Chlap šetřílek

470
15.1.11 15:32

Chlap šetřílek

Co dělat s chlapem, který by nejraději na všem ušetřil, nejradši by malé i mě kupoval vždy to nejnutnější a nejlépe nejlevnější, žádné zbytečné hračky, žádné oblečení, které by člověk nutně nepotřeboval atd…
Nejhorší je, že čím víc vydělá, tím víc chce ušetřit…a co si budeme povídat, ženská s mimčem je na chlapovi většinou dost závislá. Někdy mám pocit, jako bych se musela doprošovat všeho, co chci nebo co potřebuju, je to únavný…
Máte někdo stejné zkušenosti??Jak to řešíte?? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
15.1.11 15:38

Chce šetřit na hračkách? Fajn, ale ať je teda sám vyrábí. Časem přijde na to, že nákup hračky je levnější a rychlejší varianta než její výroba.
Mimochodem, znám chlapy, co svým dětem vyrobili do dětského pokoje třeba i rozkládací dřevěný domeček 2×2 metry… 8-o Nebo z lišt průřezu 8×8 milimetrů jim postavili skoro metrový model dřevěné pevnosti z Divokého západu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.1.11 15:40

A dává ti nějaké peníze nad rámec mateřské? Mně ano, a co z toho kupuji, už mi nekontroluje. Tak by to podle mě mělo být. Je pravda, že těch peněz není tolik, abych si za ně vyskakovala, většinou nakoupím jídlo a oblečení pro děcka, na mě málokdy zbyde, ale o tom, co je „nutné“ přece jen svým způsobem rozhoduji já.
Pak ještě občas dostanu peníze od někoho navíc na dárky apod., tak k těm se jakoby „nepřiznám“ a koupím třeba i pro sebe kabelku, něco, co podle chlapa nepotřebuji. Třeba letos jsem dostala peníze na Vánoce od našich pro všechny a máma sama řekla, že na mě může zbýt nejvíc peněz. Tak jsem nakoupila něco pro děcka, maličkost pro manžela a zbytek byl pro mě. :lol:
I to, co je pro radost, není podle mě zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.1.11 15:44

tady pomůže jen promluvit si s ním.vysvětlit mu,že nehodláš rozhazovat,ale prostě sem tam něco malému a sobě koupit.Nejlepší by bylo aby ti dával nějaké peníze a nekontroloval za co to utratíš.

taky by mi bylo trapně,kdybych si o vše musela říkat.

Sedněte si a promluvte si,už jste to někdy udělali?řekla jsi mu to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
15.1.11 15:54

ty jo chlapa šetřílka závidím,ale tohle je extrém 8-o
U nás je to tak,že chlap mi dává z výlaty 1000 na malýho,nebo koupí 2 velký balení UM atd.já platím jídlo,lákové pleny :mrgreen: ,oblečení co koupím přes MMB,bazoš,aukro-pro malýho,ale většinou když jdem do města spolu a já se někde zastavím,že potřebuji koupit pro malýho oblečení,nějakou hračku,zeleninu na příkrm,tak sám od sebe mi dává peníze, ovčas zaplatí malý nákup… máme domluveno,že oba dva dáváme drobný do kasičky ( včera jsem jí potřebovala vybrat a za necelý 3 měsíce tam byly 3 tis:dance: ,dále předěláváme byt,takže se snažíme NA SOBĚ NE NA MALÝM šetřit a peníze co zůstanou jak jemu tak mě tak si dáváme na spořící účet a pak z toho platíme věci do bytu,ale musím taky napsat,že mi teď dal chlap 1500 na zimní booty abych si koupila kvalitní,u malýho ho musím džet zkrátka koupil by mu nejraději úplně všechno :mrgreen: ..
Ale kamarádka má chlapa kterej jí nedá nic a ještě on mu musí dát z mateřský 2000 na nájem,a ostatní má na jídlo,pro děti a pro sebe, a manžílek po zaplacení nájmu má 20 tis jako kapesný a ještě se cítí že ho rodinu škube,dětem,manželce nikdy nic ekoupil,jenže on ty prachy nešetří on je rozhází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102744
15.1.11 15:55

Tak to by mi taky vadilo, u nás hospodařím já :-) přítel si nechá něco na běžnou útratu a zbytek (tedy spíše většinu) dáme na účet a z toho platíme všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
15.1.11 16:17

Peníze mi dává, mám jeho kreditku a přístup na účet, tam mi každý měsíc nechá cca 8000 tisíc, což je super…jenže… pořád se mě ptá, co jsem koupila, za co utratila to a ono, kontroluje kolik zbývá na účtě a ještě by si prý přál, abych alespoň 2 tisíce ušetřila na tzv. horší časy…představa hezká, ale někdy se to fakt nezvládá. Mám z toho platit veškeré nákupy jídla, pleny, drogerii, občas něco do bytu, oblečení atd. Mě z mateřské nic nezbývá ( dlouhá minulost :-? ), platím telefon, internet, no prostě všechno na běžný provoz rodiny.
Vážím si toho, že nás živí, ale chtěl to tak, mimi si přál a věděl, že to nebude zadarmo. Mluvíme o tom často, ale nikam to moc nevede, ví, že mi to vadí, že já si nic nekoupím (nic zbytečného), šetřím na kadeřnici, na oblečení, na kosmetice, žiju normálně, ale samozřejmě jsem se kvůli malé uskromnila (sice se teprve teď někdy narodí, ale už teď stojí korunky) a nevadí mi to,ale o to víc bych chtěla, aby to co nemám já dostala ona.
Přítel má pro sebe 5000kč, na obídky v práci, na cigarety, na autíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
15.1.11 16:19

počkej on ti nechává na učtě 8 táců a ty tady brečíš,že je to šetřílek 8-o 8-o 8-o no kdyby jsi k RD nebo MD utratila nevíc ještě 8 táců taky bych se tak ptala co jsi koupila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
15.1.11 16:24

chápu to dobřë, že jste zatím jen dva, mimčo v bříšku, máš 8000 na jídlo, nájem platí on, a ty brečíš? snad provokace, ne? Buď ráda, že je takovej jakej je a není jako ty, viz „dlouhá minulost“, což může znamenat cokoliv, ale když tě stojí celou mateřskou každej měsíc, tak to bude asi síla.
bože bože. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21940
15.1.11 16:25

Ty brdo,no tak jestli k matersky utratis jeste 8 tis,co ti posila,nedivim se,ze se pta za co 8-o :-D ..co budes delat,az se mala narodi,kdyz uz ted nevyjdes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
15.1.11 16:27
mabit píše:
počkej on ti nechává na učtě 8 táců a ty tady brečíš,že je to šetřílek 8-o 8-o 8-o no kdyby jsi k RD nebo MD utratila nevíc ještě 8 táců taky bych se tak ptala co jsi koupila :nevim:

taky bych to potřebovala upřesnit - ted ti nechává 8000 a on platí jídlo, byt…?
a píšeš že malá se teprve narodí, tak to budeš mít ještě k tomu svou mateřskou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.1.11 16:31

Tak to jsem taky nepochopila?takže v těch 8tis. jsou jen náklady na obživu,zájmy a oblečení?A to pro dva a bříško nestačí?

My to máme pro 3osoby a 2psy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.1.11 16:31
mom.kri píše:
mabit píše:
počkej on ti nechává na učtě 8 táců a ty tady brečíš,že je to šetřílek 8-o 8-o 8-o no kdyby jsi k RD nebo MD utratila nevíc ještě 8 táců taky bych se tak ptala co jsi koupila :nevim:
a píšeš že malá se teprve narodí, tak to budeš mít ještě k tomu svou mateřskou? :nevim:

Zakladatelka píše:
Mám z toho platit veškeré nákupy jídla, pleny, drogerii, občas něco do bytu, oblečení atd. Mě z mateřské nic nezbývá ( dlouhá minulost ), platím telefon, internet, no prostě všechno na běžný provoz rodiny.

Příspěvek upraven 15.01.11 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
15.1.11 16:32
mom.kri píše:
mabit píše:

Kdyť píše,že z mateřský platí internet a další výdaje.A z těch 8tis. jídlo.Přítel má 5tis.na svoje jídlo-obědy,benzín a kuřivo 8-)
a píšeš že malá se teprve narodí, tak to budeš mít ještě k tomu svou mateřskou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
15.1.11 16:34

zakladatelka píše, že se malá teprve narodí, nějak mi tam nehraje ta mateřská - …

pokud má 8000 a platí vše mimo nájmu, tak to je málo, to bych si pak mateřskou nechala celou pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí