Chlap šetřílek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13021
22.1.14 15:18

@Andrea26 nechala bych mu na starost nákupy i vaření-když si myslí jak umí líp hospodařit s penězy. Jinak jsem za jedno s tebou, musí to být fakt na hlavu pořád toto řešit. jediný s čím souhlasím jsou ty sladkosti-ale ne kvůli penězům, ale aby dcerka z toho neměla zkažený zuby, později obezitu nebo cukrovku-ono i to se dá vypěstovat.
Jinak je chlap v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
22.1.14 15:18

No teda to je psychiatrie :roll: Manžel po mě taky zhasíná, ale bez keců, má pravdu nač svítit zbytečně, ale toto 8o je fakt silná káva. To tak šetřit musíte? Jak to řešit? Pokud chceš v tomhle žít budeš si muset na to dusno zvyknout :nevim: Jiné řešení si dosaď sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.1.14 15:19

Je to magor, tohle já bych nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.1.14 15:20

A Chod domacnosti plati jen manzel nebo se delite? Prijde mi to hrozne uhozeny se rozcilovat kvuli kazdymu rozsviceni, sprchovani atd… Takze Tvuj manzel to podle me silene moc prehani a ja bych s nim nevydrzela. Preju hodne sily :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
22.1.14 15:25

Takto popsané to vypadá brutálně, jako v základní myšlence má pravdu, ale asi to přehání v provedení (viz ty vypínače). Ohledně jídla by se dalo i souhlasit, 3-4 kupované sladkosti pro dítě mohou být zbytečně vyhozené peníze (spočítej si to za měsíc, nevím konkrétně, co kupujete), raději jí něco upeč. Taky záleží, v jaké jste situaci, pokud máte hluboko do kapsy, dluhy apod., on to jako živitel rodiny může nést těžce a proto to hrotit. Pokud jste v normě, tak asi nezbývá, než si sednout a zkusit si to probrat v klidu (ne ve chvíli, kdy zrovna dcera strefila správný vypínač na 10. pokus), udělat nějaké kompromisy typu „ty nebudeš prudit kvůli vypínačům, já snížim počet sladkostí a budu kontrolovat víc jídlo, aby se nekazilo“. Víc mě nenapadá, povaha se předělat nedá, jestli je šetřílek, tak to ze sebe nevyžene (trochu závidím, já moc šetřit neumím, když už, tak u toho trpím :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.1.14 15:25

Právěže vydělává normální peníze - přes 20 tisíc měsíčně+já kolem 15000,– Samozřejmě souhlasím se šetřením, ale tohle? Tohle je prostě už extrémní. Když se mu to snažím vysvětlit, tak ale něj je to normální a já jsem marnivá a ta divná která neumí šetřit a „rozhazuje“. Stále dokola omýlá, že tohle moje utrácení je zbytečný a nesmyslný, že mrhám penězma, který by se dali použít na něco většího časem. Ale nechápe kolik stresu mě tohle „šetření“ dle jeho pravidel stojí. To abych stále byla v pozoru jestli jsem si já nebo malá omylem nepustila teplou vodu místo studené. Jsem opravdu vyřízená, zkoušela jsem mu to vysvětlit horem dolem, ale nechápe..
Jinak pro Ametyst - sladkosti dostává malá jen po jídle a ona je takovej strašně hubenoučkej skřítek, tak obezita určo (zatim) nehrozí :) :srdce: Nicméně hrotit to kvůli tomu kolik sladkost stojí, to je na mě moc.. Je to jakobych mu já vyčítala kolik mě stojí suroviny když mu vařím jeho oblíbené jídlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.1.14 15:28

Pamatuju si, jako dite na me mamka vzdycky busila, at pohnu se sprchou, ze si penize netiskne.jak ja to nesnasela! za chcili to poleze i dceri na mozek. Promluv si s nim, zajdete nekam, jestli to je extrem a potrebuje odbornou pomoc.taky se snazime setrit s potravinama a svicenim, ale tohle je prilis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
22.1.14 15:29

Píšeš že máte šestiletou dceru, takže už jste spolu dost dlouho, byl takový od začátku? A opravdu potřebujete tak šetřit? Nebo je jen ulítlej? Muj táta byl něco podobného, vždycky peníze byly, ale v krámu s mámou jen prolítnul, aby moc neutrácela, nejraději nakupoval sám, jen co bylo potřeba, mámě peníze na oblečení pro nás nedával, kontroloval špajz, jestli nemá moc otevřených věcí a ledničku a běda, když byly otevřený dvě másla :pocitac: prostě teror, naštěstí byl doma jen o víkendech, nepotěším tě, celý život byl stejnej, když máma po něm chtěla peníze, to bylo zle, že to slyšela celá ulice, změnil se trochu až když jsme byli velký a on začal vydělávat opravdu velké peníze a neměl strach, že zustane na miziněpokusila bych si s ním promluvit a říct mu, že od něj odejdeš, pokud tě tím bude šikanovat, že to není žádnej život a život je o jiných radostech, třeba o tom jít na pořádnou večeři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
22.1.14 15:33

@Andrea26 No já znám pani mého věku(28)která byla strašlivě drobounká a od 12let se začala pěkně zakulacovat a dnes má přes 100kg určitě. Ale to byla jen taková vsuvka, snad to tvojí dcerce nehrozí ;).Ale jak už tu někdo psal tak třeba by se ti fakt vyplatilo upéct buchtu-kterou by si dal i manžel a možná by měl míň řečí na toto téma???myslim jídlo-sladkosti pro malou. Na vysvětlenou-jsem docela zastánce zdravé(zdravější) výživy tak proto :).
A řekla jsi mu to přesně tak jak to píšeš zde? Jak moc tě to trápí a tak? Určitě věřím, že z toho musíš být dost špatná. Ale on to třeba nemyslí zle nebo nějak špatně vůči tobě..Jen to má asi v povaze, to se těžko předělá :think: :nevim:.Každopádně by se mohl nad sebou zamyslet a zkusit ty svý výtky omezit, že není dobré takhle tě tím stresovat, že to taky není pro rodinu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30

Střepina - v něčem podobném jsem vyrůstala i já a myslim že něco podobného zažíval v dětství i manžel. O to víc nechápu, že mu nedochází jak moc nám tímhle ubližuje. Vždycky jsem tohle na svým tátovi nenáviděla a ted to mám přímo u muže které jsem si vzala. Finanční situaci nemáme nijak vyhrocenou, proto nechápu tenhle extrém. Dcera je moje z předchozího vztahu, my jsme spolu 2 a půl roku a sklony k šetření měl od začátku, ale takovéhle ne..přijde mi jakoby se to stupnovalo, proto se začínám děsit co přijde dál a přemýšlim - i když mě to moc bolí - jestli to prostě radši nevzdat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

8o 8o 8o 8o uprimnou soustrast ja bych s takovym clovekem nevydrzela, nebo spise on by nevydrzel se mnou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Andrea26

Ahoj, mám to dost podobně jsem v 8 měsíci těhotenství a přemýšlím, že od přítele odejdu. přítel je taky šetřilej to co popisuješ s vodou a vypínačema mám úplně to stejný, co mě vadí teda nehorázně je, že se snaží ušetřit na věci pro malou, já s ním teda bojuju, ale už nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
1381
22.1.14 15:34

@Andrea26 …to uz je na hranici, ne li uz, obsesivni poruchy…pocti neco na internetu, zdali ti do toho nezapada…zit s clovekem takto „obdarovanym“je znacne vysilujici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812

No taky bych s takovým člověkem nemohla dlouho být. To pak musíš být ze všeho vyplašená, kde si co zase najde. Můj švagr je taky šetřílek a švagrové určuje kolik má spotřebovat toaleťáku na malou a velkou :cert: No to by zkusil jednou. Pak furt vypíná topení a diví se, že mají zimu nebo že jim smrdí prádlo, které v zimě doma neuschne. Ono není špatné šetřit, ale na správných místech. Na té žárovce se vážně neušetří, navíc ty děti za to nemůžou. Je dobré je vést k šetřivosti, ale…všeho s mírou. Bohužel radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127

Šetřit ano ale ne do zmagoření kor když oba vyděláváte. chlap je nemocnej a tím posedlej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí