někdo zbavil, protože majitele chtěli „štěňátka pro radost“ a neudělali naprosto obyčejný test před krytím, který by ty dispozice odhalil. Těžko říct kde jsou další sourozenci toho psa, kdo stihnul ještě krýt. :nevim:
Kolik lidí si nechá akčního mladého psa který je slepí?

Jo, mela jsem psa s PP s dysplazii loktu.
Az septandou mezi znamymi chovateli jsem se dozvedela, ze ji mela jeho matka, baba, prababa… Pohoda dzez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.22 18:08

@Lucie_Sx hele jsou chovatele který nefrkají psy hlava nehlava.

Mezi bez PP jedinci máš jistotu kde? Pokud to není tvůj známý, sousedy atd…?

• Citovat
  • Upravit
101749
7.12.22 18:32
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx hele jsou chovatele který nefrkají psy hlava nehlava.Mezi bez PP jedinci máš jistotu kde? Pokud to není tvůj známý, sousedy atd…?

Jen u toho znameho ci souseda a ani tam to neni jiste, pokud je to fakt povratak v pravem slova smyslu, ale zas vim, ze to nefrkaji pro prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.12.22 18:49

@j.a.n.i1 a jsi si jistá, že chovatel, který má na fene 2 vrhy za život, že to dělá pro peníze?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný