Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Např. Chlorella Fresh je od stejného pěstitele jako Green Ways, ale je mnohem levnější.
U chlorelly vám opravdu nestačí pouze číst složení. Však většina produktů obsahuje pouze chlorellu bez dalších aditiv. Co je důležité je sledovat původ řasy a její zpracování. Hlavně kde a jak se pěstuje, protože, pokud je pěstována ve špatných vodách, musí být zákonitě také špatná. Pokud se suší nad cca 42°C, znehodnotí se některé látky, ze kterých byste mohli profitovat, atd. atd.
Sepsal jsem poměrně podrobný web o chloreře; najdete jej na této adrese: ***
Příspěvek upraven administrátorem 8.2.2014 18:03 - odkaz
Jedná se o ječmen od fi GFC, od letošního roku obsahuje 3% mleté hnědé rýže a 40% maltodextrinu neboli 43% levných plniv, takže kdo chce kupovat drahý maltodextrin - mám možnost, účinek ječmene je minimální.
Dodává chlorelu z Japonska a je kvalitní, dobrá a za slušnou cenu. Nakupuji několik let a pořád ok.
Prosím o názor. Mám v plánu si chlorellu koupit. Z čeho mám ale strach je, jestli se u mě neprojeví nějaké potíže spojené s detoxikací těla. Uvedu příklad, jednou jsem pila 3× denně kopřivový čaj, protože je taky prý úžasný na detoxikaci těla. A asi po dvou týdnech jsem měla ukrutné průjmy z jídel, která mi dřív nevadila. Dokror říkal, že to může být od žlučníku nebo slepáku. Ví bůh, jestli to bylo tím čajem, ale od té doby se to už neopakovalo. Nemůže i ta chlorella způsobit nějaký problém, pokud by měl člověk třeba skryté problémy se žaludkem nebo jinou částí trávicího ústrojí?
Jako skoro každá z nás jsem na mateřské takže peněz moc není je nějaká Chlorella stejně dobrá jako od GW ale levnější děkuji moc za tipy
@johankakoz Zkus fresh, i Medicol ma takrka stejne slozeni.
Koupila jsem chlorellu i mladý ječmen od Green way hlavně kvůli své mamince, které před rokem vyoperovali ledvinu s nádorem. Mám strach, aby se to nevrátilo, tak jsem jí pořídila tohle s tím, že bude užívat podle doporučení - mladého ječmene 2× denně lžičku a chlorelly 20 tablet. Ale chci se zeptat, koupila jsem si ji i pro sebe a tříletého syna. Prý když nebudu dodržovat doporučené dávky, tak je to k ničemu. Ale když mi nic není a beru to opravdu jen takovou prevenci, tak nestačila by jen poloviční dávka??? Samozřejmě to řeším kvůli penězům…
Chci se zeptat jaký účinky ma chlorela a jaký zelený ječmen a jestli pořídit a užívat obojí nebo stačí jedno. Díky za info
To já koupila health link z lékárny základní balení na zkoušku…jenže beru jisté léky a tak jakési účinky nepozoruji..leda že se mi po ní líp spí.
Ale protože ty prášky obsahují kortikoidy tak po ní nejspíš nezhubnu.
Kdy se tak v průměru ukáží ty změny k lepšímu nebo výsledky, nevíte? nějak tak nevím, co od ní vlastně čekat, ale vzhledem k tomu, že mne přes půlroku nakopává chemická metla, která mi ničí to, co doposud bylo ok, tak myslím že nepoznám nic.
Heleď, já měla od Medicolu a pak přímo od GW a žádné účinky jsem taky nezpozorovala. Jen asi mírnou detoxikaci - první dva dny mě šíleně bolela hlava, pak už ok.
Ale jinak opravdu nic, brala jsem Chlorellu cca 4 měsíce? Zelený ječmen „jen“ jedno balení. Bohužel to nezafungovalo ani na lepší trávení, to mě zklamalo asi nejvíc.
Oživuji diskuzi, zajímalo by mě, jestli má někdo osobní zkušenost - srovnání - s chlorellou a ječmenem různých značek, jestli je to opravdu rozdíl. Začala jsem brát GW, pak jsem dle nějaké tabulky zjistila, že značka Fresh je od stejného pěstitele, má srovnatelné složení a měla by tutíž mít i stejnou kvalitu, jen je levnější, údajně díky způsobu distribuce. ALE moje zdravotní obtíže se v době braní GW výrazně zlepšily, po přechodu na Fresh se to postupně zase zhoršuje. Může to být shoda náhod, tak by mě zajímalo, jestli to někdo také na sobě zkoušel porovnat. Mám toho Fresh nakoupeného víc, ale teď zvažuju, že bych se vrátila k GW, ale je mi líto už vynaložených peněz, no…i když jde o zdraví, ale moje potíže nejsou až tak dramatické.
Prosím, nejde mi o Váš osobní názor či preferenci, vím, že hodně lidí, co jsou zapojení do té pyramidy, prostě GW věří, jde mi fakt o to, jestli to někdo měl možnost na sobě porovnat. Moc díky!
@natelia Chlorelly jsem vyzkoušela víc značek - složení bylo asi 2× i stejné (Medicol, Fresh), ale on je dost rozdíl už ve vzhledu.. Taky jsem se snažila být chytrá a šetřit, když jsou vlastně totožné, ale došla jsem k tomu, že si raději připlatím za GW, kde mám jistotu nejlepší kvality.
Mimochodem Chlorella od GW byla jediná, kdy jsem pocítila detoxikaci. U dalších jsem ani nepoznala, že je beru, změna nulová. ![]()
Bylo to přitom vždycky po určitém čase, nejdřív tuším od firmy Medicol, která má složení totožné jako GW. Pak od GW, kdy jsem se opravdu detoxikovala, bolela mě prvních pár dní hlava atd. U Fresh opět beze změn, bez příznaků čehokoli.
Takže tvým zkušenostem ráda věřím a radím investovat raději do GW, at máš jistotu. Tuším že se můžeš sama stát prodejcem a mít tak každé 3. balení zdarma.
@rejžička Díky moc za reakci. Bohužel jsi mi teda potvrdila, co jsem tušila, že ta kvalita asi tak úplně srovnatelná nebude (jo, je fakt, že i ten vzhled je jiný, i chuť). Takže zpět ke GW, no
. Mně právě ten jejich systém prodeje nesedí, zapojovat se do toho nechci, takže nakupuju v e-shopu za dost draho, no ale budu se muset plácnout přes kapsu. Díky!