Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrea26 a platíte tedy vše na půl nebo on platí víc? Nějak nechápu co ho tedy tak „žere“
??"Píšeš že sama vyděláváš 15000. Není to tak že on si ty svý peníze snaží šetřit a tvoje všechny utratíte-doufám že tedy ne
?
@Andrea26 setrite na něco konkrétního nebo si ty peníze škudlí na,,něco". Máš to těžké, život je krátký a člověk by si měl dělat radost. Takovýhle život bych nechtěla. Buď si to vyříkáte a neleznete kompromis, nebo budeš trpět ty a tvoje dcera nebo nakonec odejdeš. Tohle není život to je opruz.
Ametyst - zdravou výživu plně schvaluju. Já doma buchty peču docela často - baví mě to a všem chutná, takže v tom to ani není. Navíc každý den vařím teplé večeře + manželovi do práce obědy, aby nemusel chodit do restaurace a utrácet. Určitě je pravda že to má v povaze, ale já to opravdu začínám vnímat jako šikanu. Mluvila jsem s ním o tom mockrát, brečela, prosila, vysvětlovala, ale výsledek je jen ten, že podle něj ho nechápu, že je to přece uplně normální a snad tak moc po náš nechce.. ![]()
Vy asi bydlíte s dcerou u něj, že? Mě osobně to přijde trochu jako ponorka. Prostě možná uvažuje, co by bez vás ušetřil apod…Prostě mu už lezete na nervy ![]()
Osobně bych v takovém dusnu dítě nevychovávala. A jaký má vztah dcera s otčímem?
No trochu se stydím, u nás to jsem já, která zhasíná po dětech, po manželovi a chodí po půl hodině ve sprše sprdnout chlapa, že je tam moc dlouho. Jenže ten můj to vážně přehání.
Nicméně zkusila bych ho ubít argumenty o žárovkách, které jsou dneska hodně spořivé a kvalitní málo rozbitné a dlouho vydrží. Určitě najdeš někde odborný článek.
Zapojila bych ho víc do domácnosti, ať nakupuje a vaří sám nejmíň týden a pak uzná jak to je.
Motivační sladkosti pro malou jsou v normě, když toho nesní moc, třeba bonbón po jídle a tak. Jinak dají se třeba lepit dětem do kalendáře nebo někam do sešítku za odměnu nálepky.
Psala bych si výdaje do sešitu či tabulky a pak mu to dala zanalyzovat.
Objednala bych se s ním k psychologovi, aby vás přestal terorizovat a trochu slevil. Neviděl to náhodou doma?
No držím palce! ![]()
@jannina1 to mě taky přesně napadlo
!
@Andrea26 nevím co poradit, je mi tě vážně líto
.A bohužel si myslím že by ani k tomu psychologovi nešel, protože dle jeho slov je to přeci uplně normální ![]()
Jannina1: U něj nebydlíme, jsme momentálně v pronájmu. Taky mi to tak přijde, že si v hlavě počítá kolik ho stojíme a kolik by bez nás ušetřil
Když pominu tohle a časté dusno, tak si spolu občas pohrajou, ale on k ní má stejný vztah jako ke každému jinému cizímu dítěti a netají se tím. Ona by ho ráda měla, ale tímhle že nás za všechno peskuje prostě kazí všechno to dobrý co mezi sebou mají - ty hry apod.
Ametyst: Obě naše výplaty chodí na společný účet, takže uplně všechno platíme odsud. Přijde mi ale šíleně ponižující když chci něco - např. pro malou nebo do domácnosti - koupit a on si myslí že je to zbytečnost, tak holt pro koupi musí být souhlas obou, timpádem když on nesouhlasí, nic se kupovat nebude.. nemám ponětí jak se v tu chvíli bránit, zkoušela jsem to, ale je asi „silnější“ povaha než já..
Včera jsem například navrhovala manželskou poradnu.. Odmítl s tím, že se nebude nikomu cizímu svěřovat a že pokud si svůj vztah nedokáže vyřešit vlastními silami, tak takový vztah nechce..
Ještě jsem chtěla dodat, píšeš, že až takový nikdy nebyl-možná se v pravém světle projevil až teď-holt, když ptáčka lapají…
A myslím, že tady nejde o zhasínání či sladkosti. V principu má pravdu, ale v jeho podání se opravdu už jedná o šikanu. Umím si to představit, jaká doma musí vládnout nepohoda a obavy. V tom se šťastně žít nedá.
@Andrea26 tak v tom případě bych vážně uvažovala o vlastním účtu a o vlastních penězích
!Aspoň by sis mohla udělat i ty někdy radost a nemusela mu nic říkat.
Jinak jak píšeš o vztahu muže s tvojí dcerkou-to je moc smutné
. A ještě víc že se s tím netají-přeci by ji měl brát jako svou dceru když miluje tebe…
Já bych to nevydržela, už jenom proto, že muj táta byl taky takovej, za to já moc nešetřím, ráda se sprchuju horkou vodou, přítel šetří a říká že já to neumím
má pravdu, naštěstí v tomhle je normální a říká že v jídle se šetřit nebude, rád se dobře nají a nebuzeruje mě ![]()
Já bych s takovým ichtylem nebyla
a nechápu jak ty můžeš vůbec napsat ten úvodní příspěvek, bože to máš v hlavě slámu? každému i méně inteligentnímu člověku tohle normální nepřijde
bože ženy co vy všechno skousnete
![]()
@Andrea26 a proč bys musela mít na vše souhlas-třeba na koupi oblečení? Vždyť to je přeci „malá“ věc, nekupujete televizi
. A jsou to přeci taky TVOJE PENIZE který sis VYDELALA! No neumim si to představit. To je opravdu už šikana. Rozhodně bych s ním neměla jeden účet ![]()
@Andrea26 hned zítra si založ vlastní účet a nech si peníze posílat tam. Přece se nebudeš doprošovat o prachy
Náklady na dcerku půjdou také napůl, jídlo si může kupovat sám nebo ti bude dávat i půlku na jídlo plus něco navíc (tvoje práce za vaření). Jsem zvědavá jak se mu to bude líbit a kolik ušetří ![]()
@Andrea26 : Už věta o tom, že má k tvojí holčičce vztah jako ke každému jinému dítěti ve mně vyvolává pocit, že bys od něj měla odejít…jen vás obě nervuje…lepší bydlet samy a blbě vycházet, ale v klidu fungovat než si žít „lépe“, ale snášet tohle…jste chuděry obě s takovým blbcem ![]()