Chodí v 10 měsících - jaké botky, papučky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.6.24 13:48

@lulinka10 to ani náhodou, doma jediné naboso…dcera první bačkory dostala až do školky, to té doby byla voda nebo v protiskluzových ponožkách…

• Citovat
  • Upravit
14733
11.6.24 14:09

@Jomika První dcera chodila od 10,5 měsíce, druhá a třetí od necelých 12 měsíců, čtvrtá od 9,5 měsíce. Také jsme je nepodporovali. Lezly teda dobře, jen nejmladší se v 6 měsících naučila plazit, za 2 dny lézt a sedět, za další den obcházet nábytek. Ale tomu lezení dala dost. Doma nemají bačkory doteď (3, 6,5, skoro 8 a skoro 10 let), mají je jen ve škole a ve školce (ale ve školce si je často sundávají). Venku často běhají naboso. Jinak na ven měly boty Superfit a Richter (mají úzké nohy). Nikdy neměly vadné držení těla, ani kotníků (až na druhorozenou, která to ale měla po úrazu a teď po rehabilitacích už má nohy v pořádku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.6.24 14:15

Obě moje děti začaly chodit v deseti měsících, je to normální, stejně jako je normální, že některé začnou v roce a půl. Vývoj je individuální. Té letní jsem obouvala jen kožené capáčky, doma naboso. Krásně se jí srovnalo i špatné postavení prstů, se kterým se narodila-2.prst ji křížil ten prostřední. Dodnes oba běhají nejraději bosky, je jim 5 a 7,klenbu mají dle doktorky ukázkovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6075
11.6.24 15:18

Doma a třeba na zahradě pokud máte, nechat na boso, max kožené capáčky. Je super, že je venku už teplo, tak toho co nejvíce využije a klasické botičky zatím nedávat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
13.6.24 19:15

Já jsem pořizovala capáčky na dětská obuv Žirafa. Tam mají certifikované a mají takové pohodlné koženkové s protiskluzem podrážkou Papageno. Ale mají i jiné. :) Já jsem teda objednávala přes eshop, vyhovuje mi to a sedí perfektně. :) Ale snažím se aby co nejvíce chodil i bez botiček naboso. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.6.24 10:17

Tak my doma necháváme chodit jen v protiskluzovych ponožkách. Spíš na ven bych dávala, zaujaly mě ty kožené capáčky. :) Nechci nechávat běhat úplně naboso, když nevím co se kde valí v parku v trávě.. Tak zkusim pokoukat po těch webovkach. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková