Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrea26 píše:
Včera jsem například navrhovala manželskou poradnu.. Odmítl s tím, že se nebude nikomu cizímu svěřovat a že pokud si svůj vztah nedokáže vyřešit vlastními silami, tak takový vztah nechce..
Holka, takový chlap se nezmění. Docela Tě lituji a dcerku také.
Ale co poradit? Pokud by neslyšel na domluvy, rozdělila bych si účet, abych se nemusela doprošovat, pokud chci dceři něco koupit.To v každém případě. A pokud se to bude stupňovat a nevzpamatuje se, tak asi rozvod.
Jinak já po synovi taky řvu, že odejde a nechá svítit v pokoji, nebo že si napustí vanu a pak nechává dál téct vodu do přepadu, v té vaně vydrží klidně hodinu
ale to už je extremní plýtvání peněz, tvůj muž je magor ![]()
@Andrea26 píše:
Manžel má potřebu stále všude zhasínat
Nebo moje šestiletá dcera - prý příliš plýtvá vodou
podle něj nemám vůbec představu kolik energie žárovka propálí tím rozsvícením a zhasnutím+navíc se opotřebovává, takže jí budeme muset dřív měnit, což opět stojí peníze.
malá sní např. 3-4 sladkosti za den a to stojí moc peněz
v lednici objevil měkkou nahnilou papriku a timpádem se já neumim starat o domácnost, jelikož nechávám zkazit potraviny
Vyfiltrovala jsem, co jsi o manželovi napsala.
Podle mého názoru je jediný skutečný úlet to, že dostáváte čočku, pokud se netrefíte na správný vypínač.
Jinak zbytek je spíš o tom, jak to podáváš ty vs. jak to vidí on.
Je úplně v pořádku, že se světlo zhasíná (pokud skutečně nejde jen o minuty). Taky je v pořádku, že se tak nějak ctí to, že vodou se prostě neplýtvá. Sice z jiného důvodu, ale taky nevidím nic špatného na tom omezit přísun sladkostí. No a pokud kupuješ nadbytek potravin, tak to taky není v pořádku.
Taky mam chlapa setrilka - na noc vsude snad krom lednice vytahuje spotrebice, kdyz se sprchuje a zrovna se mydli vypina vodu, autem jezdi primo ukazkove aby mel opravdu co nejnizsi spotrebu, jidlo nakupuje presne rozpocitace… na druhou stranu me v nicem neomezuje, vetsinu vydaju plati on, nic nevycita… ![]()
On at si klidne tu vodu vypina, ale ja pak mrznu a delat to nehodlam ![]()
U vas me hodne zarazi jeho postoj k nevlastni dceri a tvuj, ze ti to neprijde divne…
@Solaris píše:
Vyfiltrovala jsem, co jsi o manželovi napsala.
Podle mého názoru je jediný skutečný úlet to, že dostáváte čočku, pokud se netrefíte na správný vypínač.
Jinak zbytek je spíš o tom, jak to podáváš ty vs. jak to vidí on.
Je úplně v pořádku, že se světlo zhasíná (pokud skutečně nejde jen o minuty). Taky je v pořádku, že se tak nějak ctí to, že vodou se prostě neplýtvá. Sice z jiného důvodu, ale taky nevidím nic špatného na tom omezit přísun sladkostí. No a pokud kupuješ nadbytek potravin, tak to taky není v pořádku.
Takže z tohoto titulu mu přísluší rovnoprávného partnera buzerovat? Ono taky záleží na tom, jak se to podá. Pokud udělá scénu kvůli jedné nahnilé paprice…to se může stát každému, že zůstane v lednici…
Ale jsme různé, možná právě ty by ses k němu hodila, pěkně by jste si notovali ![]()
@Barca12345 píše:
Taky mam chlapa setrilka - na noc vsude snad krom lednice vytahuje spotrebice, kdyz se sprchuje a zrovna se mydli vypina vodu, autem jezdi primo ukazkove aby mel opravdu co nejnizsi spotrebu, jidlo nakupuje presne rozpocitace… na druhou stranu me v nicem neomezuje, vetsinu vydaju plati on, nic nevycita…On at si klidne tu vodu vypina, ale ja pak mrznu a delat to nehodlam
Přesně, důležité je nikoho neomezovat, nebuzerovat. Zakladatelka není jeho dítě.
@jannina1 píše:
Takže z tohoto titulu mu přísluší rovnoprávného partnera buzerovat? Ono taky záleží na tom, jak se to podá. Pokud udělá scénu kvůli jedné nahnilé paprice…to se může stát každému, že zůstane v lednici…
Ale jsme různé, možná právě ty by ses k němu hodila, pěkně by jste si notovali
Kdes to vzala?
@jannina1 Tak jinak a zřetelněji. Jak jsi přišla na to, že bych se k panu manželovi Andrey26 hodila?
@jannina1 píše:
Ale jsme různé, možná právě ty by ses k němu hodila, pěkně by jste si notovali
@Solaris píše:
@jannina1 Tak jinak a zřetelněji. Jak jsi přišla na to, že bych se k panu manželovi Andrey26 hodila?
Tedy ty máš otázky…Přečti si po sobě, co jsi napsala. A navíc, za mou větou je chechtající smajlík, což znamená vtip.
Ale vážně, možná některá šetřilka a fanatička by se k němu hodila opravdu lépe a konflikty by třeba nebyly. ![]()
Mě by z takovýho chlapa klepla pepka
Chtěla bych vidět co by dělal se mnou. Já si dávám vanu každej den a svítím pořád někde. Ani nemluvím kolik teď musíme doplácet za plyn
Nevím jak bych to řešila. Řekla bych mu to, snažila se s ním promluvit aby se jeho přístup změnil a tolik to nepřeháněl. Já bych na takovýho člověka neměla nervy
![]()
Měla jsem to podobně, ještě když jsem bydlela s našima…Otec je hroznej sobec, nejhorší je, že on to neříkal jen pořád dokola, on to říkal zle, dokonce nám nadával…Tak jsem si někde našla, kolik stojí minuta svícení jakou žárovkou, kolik kW sežere jedno rozsvícení atd. Byla to směšná částka, myslím že hodina zbytečného svícení denně a deset zbytečných rozsvícení bylo celkem kolem 12-ti korun za měsíc. Kvůli 12-ti korunám týrat rodinu, to mi přijde ujetý…Jiná je ale ta voda…To je fakt, že teplá je drahá a taky jsem se dlouho sprchovala, ale teď budeme platit navíc 12 tisíc a to mi hodně zmrzl úsměv na rtech…je fakt, že dlouhou sprchou se klidně probryndá až 100 l telé vody, což je 30 korun. Násobeno 30 ti, je to tisícovka navíc měsíčně a to už je sakra znát. 12 korun je proti tomu prd.
Ahoj holky, tak i já se přidám, je mi 40 mám tři kluky a s manželem jsme spolu 17 let.
ale je to čím dál horší, už nevím jak dál…TAKŽE, MANŽEL JE ŠÍLENÝ ŠETŘÍLEK! Už to fakt nejde. Dělá v zahraničí, příjmy má nádherné, ale…pořád nadává, že neumím hospodařit, že moc utracíme. JÁ nikam nechodím, kamarádky nemám, to je taky jeho práce, jsou prý všechny pitomé atd. Nechodím na kosmetiku, na nehty, na pedikůru, ke kadeřnici na kosmetiku, na kafe, nechodím cvičit, nekupuju si kosmetiku, žádné oblečení atd. Sedíme jen doma, ples, večeře, výlet…neexistuje. Když se třeba zdržím déle u lékaře už mi volá a řve kde jsem. Máme velký dvougenerační dům, takže práce jako na kostele, ve sklepech bílou dlažbu
plus zahrádku, malou sice, ale je to žrout času, ale to mi neva, baví mně to. Když dělám týdenní úklid mám to na tři dny, než to s malým zvládnu, má 2 roky. Denně dělám klukům teplé večeře, peču, dělám domácí jogurty, sýry, pribináky, snažím se šetřit, i za to dostanu vynadáno, prý jim stačí rohlík, někdy i po mně řve at jim nevařím, že proud je drahý atd. Když přijede z práce po 10 ti dnech, jen řve kolik jsme utratili, že je jsem nic nedělala, přitom u nás se dá jíst ze země, to mu každý potvrdí. S tím jídlem, vím že by ušetřil víc, ale já nemíním kluky krmit opečeným gothajem a rohlíkama s vysočinou, dělám jim polévky, sojové maso, koprovku, špenát, čínské nudle, občas obloženou housku…Pořád jsem špatná a dostávám vynadáno. Ukluků stojí za dveřma, když se sprchují a řve, že mají dělat, že voda je drahá…Každý večer se zbalí a jde ke tchánovi na slivovici, tam je veselý usměvavý ze všema se baví a doma je zas jak morous, semnou nepromluví pořádně ani slovo, já už jsem opravdu zoufalá. Jo taky mně pořád vyhazuje do práce, ale jak to mám udělat s malým, když on je pryč 10 dnů a pak 4 doma, to mi neřekne. Jinak ještě všem vykládá, že v zahraničí se mu líbí, že tam má svůj klid a tak.Ted uzačal vyčítat, že jsem nechtěla at mi brácha vyplatí půlku domu
asi jak, když je to starý statek a brácha statkou tam jsou po tragické smrti mamky sami a všechno jim tam padána hlavu, musí spravovat střechy na hospodářských budovách a spoustu dalších věcí. Když mamka tragicky zemřela, stalo se jí to v pátek a v neěli umřela, tak v pondělí klidně odjel do práce!!!že si nebude brát volno a nechal mně tady s dvěma dětma na pokraji zhroucení. Absolvovala jsem celý ten kolotoč kolem pohřbu i pohřeb sama. A je toho ještě spousta dalšího. Už si ho ani nevážím, ani ho nemám ráda, ale rozvést se? Jak uživím tři kluky? Mohla bych k tatkovi, ale i tak? Řekl, že by mi platil jen minimum a on by to udělál. Já už jsem zoufalá, vzteklá a vylívám si to na dětech…nemám si ani s kým popovídat, tak se svěřuju vám ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak i já se přidám, je mi 40 mám tři kluky a s manželem jsme spolu 17 let.ale je to čím dál horší, už nevím jak dál…TAKŽE, MANŽEL JE ŠÍLENÝ ŠETŘÍLEK! Už to fakt nejde. Dělá v zahraničí, příjmy má nádherné, ale…pořád nadává, že neumím hospodařit, že moc utracíme. JÁ nikam nechodím, kamarádky nemám, to je taky jeho práce, jsou prý všechny pitomé atd. Nechodím na kosmetiku, na nehty, na pedikůru, ke kadeřnici na kosmetiku, na kafe, nechodím cvičit, nekupuju si kosmetiku, žádné oblečení atd. Sedíme jen doma, ples, večeře, výlet…neexistuje. Když se třeba zdržím déle u lékaře už mi volá a řve kde jsem. Máme velký dvougenerační dům, takže práce jako na kostele, ve sklepech bílou dlažbu
plus zahrádku, malou sice, ale je to žrout času, ale to mi neva, baví mně to. Když dělám týdenní úklid mám to na tři dny, než to s malým zvládnu, má 2 roky. Denně dělám klukům teplé večeře, peču, dělám domácí jogurty, sýry, pribináky, snažím se šetřit, i za to dostanu vynadáno, prý jim stačí rohlík, někdy i po mně řve at jim nevařím, že proud je drahý atd. Když přijede z práce po 10 ti dnech, jen řve kolik jsme utratili, že je jsem nic nedělala, přitom u nás se dá jíst ze země, to mu každý potvrdí. S tím jídlem, vím že by ušetřil víc, ale já nemíním kluky krmit opečeným gothajem a rohlíkama s vysočinou, dělám jim polévky, sojové maso, koprovku, špenát, čínské nudle, občas obloženou housku…Pořád jsem špatná a dostávám vynadáno. Ukluků stojí za dveřma, když se sprchují a řve, že mají dělat, že voda je drahá…Každý večer se zbalí a jde ke tchánovi na slivovici, tam je veselý usměvavý ze všema se baví a doma je zas jak morous, semnou nepromluví pořádně ani slovo, já už jsem opravdu zoufalá. Jo taky mně pořád vyhazuje do práce, ale jak to mám udělat s malým, když on je pryč 10 dnů a pak 4 doma, to mi neřekne. Jinak ještě všem vykládá, že v zahraničí se mu líbí, že tam má svůj klid a tak.Ted uzačal vyčítat, že jsem nechtěla at mi brácha vyplatí půlku domu
asi jak, když je to starý statek a brácha statkou tam jsou po tragické smrti mamky sami a všechno jim tam padána hlavu, musí spravovat střechy na hospodářských budovách a spoustu dalších věcí. Když mamka tragicky zemřela, stalo se jí to v pátek a v neěli umřela, tak v pondělí klidně odjel do práce!!!že si nebude brát volno a nechal mně tady s dvěma dětma na pokraji zhroucení. Absolvovala jsem celý ten kolotoč kolem pohřbu i pohřeb sama. A je toho ještě spousta dalšího. Už si ho ani nevážím, ani ho nemám ráda, ale rozvést se? Jak uživím tři kluky? Mohla bych k tatkovi, ale i tak? Řekl, že by mi platil jen minimum a on by to udělál. Já už jsem zoufalá, vzteklá a vylívám si to na dětech…nemám si ani s kým popovídat, tak se svěřuju vám
No promiň, ale takového chlapa bych nakopala do kulí, flusla mu do xichtu a nazdar. To je jako masakr
![]()
Vždycky se to dá nějak udělat. Příspěvky, sociálka… a že by platil minimum? Alíky by mu vypočítali ze mzdy… a pokud by neplatil byla bych svině a udávala a udávala!
Drž se, a popřemýšlej pořádně o rozvodu, jelikož i vězni si žijí lépe
![]()